Ναυπηγεία Ελευσίνας – Fincantieri | Πρόταση κατασκευής Κορβετών | Προσπάθειες διάσωσης

Ναυπηγεία Ελευσίνας - Fincantieri | Πρόταση κατασκευής Κορβετών | Προσπάθειες διάσωσης

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προσπάθειες διάσωσης των ναυπηγείων Ελευσίνας από την συμμαχία Fincantieri-Onex, καθώς σήμερα ή αύριο σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο εξυγίανσης προωθείται από την Ernst&Young για υπογραφή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στα τραπεζικά ιδρύματα ώστε αμέσως μετά να υποβληθεί στο αρμόδιο δικαστήριο για επικύρωση.

κείμενο Λάμπρος Καραγεώργος

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Το σχέδιο προβλέπει την ανάληψη περί των 210-230 εκατομμυρίων ευρώ υποχρεώσεις, πλάνο επενδυτών ύψους 150-200 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 10ετιας, δημιουργία άνω των 2000 θέσεων εργασίας, έμμεση αύξηση του ΑΕΠ 0,5%. Το εμπορικό τμήμα του ναυπηγείου είναι ήδη διασφαλισμένο από το πλεονάζον πελατειακό δυναμικό της Onex που δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετηθεί στα ναυπηγεία της Σύρου, ενώ το αμυντικό θεωρείται πως θα επανεκκινήσει με το πρόγραμμα κορβέτων του ΠΝ.

nafpig

Στην κατεύθυνση αυτή χθες έγινε σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα με την αποστολή από την Fincantieri ανταγωνιστικής πρότασης κατασκευής Κορβετών και αναβάθμισης ΜΕΚΟ με κατασκευή των τριών από τις τέσσερις κορβέτες και της αναβάθμισης των ΜΕΚΟ στα ναυπηγεία Onex Elefsis.

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα είναι σύμφωνα με παράγονετς της Onex η απόφαση του αμερικάνικου κοινοβουλίου την εβδομάδα 13-17 Δεκεμβρίου νόμου που ανοίγει το δρόμο στο DFC για να χρηματοδοτήσει / επενδύσει στην Onex Ναυπηγεία Ελευσίνα της Ελλάδας που «προάγουν την Ασφάλεια της περιοχής».

Τέλος την προηγούμενη Παρασκευή 17 και την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι Ελευσίνας κατόπιν απόφασης του ΔΣ Σωματείου και της Γενικής Συνέλευσης έγιναν οι πρώτοι πιστωτές που συμβάλλονται με το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων από την Onex.

Στόχος της Onex είναι να υποβληθεί το σχέδιο ακόμα και πριν το τέλος της χρονιάς ή το αργότερο μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

eleusina

2 thoughts on “Ναυπηγεία Ελευσίνας – Fincantieri | Πρόταση κατασκευής Κορβετών | Προσπάθειες διάσωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *