Οι πύραυλοι Meteor έχουν διπλάσια ταχύτητα από τα τουρκικά αεροσκάφη F-16

Οι πύραυλοι Meteor έχουν διπλάσια ταχύτητα από τα τουρκικά αεροσκάφη F-16
Tir METEOR d’un rafale marine sur la base de cazaux

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πρόσθεσε πρόσφατα ένα φοβερό όπλο στη στρατιωτική της αποτροπή ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις καθώς ενσωμάτωσε τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale F3R που διακρίνονται για τις προηγμένες επιχειρησιακές τους ικανότητες.

Το μεγάλο πλεονέκτημα που παρέχουν τα γαλλικά μαχητικά δεν είναι άλλο από τον πύραυλο αέρος-αέρος μεγάλης εμβέλειας Meteor. 

O Meteor είναι η επόμενη γενιά συστήματος Beyond Visual Range Air-to-Air Missile (BVRAAM) που έχει σχεδιαστεί για να φέρει επανάσταση στις μάχες αέρος-αέρος στον 21ο αιώνα.

Το όπλο είναι επίσης εξοπλισμένο με επικοινωνία σύνδεσης δεδομένων. Με στόχο την κάλυψη των αναγκών ενός περιβάλλοντος με επίκεντρο το δίκτυο, ο Meteor μπορεί να λειτουργήσει χρησιμοποιώντας δεδομένα τρίτων, επιτρέποντας στον χρήστη του Meteor-τον πιλότο-να έχει το πιο ευέλικτο οπλικό σύστημα.

raf1 1

Ο πύραυλος ζυγίζει 190 κιλά, έχει εμβέλεια 100 χιλιόμετρα και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 4 Mach. Για να το θέσουμε αυτό σε προοπτική, η ταχύτητά του είναι διπλάσια από αυτή ενός F-16 (2,05 Mach) που χρησιμοποιού οι Τούρκοι.

Η προμήθεια του Rafale F3R ενισχύει σημαντικά τις αποτρεπτικές δυνατότητες της Ελλάδας να διασφαλίσει τον εθνικό εναέριο χώρο της χώρας.

Το πρώτο από τα συνολικά 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale F3R που προσχώρησαν στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας παραλήφθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην εγκατάσταση αεροπορίας Dassault στο Istres – Le Tubé Air Base στη νότια Γαλλία, την περασμένη Τρίτη.

Από τα 18 αεροσκάφη, τα 12 χρησιμοποιούνται και τα υπόλοιπα έξι είναι νέα, με συνολικό ποσό 2,32 δισ. Τα πρώτα έξι αεροσκάφη Rafale 4ης γενιάς θα χρησιμοποιηθούν και θα παραληφθούν από τη χώρα μας το 2021. Τα υπόλοιπα μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα παραδοθούν στις αρχές του 2023, όταν αναμένεται να παραληφθούν τα έξι νέα, την άνοιξη του 2022.

One thought on “Οι πύραυλοι Meteor έχουν διπλάσια ταχύτητα από τα τουρκικά αεροσκάφη F-16

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *