Πειρατεία στον Περσικό Κόλπο | Οι πρώτες στιγμές του ρεσάλτο στα τάνκερ | Πήραν τα πάντα από τα πληρώματα

ploia 1

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει το ρεσάλτο των Ιρανών σε δύο ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο με τις πρώτες στιγμές να είναι πραγματικά σοκαριστικές. Οι Φρουροί της Επανάστασης έδρασαν με ένα απολύτως οργανωμένο σχέδιο και δεν άφησαν κανένα περιθώριο σε όσους ήταν στα τάνκερ. 

Στα πληρώματα των δυο τάνκερ υπάρχουν συνολικά εννέα Ελληνες ναυτικοί και ένας Κύπριος με την αγωνία ειδικά τις πρώτες ώρες να χτυπάει κόκκινο. Οι Φρουροί της Επανάστασης που έκαναν το ρεσάλτο ήθελαν τα πληρώματα να μην έχουν επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο και το πέτυχαν. Τους πήραν όλα όσα θα τους βοηθούσαν στην επικοινωνία. 

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Πειρατεία στον Περσικό Κόλπο | Οι πρώτες στιγμές του ρεσάλτο στα τάνκερ | Πήραν τα πάντα από τα πληρώματα των πλοίων
Πειρατεία στον Περσικό Κόλπο | Οι πρώτες στιγμές του ρεσάλτο στα τάνκερ | Πήραν τα πάντα από τα πληρώματα των πλοίων

Σύμφωνα με πληροφορίες , το πλήρωμα το έχουν κλεισμένο στις καμπίνες του και τους επιτρέπουν να βγαίνουν από αυτές μόνο μία ώρα την ημέρα.

Ολα ξεκίνησαν όταν το μεσημέρι της Παρασκευής 3 η ώρα τοπική, τα δύο πλοία δέχτηκαν το ρεσάλτο των «Φρουρών της Επανάστασης» με στρατιωτικά ελικόπτερα και οπλισμένους άνδρες, ενώ είχαν και τη βοήθεια από δύο ταχύπλοα  τα οποία πλησίασαν στη συνέχεια και πήραν μέρος στην «επιχείρηση».

tankers34
Πειρατεία στον Περσικό Κόλπο | Οι πρώτες στιγμές του ρεσάλτο στα τάνκερ | Πήραν τα πάντα από τα πληρώματα των πλοίων

Οι Ιρανοί κομάντος, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, πήραν από τα πλοία τους σκληρούς δίσκους από όλους τους υπολογιστές, έκλεισαν όλα τα δορυφορικά τηλέφωνα, τους ασυρμάτους και επιπλέον απέσπασαν από το πλήρωμα και τους υπολογιστές τους, αλλά και τα ρολόγια τους, καθώς και τα κινητά τους. 

Να σημειωθεί ότι μετά από αρκετές ώρες επέστρεψαν στο πλήρωμα τα κινητά τους και η επικοινωνία έχει πλέον αποκατασταθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το πλήρωμα του Delta Poseidon αποτελείται από 25 άτομα δύο εκ των οποίων είναι Έλληνες.

Όσον αφορά στο πλοίο Prudent Warrior έχει 24 άτομα πλήρωμα και 7 εξ αυτών είναι Έλληνες.

Η DELTA TANKERS LTD στην οποία ανήκει το Delta Poseidon ιδρύθηκε το 2006 και έχει στην κατοχή της έναν στόλο από 30 τάνκερ.

Η Polembros Shipping που έχει το Prudent Warrior είναι μια οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Πολέμη η οποία ιδρύθηκε το 1974 στο Λονδίνο.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου 

One thought on “Πειρατεία στον Περσικό Κόλπο | Οι πρώτες στιγμές του ρεσάλτο στα τάνκερ | Πήραν τα πάντα από τα πληρώματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *