Ξενοδοχείο Oscar | Άλλαξε χέρια | Ποιοι το εξαγόρασαν | Η ιστορία του Oscar

Ξενοδοχείο Oscar | Άλλαξε χέρια | Ποιοι το εξαγόρασαν | Η ιστορία του Oscar

Ζωή αναμένεται να ξαναπάρει σύντομα το ξενοδοχείο Oscar απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης, καθώς το ακίνητο πέρασε στον Ουγγρικό όμιλο Indotek, σύμφωνα με ανακοίνωση του. Ο όμιλος απέκτησε το ξενοδοχείο από την Εθνική Τράπεζα στην οποία είχε περιέλθει λόγω χρεών.

κείμενο Κωστής Χριστοδούλου

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση που πραγματοποιεί το Indotek Group στην Ελλάδα το οποίο έχει ήδη παρουσία στην αγορά real estate σε 12 χώρες με ακίνητα που ξεπερνούν σε επιφάνεια τα 1,7 εκατ. τ.μ.. Στόχος του ομίλου είναι να ανακαινίσει και να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν το ξενοδοχείο το οποίο παραμένει κλειστό την τελευταία πενταετία.

oscar hotel googlemaps opera snapshot2020 08 31 211620

H ιστορία του ξενοδοχείου Oscar

To Oscar το οποίο αποτελεί δημιούργημα του Ευάγγελου Μπραζιτίκου λειτούργησε για πρώτη φορά το 1977 ως ξενοδοχείο τριών αστέρων με 83 δωμάτια. Σε μία εποχή που δεν υπήρχε μετρό και οι συγκοινωνίες δεν ήταν τόσο πυκνές έδινε λύση διανυκτέρευσης σε ελάχιστη απόσταση από τον σιδηροδρομικό σταθμό για όσους κατεβαίναν από την επαρχία με το τρένο να κάνουν τις δουλειές τους στο κέντρο της Αθήνας.

Το 1985 δίπλα στο ξενοδοχείο Oscar αρχίζει την λειτουργία του και το ξενοδοχείο Oscar II 40 δωματίων. Ο Μπραζιτίκος επένδυσε περαιτέρω στην περιοχή, καθώς δύο χρόνια αργότερα θα προχωρούσε στην αγορά ενός γειτονικού ξενοδοχείου το οποίο λειτούργησε το 1990 υπό την επωνυμία Oscar Inn.

To 2004, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, υπήρξε ολική ανακαίνιση των ξενοδοχείων, τα οποία παρουσίαζαν σημαντική πληρότητα και λόγω του σταθμού μετρό «Σταθμός Λαρίσης» από τον οποίο απείχαν σχεδόν 100 μέτρα.

Η οικονομική κρίση, η περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής και ο θάνατος του ιδρυτή του ομίλου Ευάγγελου Μπραζιτίκου το 2014, ήταν μερικά από τα κομβικά σημεία καμπής που οδήγησαν στο οριστικό κλείσιμο του Oscar το 2017. Είχε προηγηθεί το 2012, στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου, η επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου της Χρυσής Αυγής με την εντολή «εγέρθητι» του Γιώργου Γερμενή κατά την είσοδο του Νίκου Μιχαλολιάκου στην αίθουσα.

Σύμφωνα με τον διαγωνισμό, που είχε πραγματοποιήσει το 2020 η ΕΤΕ για το έξι ορόφων ξενοδοχείο, με τα 124 δωμάτια, η τιμή εκκίνησης είχε προσδιοριστεί στα 5,5 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο το τίμημα το οποίο κλήθηκαν να καταβάλουν οι νέοι ιδιοκτήτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το σημερινό σχεδιασμό, το Oscar είναι δυναμικότητας 207 κλινών και διαθέτει τρία υπόγεια, αίθουσες εκδηλώσεων, εστιατόριο και εξωτερική πισίνα στον 7ο όροφο.

OSCAR1

To Indotek Group

«Παρακολουθούμε την ελληνική αγορά εδώ και καιρό καθώς η τουριστική της αγορά προσφέρει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες» δήλωσε ο επικεφαλής marketing του Indotek Group, Marcell Pintyoke. «Ο όμιλος Indotek έχει πλούσια εμπειρία στην ξενοδοχειακή αγορά μέσω ανακαινίσεων και επιτυχημένης λειτουργίας αρκετών ξενοδοχείων στην Ουγγαρία, εμπειρία την οποία θα αξιοποιήσουμε και κατά την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Oscar στην Αθήνα» συμπλήρωσε.

Το Indotek Group το οποίο δημιουργήθηκε πριν από μία εικοσαετία, σήμερα είναι ένας από τους σημαντικότερους διαχειριστές επενδύσεων στην ουγγρική αγορά. Διαθέτει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 1,7 εκατ. τ.μ. με 30 κτήρια γραφείων, 100 βιομηχανικές κτήρια και κέντρα logistics. Παράλληλα έχει εισέλθει και στην αγορά των εμπορικών κέντρων όπου διαθέτει 20 στην Ουγγαρία με πάνω από 3.500 ενοικιαστές. Τέλος, έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό με παρουσία σε 12 χώρες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται πλέον και η Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.