Αγγελική Φράγκου | Δημιουργεί την μεγαλύτερη εισηγμένη στη Wall Street ναυτιλιακή εταιρεία

Last updated on 28 Αυγούστου, 2021 at 02:07 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Αγγελική Φράγκου | Δημιουργεί την μεγαλύτερη εισηγμένη στη Wall Street ναυτιλιακή εταιρεία

Την μεγαλύτερη εισηγμένη στο αμερικάνικο χρηματιστήριο ναυτιλιακή εταιρεία δημιουργεί η Αγγελική Φράγκου με την προτεινόμενη συγχώνευση της Navios Maritime Partners L.P. με την Navios Maritime Acquisition Corp..
Η νέα εταιρεία θα διαθέτει ένα στόλο με περισσότερα από 140 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 15 εκατ. dwt η οποία θα δραστηριοποιείται και στις τρεις κορυφαίες αγορές (χύδην ξηρού, φορτίο, μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και δεξαμενοπλοίων) με 15 διαφορετικούς τυπους πλοίων και εξυπηρετώντας περισσότερες από 10 end markets.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις ο κάθε μέτοχος της  Navios Acquisition θα λάβει 0,1275 common unit της Navios Partners για κάθε μια μετοχής της Navios Acquisition.

navios

Σε δήλωση της η Αγγελική Φράγκου πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος και των δυο εταιρειών υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι η συγχώνευση θα δημιουργήσει  μια ισχυρότερη πιο  ανθεκτική επιχειρηματική οντότητα, μετριάζοντας την κυκλικότητα που εμφανίζει ο κλάδος και θα μπορεί να αξιοποιήσει ευκαιρίες σε ολόκληρο την ναυτιλιακή βιομηχανία,  και να παρέχει επιπλέον  αποδόσεις στους μετόχους.

Ο δείκτης μόχλευσης της νεάς εταιρείας είναι στο 35% ενώ η τρέχουσα αξία του στόλου εκτιμάται στα 4,2 δις. δολ ενώ η αξία της νέας εταιρείας (enterprise value) υπολογίζεται στα 2,25 δις δολ. Με συμβολαιοποιημένα έσοδα 1,6 δις. δολ και 47.634 διαθέσιμες ημέρες απασχόληση του στόλου  το 2022 η εταιρεία είναι πολύ καλά τοποθετημένη στην αγορά προκειμένου να αξιοποιήσει την ισχυρή ναυλαγορά στο χυδην ξηρό φορτίο και την μελλοντική ανάπτυξη της αγοράς των δεξαμενοπλοίων κατέληξε η κα. Φράγκου.

Με τη συγχώνευση των Navios Maritime Acquisition και Navios Maritime Partners, η Αγγελική Φράγκου δημιουργεί τη μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Navios Maritime Acquisition εκτοξεύθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street μετά την ανακοίνωση πως η Αγγελική Φράγκου προχωρά στη συγχώνευση των δύο εισηγμένων ναυτιλιακών Navios Maritime Acquisition και Navios Maritime Partners, σημειώνει το Market Watch της Wall Street Journal.

Πρόκειται για εταιρείες πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοιων, και σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Navios Acquisition θα λάβουν 0,1275 από την κοινή οντότητα των δύο εταιρειών για κάθε κοινή μετοχή.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η εταιρεία που θα προκύψει θα διοικείται από το ήδη υπάρχον ΔΣ της Navios Partners.

Να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Navios Acquisition εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Wall Street κατά 49,05%, στα 3,15 δολάρια ανά μετοχή. Ωστόσο, στο κλείσιμο της συνεδρίασης, η μετοχή σημείωσε απώλειες 1,95%, στα 25,67 δολάρια.

Με βάση την τιμή κλεισίματος της Navios Partners στις 24 Αυγούστου, το αντάλλαγμα της συγχώνευσης αντικατοπτρίζει αξία ανά μετοχή 3,40 δολ., αντιπροσωπεύοντας προσαύξηση στους μετόχους της Navios Acquisition 65% βάσει της τιμής κλεισίματος της 24ης Αυγούστου και 17,6% βάσει του πιο πρόσφατου σταθμισμένου όγκου της μέσης τιμής των 60 ημερών των κοινών μετοχών της Navios Acquisition. Η συγχώνευση αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος και των δυο εταιρειών, Αγγελική Φράγκου, δήλωσε σχετικά πως «η νέα “οντότητα” που προκύπτει από τη συγχώνευση, θα είναι η μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στο αμερικανικό χρηματιστήριο όσον αφορά τον αριθμό των πλοίων της, με 15 διαφορετικούς τύπους πλοίων να δραστηριοποιούνται σε τρεις αγορές, εξυπηρετώντας περισσότερες από 10 αγορές προορισμού».

«Ο στόλος μας θα χωριστεί σε τρία τμήματα. Το ένα τμήμα θα δραστηριοποιείται στην αγορά, το άλλο στο ξηρό φορτίο και το τρίτο θα αποτελεί πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και δεξαμενόπλοιων. Πιστεύουμε ότι αυτός ο συνδυασμός θα έχει ως αποτέλεσμα μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική οντότητα, μετριάζοντας την κυκλικότητα του κάθε τομέα. Η συγχώνευση των δύο εταιρειών  που μοιράζονται κοινές αξίες και στόχους, θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες σε ολόκληρο τον κλάδο και να παρέχουμε επιπλέον αποδόσεις στους μετόχους μας.», πρόσθεσε.

ploia nautilia tanker

2 thoughts on “Αγγελική Φράγκου | Δημιουργεί την μεγαλύτερη εισηγμένη στη Wall Street ναυτιλιακή εταιρεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *