Νορβηγία | Αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος με 4μελές πλήρωμα συνετρίβη

Νορβηγία: Αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος με 4μελές πλήρωμα συνετρίβη

Το αεροσκάφος, τύπου Osprey, είχε τετραμελές πλήρωμα – Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για την κατάσταση των επιβαινόντων – Έχει γίνει, ωστόσο, γνωστό ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές

Συνετρίβη αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος στη Νορβηγία, στα νότια του Μπόντο, σύμφωνα με τη νορβηγική εφημερίδα Aftenposten. Το αεροπλάνο συμμετείχε στη μεγάλη άσκηση ετοιμότητας του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία. Σε αυτήν συμμετέχουν 30.000 στρατιώτες από 27 χώρες, ενώ όπως λένε μέλη των ενόπλων δυνάμεων πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τύπου του Κέντρου Διάσωσης, Γιαν Έσκιλντ Σεβερίνσεν, το αεροσκάφος, τύπου Osprey, είχε τετραμελές πλήρωμα.

Bell Boeing V 22 Osprey %CE%9D%CE%91%CE%A4%CE%9F Cold Response

Εκτελούσε εκπαιδευτική αποστολή και με βάση το σχέδιο πτήσης θα έπρεπε να προσγειωθεί στο Μπόντο λίγο μετά τις 18.00, τοπική ώρα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για την κατάσταση των επιβαινόντων. Έχει γίνει, ωστόσο, γνωστό ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές.

Οι αρμόδιες αρχές ερευνούν την περιοχή όπου σημειώθηκε η συντριβή.

Όσον αφορά στην άσκηση του ΝΑΤΟ, συμμετέχει και η Νορβηγία, όπως και δυνάμεις από τη Σουηδία. Η άσκηση πραγματοποιείται από τις 10 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου.

military osprey finland ht jt

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *