Ναυτιλία | Kαθιερώθηκε Ημέρα Γυναίκας

Ναυτιλία: Kαθιερώθηκε Ημέρα Γυναίκας

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) καθιέρωσε και γιόρτασε την Τετάρτη για πρώτη φορά ημέρα αφιερωμένη στον ρόλο της γυναίκας στη ναυτιλία.

Τις τελευταίες δεκαετίες το άρωμα γυναίκας στη ναυτιλία είναι πιο έντονο από ποτέ, τόνισε στο μήνυμά του για την Ημέρα της Γυναίκας στη Ναυτιλία ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Μπορεί το επάγγελμα να ανδροκρατείται ακόμη, όμως πλέον οι ναυτιλιακές εταιρείες και διεθνείς οργανισμοί εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο θέσεις-κλειδιά σε γυναίκες.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
imo
IMO

Υπολογίζεται ότι περίπου 24.000 γυναίκες υπηρετούν ως ναυτικοί, αριθμός αυξημένος κατά 45,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη έκθεση του 2015.

Ο IMO καταβάλλει μια συντονισμένη προσπάθεια για να βοηθήσει τη βιομηχανία να προχωρήσει και να υποστηρίξει τις γυναίκες να επιτύχουν μια εκπροσώπηση που είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες του 21ου αιώνα και την ισότητα των φύλων όπως την έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης, λέγοντας ότι με το πρόγραμμα Women in Maritime και υπό το σύνθημα:

«Εκπαίδευση-Ορατότητα – Αναγνώριση», έχει υιοθετήσει μια στρατηγική προσέγγιση για την ενίσχυση της συμβολής των γυναικών ως βασικών ναυτιλιακών φορέων υποστηρίζοντας τη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις τόσο στην ξηρά όσο και εν πλω.

tanker

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *