Ναυπηγεία Ελευσίνας | Πληρώθηκαν τα πρώτα 8 εκατ. ευρώ από τα χρωστούμενα στους εργάτες

Ναυπηγεία Ελευσίνας | Πληρώθηκαν τα πρώτα 8 εκατ. ευρώ από τα χρωστούμενα στους εργάτες

Πληρώθηκαν τα πρώτα 8 εκατ. ευρώ από τα χρωστούμενα στους εργάτες των Ναυπηγείων Ελευσίνας, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε σχετική του ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) αναφέρει ότι τον ενημέρωσε σχετκά ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ο υπουργός επισημαίνει ότι τη Δευτέρα 06 Νοεμβρίου θα υπογραφεί στην Ελευσίνα η επίσημη συμφωνία μεταξύ της ΟΝΕΧ και της DFCgov για τη χρηματοδότηση με πάνω από 100.000.000 δολ. του Σχεδίου Εξυγιάνσεως των Ναυπηγείων.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει:

«Χθες το βράδυ επικοινώνησε μαζί μου ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνος και με ενημέρωσε ότι από τις 18:00 η εταιρία @ONEXShipyards του κ. Πάνου Ξενοκώστα προπλήρωσε πολύ νωρίτερα από τον προβλεπόμενο από το Σχέδιο χρόνο, τα πρώτα 8.000.000€, από τα χρωστούμενα εδώ και πολλά χρόνια χρήματα στους εργάτες των Ναυπηγείων. Την Δευτέρα 06 Νοεμβρίου το μεσημέρι (ανήμερα των γενεθλίων μου) θα υπογραφεί στην Ελευσίνα η επίσημη συμφωνία μεταξύ της ΟΝΕΧ και της @DFCgov για την χρηματοδότηση με πάνω από 100.000.000$ του Σχεδίου Εξυγιάνσεως των Ναυπηγείων, που πρόσφατα ενέκρινε το Δικαστήριο και το οποίο είχε κατατεθεί στην Δικαιοσύνη με την υπογραφή μου μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου από την Βουλή των Ελλήνων. Θυμάστε τους εργάτες που ήταν έξω από την Βουλή τότε και ζητούσαν από τα κόμματα να υποστηρίξουν το νόμο μας; Αυτοί χθες πήραν τα πρώτα χρήματα τους. Αισθάνομαι Υπερήφανος διότι όταν ξεκινούσαμε με τον @npapathanasis αυτή την προσπάθεια, κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε να το επιτύχουμε. Έκτοτε χρειάστηκε πολύ δουλειά, ταξίδια στις ΗΠΑ, αγωνία με τους εργαζόμενους, μάχη με τον παλιό ιδιοκτήτη, υπομονή στην πολιτική κριτική αλλά με την διαρκή υποστήριξη του @kmitsotakis
τελικά τα καταφέραμε. Η αναγέννηση της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της Ελλάδος μας είναι γεγονός. Ευχαριστώ όλους μου τους συνεργάτες τότε, ειδικά τον @stamatispoulis όλους τους βουλευτές της ΝΔ της Δυτικής Αττικής και τον απερχόμενο Δήμαρχο Ελευσίνος κ. Οικονόμου που πίστεψαν στις δυνάμεις μας και με στήριξαν μέχρι την ολοκλήρωση της προσπάθειας. Η Ελλάδα μας αλλάζει και γίνεται καλύτερη Χώρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *