Οι «οιωνοί» του Σταν Γκρίνμπεργκ και οι δυσοίωνες προβλέψεις κορυφαίων υπουργών

Οι «οιωνοί» του Σταν Γκρίνμπεργκ και οι δυσοίωνες προβλέψεις κορυφαίων υπουργών

Οι «οιωνοί» του Σταν Γκρίνμπεργκ και οι δυσοίωνες προβλέψεις κορυφαίων υπουργών

Δύο εκ διαμέτρων αντίθετα «ρεύματα σκέψης» συγκρούονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τις εκλογικές προοπτικές της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη και πιθανόν στη δεύτερη κάλπη που θα ακολουθήσει.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Το πρώτο, το οποίο, χωρίς απολύτως κανέναν αστερίσκο φέρεται να στηρίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζεται από τον Αμερικανό επικοινωνιολόγο και στενό συνεργάτη του κ. Σταν Γκρίνμπεργκ, ο οποίος, επικεφαλής πολυπληθούς επιτελείου αναλύει τις δημοσκοπήσεις και τις εκλογικές συμπεριφορές και χαράζει την εκλογική επικοινωνιακή στρατηγική.

Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρόντος του πρωθυπουργού, ο βετεράνος της εκλογικής επικοινωνίας, ανάλυσε στο γαλάζιο επιτελείο τα συμπεράσματά του από την ανάλυση όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων και λοιπών εργαλείων ανίχνευσης των τάσεων στο εκλογικό σώμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Γκρίνμπεργκ εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ, το οποίο προσδιόρισε μεταξύ 36% και 38%, εκτιμώντας ότι η κυβερνητική παράταξη θα πετύχει, χωρίς αμφιβολία, τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος φέρεται να εκτίμησε ότι όσο πιο αργά στηθούν οι κάλπες, τόσο το καλύτερο για την κυβερνητική παράταξη, ενώ επέμεινε στην ανάγκη να αυξηθεί ο θετικός λόγος της κυβέρνησης και να μειωθεί η ένταση της πόλωσης, ιδιαίτερα, δε, οι προσωπικές επιθέσεις κατά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Αυτή είναι μία «προβολή» του μέλλοντος, την οποία ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να υιοθετεί απολύτως. Σε βαθμό, όπως παραδέχονται κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, που δεν είναι καθόλου ανοιχτός σε τυχόν αμφισβήτησή της, ενώ αντιδρά με ένταση στην κατάθεση προβληματισμών για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αυτή του η στάση, βεβαίως, καθόλου δεν μειώνει την αγωνία αρκετών γαλάζιων στελεχών, μεταξύ των οποίων, και υπουργοί, οι οποίοι εκφράζουν τον φόβο μήπως ο «Αμερικάνος τους πάρει στο λαιμό του», διότι στις επαφές τους με τους πολίτες αφουγκράζονται μία «ησυχία», η οποία, με δεδομένη την πίεση από την ακρίβεια και από χθες και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, δεν ξέρουν πως μπορεί να εκφραστεί στις κάλπες.

Επιπρόσθετα, οι περισσότεροι υπουργοί επιβεβαιώνουν τη δημοσκοπική τάση που καταγράφεται, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα αλλά όχι μόνο, της μαζικής μετατόπισης δεξιών ψηφοφόρων προς την ακροδεξιά και φοβούνται ότι αν αυτό το φαινόμενο δεν ανακοπεί, τότε μπορεί η ΝΔ θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

«Αν αφεθούμε στις δάφνες μας, μπορεί να το πληρώσουμε ακριβά», λένε. Μένει να φανεί ποια πλευρά θα επιβεβαιωθεί στις κάλπες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *