«Τσίμπησε» κι άλλο το πασχαλινό τραπέζι | Αύξηση έως 19,3% από πέρυσι | Η τιμή του αρνιού λίγο πριν το Πάσχα

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο η αγοραστική κίνηση στη Βαρβάκειο, στα κρεοπωλεία και στα σούπερ μάρκετ, με τους καταναλωτές να καλούνται να πάρουν… κρίσιμες αποφάσεις για το πασχαλινό τραπέζι που φέτος αναμένεται να είναι ακριβότερο από πέρυσι, κατά ποσοστό που κυμαίνεται από 16,3% έως 19,3%.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Αυτή την ανακοίνωση έκανε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ.-ΕΣΕΕ), με βάση επιτόπια τιμοληψία και συνεντεύξεις με «key-informers» της αγοράς, στις τιμές από αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ειδικευμένα καταστήματα τροφίμων λιανικής (όπως ζαχαροπλαστεία, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία κλπ), καθώς και από τη Βαρβάκειο αγορά.

Η εκτίμηση του κόστους για το φετινό πασχαλινό τραπέζι για ένα γκρουπ 6-8 ατόμων κυμαίνεται μεταξύ 89,04 και 130,04 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές που επιλέξουν να κάνουν τις αγορές τους από τα ίδια καταστήματα όπως πέρυσι αντιμετωπίζουν μια μεταβολή της τάξης του 16,3% έως 19,3% σε σύγκριση με το 2023.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η διαφοροποίηση στις τιμές δικαιολογείται από την ποικιλία των προϊόντων που εξετάστηκαν, καθώς και από την εύρεση σε διάφορες τοπικές αγορές και διαφορετικούς τύπους καταστημάτων. Επιπλέον, τονίζεται ότι οι τιμές που καταγράφηκαν είναι ενδεικτικές και αντιπροσωπεύουν τη γενική τάση της αγοράς.

Επιπλέον, γίνεται επίσης επίμαχο το γεγονός ότι, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνοχή των δεδομένων, στις προηγούμενες ετήσιες έρευνες του ΙΝΕΜΥ για το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, περιλαμβάνονται τόσο οι τιμές των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «πασχαλινό εορταστικό καλάθι» όσο και εκείνες που ανήκουν στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Οι πίνακες με τις τιμές στο Πασχαλινό τραπέζι

πασχαλινο τραπεζι τιμη
πασχαλινο τραπεζι τιμη

Η τιμή του αρνιού λίγες ώρες πριν την Ανάσταση

Πάντως, τη Μεγάλη Πέμπτη οι τιμές σε βαρβάκειο και σούπερ μάρκετ παραμένουν σχεδόν στα ίδια.

Συγκεκριμένα το αρνί κυμαίνεται από 9,90 μέχρι 11 στα σούπερ μάρκετ και από 10 μέχρι 12 στη Βαρβάκειο. Σε συνοικιακά κυμαίνονται μεταξύ 15 και 16 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *