Εξαφανίστηκαν τα τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο

Εξαφανίστηκαν τα τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο

Σιγή ιχθύος από τους Τούρκους στο Αιγαίο. H αεροπορική δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες είναι μηδενική, ιδίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Στο Κεντρικό ή νότιο ανατολικό ίπτανται χαλαρά κάποια CN-235 σε πτήσεις ρουτίνας και μάλιστα με επιφύλαξη

Όπως αναφέρει το veteranos.gr, οι Τούρκοι δεν άλλαξαν στρατηγική, ούτε τηρούν τη συμφωνία για ήρεμο καλοκαίρι…

Τα τουρκικά μαχητικά που συνήθως εισβάλουν στο FIR Αθηνών από τα Βόρεια επιχειρούν από την Αεροπορική Βάση της Bandirma Air Base (Πανορμος) όπου υπηρετούν τα A/Φ F-16C/D της 161 Μοίρας της Τουρκiκής Αεροπορίας, τα οποία αναπτύχθηκαν μαζί με προσωπικό 80 ατόμων στην Αεροπορική Βάση Malbork για την ανάληψη του «Air Policing «στην περιοχή της Βαλτικής μέχρι και την 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Επιπλέον, από την 162 Μοίρα υπηρετούν F-16 Block 30 που βρίσκονται σε διαδικασία αναβάθμισης και ήδη έχουν παραδοθεί 8 Μαχητικά στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Η Πάνορμος είναι πόλη της Μικράς Ασίας στην Τουρκία. Βρίσκεται στα νότια παράλια της Προποντίδας, σε απόσταση 60 ναυτικών μιλίων από την Κωνσταντινούπολη και 100 περίπου χλμ. από την Προύσα, κοντά στην αρχαία Κύζικο. Έχει σήμερα 145.089 κατοίκους και ανήκει στην επαρχία του Μπαλικεσίρ

Στην Τουρκική Αεροπορική Βάση της Bandırma υπηρετούν η 161 και η 162 Μοίρα. Είναι η βάση που τα τουρκικά μαχητικά συνήθως εισβάλουν στο Ελληνικό FIR

Τα μαχητικά αεροσκάφη που έχουν ανατεθεί στην αποστολή Baltic Air Policing του ΝΑΤΟ τώρα αναλαμβάνουν τα Τουρκικά , Ίπτανται συχνά για να εντοπίσουν οπτικά τα αεροσκάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το προσωπικό εδάφους που συνοδεύει την Τούρκικη Αποστολή ξεπερνά τα 80 Άτομα ,ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των Τούρκων Χειριστών για τα 4 Τουρκικά Μαχητικά που ως γνωστόν δεν επιχειρούν συνεχόμενες εξόδους …

Αυτά να έχουν υπ’ όψιν τους στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι η Τουρκική Πολεμική Μηχανή είναι ανίκητη… Δεν αναφέρουμε προς το παρόν κάτι παραπάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *