Γεωργιάδης – Βορίδης – Πλεύρης | Θα έχουν ρόλο στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη οι «Τρεις σωματοφύλακες» ;

Γεωργιάδης - Βορίδης - Πλεύρης | Θα έχουν ρόλο στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη οι «Τρεις σωματοφύλακες» ;

Tρεις οι σωματοφύλακες στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Άθως, Πόρθος και Άραμις. Στην περίπτωση μας «σωματοφύλακες» η τριανδρία, κάποτε του Γιώργου Καρατζαφέρη, που εδώ και χρόνια έχει ενταχθεί στη ΝΔ. Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Θάνος Πλεύρης.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Άδωνις Γεωργιάδης

Παρά την ισχυρή επιρροή στον δεξιό χώρο είδε, στις πρόσφατες κάλπες, την πλάτη του Κωστή Χατζηδάκη. Σε επίπεδο γοήτρου, αναπόφευκτα, συνιστά πλήγμα. Κανείς, μάλιστα, δεν ξεχνά την βιασύνη που έδειξε το βράδυ της εκλογικής αναμέτρησης. Όταν και έσπευσε να μιλήσει για 180 βουλευτές με στόχο μια Συνταγματική Αναθεώρηση «κομμένη και ραμμένη» στα «γαλάζια» χρώματα.

Την δήλωση αυτή αποδοκίμασε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες μέρες αργότερα. «Ήταν λάθος οι δηλώσεις, νομίζω διορθώθηκαν στην πορεία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως «δεν αποτυπώνουν σε καμία περίπτωση τη δική μου φιλοσοφία». Επί της ουσίας, αποκαθήλωσε όσα υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας πως «μακριά από εμένα όποια λογική ότι θέλω να αλλάξω το σύνταγμα μόνος μου, σε μια κατεύθυνση που ικανοποιεί μόνο εμένα».

Πλήγμα και αυτό για το ισχυρό πολιτικό προφίλ που θέλει να διαθέτει και να διατηρεί ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης. Ιδιαίτερα αν συνυπολογίσει κανείς την φημολογία, στους διαδρόμους της Βουλής, που λέει πως δεν θεωρείται από τα φαβορί για την ανάληψη εκ νέου του αξιώματος του νέου, και κατα τα φαινόμενα, αναβαθμισμένου υπουργείου Ανάπτυξης. Στο περιστύλιο, μάλιστα, κυκλοφορεί έντονα το όνομα του Νίκου Παπαθανάση, υφισταμένου του στο υπουργείο Ανάπτυξης, ως ένα από τα πιθανά πρόσωπα που μπορεί να αναλάβουν τις τύχες του υπουργείου. Ίδωμεν.

d24cf9c8720df761585e5ceba5fe3287 XL
Γεωργιάδης – Βορίδης – Πλεύρης | Θα έχουν ρόλο στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη οι «Τρεις σωματοφύλακες» ;

Μάκης Βορίδης

Αν και με ιδιαίτερα δυνατή παρουσία στην εκλογική του περιφέρεια, και με πρωτοκλασάτο υπουργείο στα χέρια του, είδε την νέα, και «πρωτάκι» στην εκλογική μάχη, Σοφία Ζαχαράκη να τον περνάει κατά πολύ στην τελική καταμέτρηση της κάλπης. Εξέλιξη που συνιστά, το δίχως άλλο, μεγάλο πλήγμα για το πολιτικό προφίλ του Μάκη Βορίδη.

Αν μάλιστα ευσταθεί η φημολογία που θέλει το υπουργείο Εσωτερικών να αναβαθμίζεται και να αποκτά ισχυρότερο στάτους με την ενσωμάτωση ενός νευραλγικού τομέα όπως αυτός της ψηφιακής διακυβέρνησης τότε, στο σενάριο αυτό, μάλλον απομακρύνεται η πιθανότητα να επιστρέψει στην Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας.

MITSOTAKIS
Γεωργιάδης – Βορίδης – Πλεύρης | Θα έχουν ρόλο στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη οι «Τρεις σωματοφύλακες» ;

Θάνος Πλεύρης

Ως πρώην πεζοναύτης κλήθηκε να αναλάβει την δύσκολη αποστολή στο νευραλγικό υπουργείο Υγείας. Παρ’ ότι εφάρμοσε κατά γράμμα τις ντιρεκτίβες του Μεγάρου Μαξίμου οι «κακές γλώσσες» επιμένουν να ισχυρίζονται πως εντός του «γαλάζιου» στρατοπέδου δεν ακούγονται τα καλύτερα για το έργο που άφησε πίσω του.

Καταληκτικά. Οψόμεθα. Για το ποιοι και αν υπουργοποιηθούν από τους… «τρεις καμπαλέρος» και σε ποιο υπουργείο.

Ο Μητσοτάκης, πάντως, από τον τρόπο που θα τους αντιμετωπίσει στο νέο υπουργικό σχήμα θα δώσει σήμα για τη νέα φάση εξέλιξης αλλά και την επόμενη μέρα του κεντροδεξιού μοντέλου διακυβέρνησης…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *