Ναυπηγεία Ελευσίνας | Δώρο Χριστουγέννων €1,2 εκατ. στους 600 εργαζόμενους

Ναυπηγεία Ελευσίνας | Δώρο Χριστουγέννων €1,2 εκατ. στους 600 εργαζόμενους

Δώρο Χριστουγέννων συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε χθες (5/10) στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας ο Πρόεδρος της ΟΝΕΧ κ. Πάνος Ξενοκώστας, και μάλιστα ανεξάρτητα από το αν θα έχει βγει η απόφαση του δικαστηρίου για την εξυγίανση.

Κείμενο Μηνάς Τσαμόπουλος

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

«… Παρόλο που δεν θα έχει βγει η απόφαση μέχρι τότε, σας τα δίνω προσωπικά για τις γιορτές και μου αρκεί η χαρά που θα πάρω από τη χαρά των οικογενειών σας, γιατί σας εμπιστεύομαι και σας αγαπώ..» τους είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι δεν πίστευαν στα αφτιά τους αφού έχουν περάσει πάνω από 6 χρόνια από τότε που είχαν λάβει δώρο Χριστουγέννων – και, πάντως, με κουρεμένους μισθούς.

Τώρα θα λάβουν 2.000 ευρώ ο καθένας από τους 600 ενεργούς εργαζόμενους, έναντι αυτών που έχουν λαμβάνειν (1,2 εκατομμύρια ευρώ) όπως ανακοίνωσε σήμερα στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ο Πρόεδρος της ΟΝΕΧ κ. Πάνος Ξενοκώστας, για τα Χριστούγεννα.

Ταυτόχρονα, ο Πάνος Ξενοκώστας ενημέρωσε πως η ειδική ομάδα της ΟΝΕΧ  έχει ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες αποτύπωσης κατάστασης και προετοιμασίας της επανεκκίνησης των Ναυπηγείων μέσω των αναγκαίων βελτιώσεων και εκσυγχρονισμού.

Μάλιστα, προσδιόρισε ως ημερομηνία – στόχο τις αρχές του χρόνου, χωρίς βέβαια να μπορεί να προβλέψει τον ακριβή χρόνο λήψης αποφάσεων των αρμοδίων δικαστηρίων για την επανεκκίνηση.

Είναι εμφανής η πίστη της ΟΝΕΧ τόσο στους εργαζόμενους, στην επανεκκίνηση των Ναυπηγείων όσο και στη χώρα, προχωρώντας πολύ δυνατά και χωρίς ιστορικό προηγούμενο, τη διαδικασία και προσπαθώντας να επισπεύσει την επανεκκίνηση και επαναλειτουργία τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσπευση αυτή δεν ευνοεί μόνο την εμπορική λειτουργία των Ναυπηγείων αλλά θέτει τα Ναυπηγεία στη σφαίρα της ετοιμότητας και για τα αμυντικά προγράμματα με τεράστιο εγχώριο αποτύπωμα βιομηχανικής παραγωγής και οικονομικό αντίκτυπο.

Σε μια δύσκολη γενικά συγκυρία τέτοιες πράξεις βοηθούν τους εργαζόμενους αλλά ενισχύουν σημαντικά και την τοπική κοινωνία, ενώ είναι και μια τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού για τη χώρα μας, ενώ αναπτερώνουν και τις προσδοκίες του εφοπλιστικού κόσμου που βλέπει μετά το Νεώριο το δεύτερο μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας να μπαίνει στη διάθεσή τους φέρνοντας και αλλά πλοία πίσω από την Τουρκία και άλλες γειτονικές χώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *