Η 25χρονη Ορσάκη Ρουσσέτου που αποκαλούν «φανερή κατάσκοπο» του… πρωινού καφέ | Γαλάζιες γκρίνιες

gerapetritis 1068x623 1
Η 25χρονη Ορσάκη Ρουσσέτου που κάποιοι αποκαλούν «φανερή κατάσκοπο» του… πρωινού καφέ | Γαλάζιες γκρίνιες

Στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν μεγάλη σημασία στην εξωστρέφεια. Ισως και περισσότερη από ό,τι στο εσωτερικό της χώρας.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Για τα «καθημερινά» έχουν τους Αδωνι Γεωργιάδη και Νίκο Χαρδαλιά. Για τα μεγάλα, τα υψηλά, τα γεμάτα νόημα, αυτά που βγάζουν την εικόνα της χώρας προς τους ξένους αλλά και για να πάρουμε γνώση από το εξωτερικό πώς χειρίζονται οι ξένοι σωστά τις κρίσεις, το Μέγαρο Μαξίμου έχει προσλάβει γραφείο διεθνών συμβούλων.

Κάθε σοβαρή κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της παίρνει και μία άποψη από ένα διεθνές γραφείο επικοινωνίας. Αυτή τη μέριμνα της επαφής με τη διεθνή αγορά, λένε οι πληροφορίες, έχει αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Kαι για να φέρει εις πέρας την αποστολή του ο 53χρονος υπουργός στηρίζεται και στις ικανότητές της και στον ενθουσιασμό της 25χρονης Ορσάκης Ρουσσέτου.

Είναι νέα, εμφανίσιμη και με καλές σπουδές στο εξωτερικό, πολύγλωσση και το κυριότερο νεοδημοκράτισσα με τη βούλα και ο υπουργός – καθηγητής έχει βάλει στόχο να της διδάξει το «know how» για ένα τέτοιο δύσκολο έργο. Η Ορσάκη εξελέγη ως το νεότερο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. πριν από τρία χρόνια. Από τη δεξαμενή των νέων στελεχών του κόμματος την «αλίευσε» ο υπουργός Γεραπετρίτης, αναθέτοντάς της -μεταξύ άλλων- το πιο δύσκολο έργο: Να… ακούει όλο τον πρωινό καφέ στο Μαξίμου, μετά να τον μεταφράζει στην αγγλική για να τον αποστέλλει στη σύμβουλο-εταιρία του εξωτερικού και οι άνθρωποί τους με τη σειρά τους να δίνουν τις συμβουλές του.

megaro maximou
Η 25χρονη Ορσάκη Ρουσσέτου που κάποιοι αποκαλούν «φανερή κατάσκοπο» του… πρωινού καφέ | Γαλάζιες γκρίνιες

Νευραλγικό πόστο

Μπορεί όμως την Ορσάκη Ρουσσέτου στο Μαξίμου να την έχουν σε μεγάλη εκτίμηση, στο κόμμα όμως στο Μοσχάτο κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν πώς μια τόσο νεαρή κοπέλα κατάφερε να είναι σε ένα τόσο νευραλγικό πόστο. Αλλοι την αποκαλούν φανερή «Μάτα Χάρι», που κινείται στα φανερά και βλέπει τι λέγεται και τι ακούγεται στα πρωινά του Μαξίμου. Οσοι φθονούν την ταχεία άνοδό της, όπως παραδοσιακά γίνεται στην Ελλάδα, σχολιάζουν μόνο την εξωτερική, εντυπωσιακή -είναι η αλήθεια- εμφάνισή της. Εκείνη, όμως, δεν φαίνεται να δίνει σημασία σε όσους και όσες τη φθονούν για το ότι κατέχει μια τόσο σημαντική θέση. Και καλά κάνει!

Αφοσιωμένη στο δύσκολο έργο της κάτω από τις πολιτικές φτερούγες του καθηγητή και μέντορά της στα «εσωτερικά» του Μαξίμου, Γιώργου Γεραπετρίτη, πορεύεται απτόητη, παρά τη μουρμούρα από όσους και όσες είναι ίδια «σειρά» και προσδοκούσαν να είναι στη θέση της…

Η 25χρονη Ορσάκη Ρουσσέτου που κάποιοι αποκαλούν «φανερή κατάσκοπο» του... πρωινού καφέ | Γαλάζιες γκρίνιες
Η 25χρονη Ορσάκη Ρουσσέτου που κάποιοι αποκαλούν «φανερή κατάσκοπο» του… πρωινού καφέ | Γαλάζιες γκρίνιες

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *