Navios Maritime Partners | Κέρδη 85,7 εκατ. δολάρια και 4 ναυλώσεις πλοίων

Navios Maritime Partners | Κέρδη 85,7 εκατ. δολάρια και 4 ναυλώσεις πλοίων

Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Navios Maritime Partners L.P. ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Navios Partners, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα δήλωσε:

«Είμαι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2022, δεδομένου ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Navios Partners κατέγραψε έσοδα 236,6 εκατομμύρια δολάρια, EBITDA 126,1 εκατομμύρια δολάρια και καθαρά έσοδα 85,7 εκατομμύρια δολάρια, ή 2,78 δολάρια κέρδη ανά κοινή μετοχή» και πρόσθεσε:

«Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι ενός πολέμου στην Ουκρανία και μιας πολιτικής μηδενικού Covid στην Κίνα. Δεν υπάρχει σφαίρα για να καταλάβουμε πώς θα εξελιχθεί αυτό. Εν τω μεταξύ, οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες ενεργούν γρήγορα για να ικανοποιήσουν τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες τους, καθώς εξετάζουν μακροπρόθεσμες πολιτικές υπό το φως αυτών των αβεβαιοτήτων».

Η Αγγελική Φράγκου τόνισε επίσης: «Πιστεύουμε ότι η διαφοροποιημένη δομή μας προσφέρει την ευκαιρία για συνεχή αυξητική ανάπτυξη. Όπως ανακοινώθηκε αυτό το τρίμηνο συμφωνήσαμε να αποκτήσουμε τέσσερα δεξαμενόπλοια Aframax / LR2 βάσει δεσμεύσεων ναύλωσης. Αυτά τα πλοία έχουν σχεδιαστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και μπορούν να μεταφέρουν είτε αργό είτε προϊόντα. Μέσω αυτής της συναλλαγής, εισήλθαμε σε ένα νέο πεδίο με μειωμένο ρίσκο και εξαιρετικές μακροπρόθεσμες προοπτικές».

Ποια είναι η Αγγελική Φράγκου

Στα τέλη του 2020 η Lloyd’s την κατέτασσε 25η στους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία. Και τώρα η Αγγελική Φράγκου ήρθε να κατακτήσει και μία κορυφή. Είναι πλέον η επικεφαλής της μεγαλύτερης – βάσει στόλου- εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας στη Wall Street. Με τη συγχώνευση των Navios Maritime Parthners και Navios Maritime Acquisition δημιουργήθηκε ένας γίγαντας με στόλο 143 πλοίων συνολικής μεταφορικής ικανότητας 15 εκατ. dwt και αθροιστικής αξίας 4,2 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της δεύτερης μάλιστα εκτινάχθηκε 38% στον απόηχο της είδησης.

Σύμφωνα με το moneyreview, το πρώτο μεγάλο βήμα προς τη δημιουργία του ναυτιλιακού γίγαντα η κ. Φράγκου το είχε κάνει από τνο περασμένο Ιανουάριο. Τότε ανακοίνωσε τη συγχώνευση της Navios Maritime Partners με τη Navios Maritime Containers, δημιουργώντας μία εταιρεία με στόλο 84 πλοίων, εκ των οποίων τα 39 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τα 45 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Η Αγγελική Φράγκου έχει αποδείξει ότι ξέρει να ξέρει να ξεπερνάει φουρτούνες και να ταράζει η ίδια τα νερά. Είναι άλλωστε μαζί με τον αδελφό της η τέταρτη γενιά εφοπλιστών στην οικογένειά τους. Γεννήθηκε στη Χίο και ο πατέρας της είναι ο εφοπλιστή Νικόλας Φράγκος.

Η ίδια σπούδασε μηχανολογία στην Αμερική και ργάστηκε για κάποια χρόνια ως αναλύτρια στη Wall Street, στον εμπορικό όροφο της “Republic National Bank”. Τα ηνία της Navios τα ανέλαβε το 2004. Επτά χρόνια αργότερα, το 2011 το Fortune θα την κατέτασσε 50η στη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες του παγκόσμιου επιχειρείν.

Σε ερώτηση που είχε δεχθεί κάποτε για την παρουσία των γυναικών σε ισχυρές θέσεις της ναυτιλίας, είχε πει: «Δεν πιστεύω στο φύλο, τη φυλή, τη θρησκεία. Αν σκεφτείτε ποτέ ότι εργάζεστε σε μια εταιρεία για οποιαδήποτε άλλο λόγο πέρα από την ικανότητά σας, πρέπει να φύγετε».

Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings, της Navios Maritime Partners L.P., της Navios Tankers Management Inc. και της Navios Maritime Acquisition Corporation

Η οικογένεια

Γεννήθηκε στο νησί της Χίου στο βόρειο Αιγαίο Πέλαγος και προέρχεται από μια οικογένεια εφοπλιστών, με καταγωγή από τα Καρδάμυλα Χίου. Ο πατέρας της είναι ο εφοπλιστής Νικόλαος (Νικόλας) Φράγκος. Αδέρφια της είναι ο Ιωάννης, η μεγαλύτερη ετεροθαλής της αδερφή, Μαρία, και η μικρότερη ετεροθαλής της αδερφή, Κατερίνα. Ο αδερφός της είναι επίσης εφοπλιστής, με την δικιά του εταιρεία, ενώ και οι δύο τους είναι η τέταρτη γενιά εφοπλιστών στην οικογένειά τους.

Η Φράγκου πήρε το Bachelor’s πτυχίο της πάνω στην μηχανολογία, από το “Πανεπιστήμιο Farleigh Dickinson” και το πτυχίο Master’s της πάνω στην μηχανολογία, από το “Πανεπιστήμιο Κολούμπια”.

Το 2004, η Φράγκου με το ποσό των 200 εκατομμυρίων αγόρασε την “Navios”. Πριν από αυτό, εργαζόταν στην Wall Street, ως αναλύτρια στον εμπορικό όροφο της “Republic National Bank“, για κάποια χρόνια.

Από τα θρανία της Wall Street

Διαβάζουμε στο fortunegreece.com: «Εκμεταλλευόμενη τις γνώσεις της στα χρηματοοικονομικά, καθώς έκανε το πέρασμα της από τα θρανία της Wall Street το διάστημα 1987 -1989, ασχολήθηκε με τις εταιρείες εξαγορών ειδικού σκοπού, στις οποίες είδε το κατάλληλο όχημα για να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις επιχειρηματικές της δραστηριότητές. Οι εν λόγω εταιρικές οντότητες δεν έχουν έσοδα, και είναι σχεδιασμένες με αποκλειστικό σκοπό την ολοκλήρωση των εξαγορών άλλων εταιρειών. Το περιθώριο κέρδους του κλάδου ήταν τέτοιο που η κυρία Φράγκου εγκατέλειψε την καριέρα της ως χρηματιστηριακή αναλύτρια για να αποτελέσει την πέμπτη γενιά της οικογένειας που βιοπορίζεται από τη θάλασσα.

Έτσι επενδύει 200 εκατομμύρια δολάρια σε μία τέτοια εταιρεία, και τη χρησιμοποιεί για να εξαγοράσει την International Shipping Enterprises, εταιρεία που είχε στήσει η United States Steel Corp. στα μέσα της δεκαετίας του ’50 για τη μεταφορά σιδήρου από τη Βενεζουέλα στον Καναδά και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γίνεται η πρώτη Ελληνίδα επικεφαλής ναυτιλιακής εταιρείας επενδύσεων που έμπαινε στο Χρηματιστήριο Nasdaq, αντλώντας χρήματα από τη δύσκολη και απαιτητική χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ.

Λίγους μήνες αργότερα, στα τέλη Αυγούστου του 2005, προχωράει σε μία μεγάλη εμπορική συμφωνία και εξαγοράζει την ναυτιλιακή εταιρεία Navios, την οποία ήλεγχε κατά 66% η οικογένεια Δαυίδ, ένα μεγάλο όνομα στην ελληνική βιομηχανία που κατέχει την Coca-Cola Hellenic Bottling και τον όμιλο Frigoglass.

«Μία εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού μπορεί να οδηγήσει πολύ γρήγορα στο χρηματιστήριο», επισημαίνει η κυρία Φράγκου. «Άλλαξα εντελώς τη συγκεκριμένη αγορά, η οποία κατέληξε να έχει αξία 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων» αναφέρει σε μια συνέντευξη της.

Ξαφνικά, η κυρία Φράγκου είχε αναδειχθεί σε διεθνή παίκτη της ναυτιλίας και είχε πλέον αποκτήσει πρόσβαση σε κεφάλαια τρίτων. Αποφάσισε να εισάγει άλλες δύο εταιρείες της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE). Η πρώτη, η Navios Maritime Partners (2007) , υπήρξε πόλος έλξης για τους επενδυτές χάρη στην υψηλή της απόδοση, ενώ η δεύτερη, η Navios Maritime Acquisition (2008), έχει υπό τον έλεγχό της ένα στόλο δεξαμενόπλοιων.

Οι τρεις εταιρείες μαζί αγγίζουν τα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία, ενώ η Navios έχει ήδη εξασφαλισμένα από χρονοναυλώσεις έσοδα για το 2013 και 2014, ύψους 181 και 122,6 εκ. δολ. αντίστοιχα. Ένας από τους πιο γνωστούς ναυλωτές της είναι ο διεθνής κολοσσός της Glencore.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *