Πώς το μετρό θα φτάσει από το Θησείο στο Κέντρο Πολιτισμού Σ. Νιάρχος

Πώς το μετρό θα φτάσει από το Θησείο στο Κέντρο Πολιτισμού Σ. Νιάρχος

Η νέα διακλάδωση του μετρό που θα ξεκινά από το Θησείο και θα φτάνει μέχρι το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και έγκειται στη μεγάλη ανάγκη σύνδεσης των μέσω σταθερής τροχιάς με το ΚΠΣΙΝ, το οποίο εκτιμάται ότι δέχεται περί τους 20.000.000 επισκέπτες τον χρόνο.

Πρόκειται για μία συμβατική υποχρέωση που, όπως ανέφερε και ο Υπουργός Κ. Καραμανλής είχε αναλάβει το Δημόσιο το 2008 έναντι του Ιδρύματος Στ. Νιάρχου και δεν την είχε τιμήσει. 

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη χάραξης, με τη δημιουργία ενός υπόγειου κλάδου της γραμμής 1 μέσω διακλάδωσης μετά τον σταθμό Θησείου. Θα έχει μήκος περίπου 5 χλμ και τέσσερις σταθμούς: Άνω Πετράλωνα, Πλατεία Δαβάκη, Λόφος Φιλαρέτου και το Κέντρο Πολιτισμού και θα εξυπηρετεί περί του 65.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε περίπου 450 εκατ. ευρώ, το Υπουργείο εκτιμά ότι για τη χρηματοδότηση του έργου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διότι τα έργα μετρό τα προκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα στηρίζει η ΕΤΕπ. 

Η δημοπράτηση του έργου εκτιμάται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. 

Εφόσον το έργο ολοκληρωθεί θα αποτελεί την πρώτη επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ από το 1957, οπότε και έφτασε στην Κηφισιά.

Η κατασκευή σταθμού του μετρό στο Κέντρο Πολιτισμού Σ. Νιάρχος βρίσκεται στο τραπέζι από την έναρξη κατασκευής του έργου. 

Μάλιστα το 2016, λίγο πριν την ολοκλήρωση των έργων, η τότε διοίκηση της Αττικό Μετρό είχε προαναγγείλει πως η λύση θα επιλεγεί μέσα στην ίδια χρονιά, κάτι που όμως δεν έγινε. Η τότε διοίκηση της Αττικής Οδού είχε εξετάσει διάφορα σενάρια όπως την επέκταση του Μετρό μέσω της λεωφόρου Συγγρού, ένα σενάριο όμως που εγκαταλείφθηκε άμεσα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *