Πώς βλέπουν στο Μαξίμου το «φαινόμενο Κασσελάκης»

Πώς βλέπουν στο Μαξίμου το «φαινόμενο Κασσελάκης»

Πώς βλέπουν στο Μαξίμου το «φαινόμενο Κασσελάκης»

Με το βλέμμα στραμμένο στις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ συνδυάζεται και με μία επικοινωνιακή αγωνία του επιτελείου του, καθώς συμπίπτει με την ημερομηνία της εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, την ερχόμενη Κυριακή.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Όλο το προηγούμενο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου παρακολούθησε την σαρωτική επικοινωνιακή επίδραση της εμφάνισης του νέου υποψηφίου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως ωστόσο να εκδηλώσει κάποια πολιτική ανησυχία.

Ενόψει του προσεχούς Σαββατοκύριακου εκφράζεται ένας προβληματισμός για το ότι τα φώτα της δημοσιότητας και το ενδιαφέρον πιθανώς να είναι περισσότερο στραμμένα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λιγότερο στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Αξίζει να τονιστεί πως τα φιλικά προς τη ΝΔ media ενώ αρχικά παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον και (ίσως) θετικά την εμφάνιση του κου Κασσελάκη, από τη στιγμή που ‘κήρυξε τον πόλεμο’ στον Κ. Μητσοτάκη, έχουν αρχίσει επιθέσεις στο πρόσωπό του. Δεν αναφερόμαστε σε κριτική αλλά σε επιθέσεις.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ, πόσο μάλλον ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν αποφύγει να σχολιάσουν με οποιονδήποτε τρόπο την εσωκομματική διαδικασία στο ΣΥΡΙΖΑ. Παρακολουθούν όμως τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται και αναμένουν την έκβασή της, η οποία εκ των πραγμάτων θα έχει πολιτικό αποτέλεσμα και θα διαμορφώσει νέα δεδομένα.

Ειδικώς έπειτα από την υποβολή υποψηφιότητας από τον Στέφανο Κασσελάκη, η κυβέρνηση παρατηρεί με αυξημένο ενδιαφέρον τα όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως επειδή διακρίνουν ότι το τέλμα στο οποίο έχει παγιδευτεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει προκαλέσει μία κινητικότητα, η οποία, όπως πιθανολογούν, θα έχει διάρκεια και θα προκαλέσει περαιτέρω εξελίξεις, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα και όποιος ή όποια και αν εκλεγεί πρόεδρος στο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την εκτίμηση ορισμένων, η νέα αυτή παρουσία συνιστά από μόνη της μία καινούργια πολιτική παράμετρο. Και όπως σημειώνεται, ασχέτως του αν έχει πιθανότητες επικράτησης ή όχι, ο νέος υποψήφιος αρχηγός θα φανεί σύντομα αν διαθέτει τη δυναμική, ώστε να πυροδοτήσει άλλου τύπου εξελίξεις και αναδιατάξεις στο χώρο της αντιπολίτευσης εν γένει.

Ο Κασσελάκης και η εκδίκηση του Πολάκη

Όπως γράφει ο «ΒΗΜΑτοδότης» σε μια υποτονική, στα όρια του… χασμουρητού, προεκλογική καμπάνια των επίδοξων διαδόχων του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η επικοινωνιακή αίσθηση της εισόδου στην κούρσα του άγνωστου μέχρι πρότινος Στέφανου Κασσελάκη αν μη τι άλλο πυροδότησε ένα ευρύτερο ενδιαφέρον.

Ταυτόχρονα, όμως, διήγειρε τα εσωκομματικά αντανακλαστικά παλαιότερων και νεότερων, που βλέπουν ως απολιτίκ και στα όρια του lifestyle τη συμμετοχή του εξ Αμερικής ορμώμενου 35χρονου επιχειρηματία με καταγωγή από τα Χανιά, που φιλοδοξεί να τα αλλάξει όλα σε ένα κόμμα το οποίο αναζητεί εναγωνίως να βρει τον εαυτό του μετά την εκλογική συντριβή του Ιουνίου.

Το πόσο μπορεί να ανατρέψει η υποψηφιότητα Κασσελάκη τους συσχετισμούς δυνάμεων μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας θα φανεί στην κάλπη της 10ης Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, δίχως αμφιβολία, ταράσσει τα λιμνάζοντα ύδατα στο εσωτερικό του κόμματος και σίγουρα ανακατεύει – τουλάχιστον επικοινωνιακά – την εσωκομματική «τράπουλα», καταδεικνύοντας παράλληλα το έλλειμμα «πυξίδας» και αμηχανίας που υπάρχει στη μετά Τσίπρα εποχή.

Η υποψηφιότητα Κασσελάκη έχει όμως και άλλη μια, λιγότερο εμφανή, πτυχή: είναι η «εκδίκηση» του «αψύ Σφακιανού», ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητά του κόντρα στο κομματικό συλλογικό υποσυνείδητο και στις πολιτικο-ιδεολογικές αναφορές των υποψήφιων αρχηγών για τον ΣΥΡΙΖΑ «του μέλλοντος». «Μεγάλη αναταραχή – υπέροχη κατάσταση» που έλεγε και ο… Μάο, καταλήγει η ίδια πηγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *