Ο Μητσοτάκης ανακαλεί τη διαγραφή του Πέτρου Δούκα | Γιατί | Η αγωνία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Μητσοτάκης ανακαλεί τη διαγραφή του Πέτρου Δούκα | Γιατί

Ο πρωθυπουργός ανακάλεσε με απόφασή του τη διαγραφή του Πέτρου Δούκα από μέλος της Νέας Δημοκρατίας και πλέον αναμένεται να λάβει κανονικά τη στήριξη του κόμματος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου, σαν να μην μίλησε ποτέ για τις τσάντες με χρήματα που δόθηκαν το 2007 στους πυρόπληκτους της Ηλείας με σκοπό να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές.

5f0bf631569312568316af2b71256f9c XL
DOUKAS

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» έλεγε προκλητικά ο Πέτρος Δούκας τον Φεβρουάριο του 2022, δήλωση η οποία αναμεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones. «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι», τόνιζε, όπως ακούγεται στο βίντεο να λέει, ο δήμαρχος Σπάρτης.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης», ανέφερε τότε, μετά τον σάλο, το δελτίο Τύπου της ΝΔ για τη διαγραφή του.

image 2

Πλέον, όλα αυτά αποτελούν παρελθόν για τη Νέα Δημοκρατία και εν μέσω πυρκαγιών, επαναφέρει στις τάξεις της τον Πέτρο Δούκα, ο οποίος δηλώνει ότι η απόφαση δείχνει την εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο του.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την σημερινή απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μια απόφαση που δείχνει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου.

Ήμουν πάντα και παραμένω παρών.

Στήριζα και στηρίζω τον ίδιο τον Πρωθυπουργό προσωπικά αλλά και την παράταξη μας.

Προχωράμε όλοι μαζί για την προκοπή τη Πατρίδας μας και της Σπάρτης», είπε ο Πέτρος Δούκας στο Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Γιατί – μέσα στη συμφορά – επαναφέρει Δούκα και Καμπόσο;

Το να επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη να δοθεί “άφεση αμαρτιών” στον Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, την ώρα που η Ελλάδα φλέγεται, φαντάζει απίθανο, αν σκεφτεί κανείς ότι ο εν λόγω διεγράφη από τη ΝΔ γιατί είχε υποστηρίξει δημόσια ότι η κυβέρνηση Καραμανλή κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να κερδίσει τις εκλογές του 2007, μοιράζοντας χρήματα με σακούλες στους πυρόπληκτους της Ηλείας.

Τότε, ο κ. Μητσοτάκης είχε ενοχληθεί βαθιά, κρίνοντας ότι οι δηλώσεις του γαλάζιου στελέχους δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης. Και ήταν τόσος ο θυμός του, που έφαγε και τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, από τον οποίον, μάλιστα, απαίτησε να διακόψει την κρίσιμη συμμετοχή του στο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες και να επιστρέψει πάραυτα στην Αθήνα για να παραδώσει το χαρτοφυλάκιό του.

Με ανάλογη «αποφασιστικότητα» είχε πάρει ο κ. Μητσοτάκης και το κεφάλι του δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημ. Καμπόσου, όταν ο τελευταίος προέβη σε ένα υβριστικό παραλήρημα κατά του τότε δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιανν. Μπουτάρη, τον οποίον είχε αποκαλέσει εκλεκτό των Εβραίων.

Τώρα, μέσα στην αντάρα και τη συμφορά, ο πρωθυπουργός βρήκε τον χρόνο όχι μόνο να ασχοληθεί με τους δύο γαλάζιους αλλά και να τους επαναφέρει στην παράταξη. «Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη εξήγηση γι αυτό, εκτός του ότι έχει αγωνία να κατακτήσει ένα αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές που δεν θα περνάει κάτω από τον πήχη των εθνικών εκλογών του Ιουνίου» λέει παλιά καραβάνα της ΝΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *