Μητσοτάκης vs Τσίπρας | Η αποτίμηση της «μονομαχίας» στη Βουλή | Σκληρό ροκ στο δρόμο προς τις εκλογές

Μητσοτάκης vs Τσίπρας | Η αποτίμηση της «μονομαχίας» στη Βουλή | Σκληρό ροκ στο δρόμο προς τις εκλογές

Οι εκλογές βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη των κομμάτων, με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα να ανεβάζουν τους τόνους εν μέσω εξελίξεων στην υπόθεση των υποκλοπών. 

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Την εικόνα του πώς θα κυλήσει η περίοδος μέχρι τις εκλογές, αποτύπωσε ξεκάθαρα η χθεσινή (8.12.2022) «μονομαχία» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο είναι κυρίαρχη η αντίληψη το θέμα των υποκλοπών είναι και θα παραμείνει… «σημαία» στην αντιπολιτευτική στρατηγική της Κουμουνδούρου, παρ’ ότι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν στηρίζει τις αιτιάσεις περί παρακολούθησης σε αποδείξεις.

«Εβδομαδιαία σίριαλ αθλιότητας»

Την προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος πόλωσης και τοξικότητας, με όχημα τις παρακολουθήσεις, ανέδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις παρεμβάσεις του χθες στη Βουλή.

Κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ταυτίζεται» με την εφημερίδα «Documento» και τα «εβδομαδιαία σίριαλ αθλιότητας» και ότι «εργαλειοποιεί» πληροφορίες, όπως αποτυπώνονται στα δημοσιεύματα, για τις οποίες, όπως είπε, δεν έχει αποδεικτικά στοιχεία.

«Να το αποδείξετε»

«Εάν εσείς γνωρίζετε ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, από πού το ξέρετε; Από πού το ξέρετε αυτό;» εξανέστη, ο Κ. Μητσοτάκης καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει στοιχεία στον Εισαγγελέα.

«Και επειδή λέτε ότι με τις Ένοπλες Δυνάμεις «δεν παίζουμε», δεν παίζετε εσείς όταν εργαλειοποιείτε μια πληροφορία για την οποία δεν έχετε καμία απόδειξη; Και δεν τολμάτε να προσκομίσετε. Και ζητάτε από εμένα να αποδείξω το ανάποδο; Όχι, κ. Τσίπρα, εσείς θα το αποδείξετε!» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Πήγατε στον κ. Ντογιάκο. Προσκομίσατε στοιχεία; Ο κ. Ντογιάκος, επειδή είπατε να πάμε μαζί και διάφορους άλλους ακτιβισμούς, που αντιστοιχούν σε θέατρο γυμνασίου, είναι ο μόνος για τον οποίον δεν ισχύει απόρρητο. Η Δικαιοσύνη θα ψάξει και θα αναζητήσει στοιχεία πραγματικά» συνέχισε.

«Δεν είχα δυνατότητα και δικαίωμα να γνωρίζω»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα μπορούσε και δεν έχει γνώση για παρακολουθήσεις της Ε.Υ.Π.

«Κανείς πρωθυπουργός δεν έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και, πάντως, εγώ δεν υπήρξα ποτέ αποδέκτης οποιασδήποτε πληροφορίας πλην των επισήμων καναλιών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που αφορούσε αποκλειστικά θέματα εθνικής ασφάλειας. Τελεία και παύλα» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ υπουργό της κυβέρνησης (σ.σ. Κ. Χατζηδάκη); Ντροπή σας, μόνο που το υπονοείτε. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Ή ότι παρακολουθούσα εγώ ή γνώριζα ότι παρακολουθείτo ο κ. Φλώρος; Δεν ντρέπεσαι λίγο;» δήλωσε σε έντονο ύφος.

Το… γάντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Και απαντώντας στη δήλωση Τσίπρα ότι θα πρέπει να παραιτηθεί αν αποδειχτεί ότι ψεύδεται, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης τον κάλεσε ευθέως να απαντήσει αν ο ίδιος ως πρωθυπουργός είχε γνώση για παρακολούθηση από την Ε.Υ.Π. πολιτικών, δημοσιογράφων και δικαστικών.

Δεν υπήρξε καμία απάντηση σε αυτό, επεσήμαιναν συνεργάτες του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι παρ’ ότι προ λίγων μηνών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαβεβαιώσει τη Βουλή ότι δεν γίνονταν, στη συνέχεια προέκυψε ότι παρακολουθούνταν ο πρώην υπουργός του Στέργιος Πιτσιόρλας.

Παράλληλα, με αφορμή τις επίμονες παραινέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να διαβεβαιώσει ότι δεν παρακολουθείτο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ο πρωθυπουργός άφησε ευθείες αιχμές ότι η προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα είναι… εθνικά επιζήμια. «Κάποιοι θα χαίρονται πάρα πολύ στην άλλη πλευρά του Αιγαίου» δήλωσε με νόημα, δείχνοντας προς την πλευρά της Τουρκίας.

«Καταθέστε πρόταση δυσπιστίας»

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, αν θεωρεί, όπως υπαινίχθηκε, ότι δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Κ.Ο. της Ν.Δ.. «Γίνατε ταυτόχρονα και Σαμαρικός και Καραμανλικός, ένα επίτευγμα η αλήθεια είναι. Μόνο που πρέπει να σας πω ότι αυτή η μόνιμη προσπάθειά σας να παρουσιάσετε την παράταξή μας ως διχασμένη, ως έχουσα σημαντικά εσωκομματικά προβλήματα, τείνει μονίμως να πέφτει στο κενό» πρόσθεσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *