Νίκος Δένδιας: Επίσκεψη του ΥΠ.ΕΞ στην Αλγερία

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:54 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Νίκος Δένδιας

Στην Αλγερία βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας A. Tebboune. Θα έχει επίσης συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλγερίας, Sabri Boukadoum.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και σε ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Λιβύη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η κινητικότητα της ελληνικής διπλωματίας έχει αυξηθεί εκθετικά τους τελευταίους μήνες, με αφορμή το τουρκολιβικό μνημόνιο. Δεν επέλεξε τυχαία ο Νίκος Δένδιας την Αλγερία.

Σκοπός του ταξιδιού είναι η προσέγγιση-συμμαχία της Ελλάδας με την Αλγερία, καθώς η βορειοαφρικανική χώρα συνορεύει με τη Λιβύη.

Θυμίζουμε πως τα κοινά σύνορα Αλγερίας-Λιβύης είναι μήκους πολλών χιλιομέτρων και ό,τι συμβαίνει στη μία χώρα γρήγορα ‘μετακομίζει’ στην άλλη.

H Αλγερία είναι παραδοσιακή σύμμαχος της Ρωσίας, από όπου και εισάγει όπλα. Η Ρωσία στηρίζει Χαφτάρ, οπότε δεν είναι εύκολο για την Αλγερία να στηρίξει Σάρατζ. Η Γαλλία (λόγω ιστορικού παρελθόντος) έχει επιρροή στη βορειοαφρικανική χώρα κι από τη στιγμή που ο Μακρόν είναι σε κόντρα με τον Ερντογάν δεν είναι εύκολη η στήριξη στον δεύτερο.

Χαρακτηριστική η διακήρυξη του νέου Προέδρου της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν: “η Αλγερία είναι η πρώτη χώρα που ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα της Λιβύης, είτε αυτό αρέσει ε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *