Καταγγελία για “συστάσεις” Μαξίμου στην Deutsche Welle

Καταγγελία για "συστάσεις" Μαξίμου στην Deutsche Welle

Αυξάνεται η διεθνής κριτική για θέματα ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, με δημοσιογράφο της Deutsche Welle να κάνει λόγο για “περίεργες παρεμβάσεις συμβούλου επικοινωνίας του πρωθυπουργού” το 2020.

Η στοχοποίηση της δημοσιογράφου Νεκταρίας Σταμούλη, μετά το επίμαχο άρθρο της στο Politico, έφερε στο φως και άλλη υπόθεση κυβερνητικής προσπάθειας “φίμωσης” των ΜΜΕ.

Μία νέα καταγγελία για κυβερνητική “δυσαρέσκεια” έρχεται να διαδεχθεί τις τελευταίες που προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων.

Ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle, Florian Schmitz, “πιάστηκε” από την υποστήριξη που υπέδειξαν στην Νεκταρία Σταμούλη, για να καταγγείλει “συστάσεις του Μαξίμου” ακόμη και προς την DW.

Η αρχική τοποθέτηση του δημοσιογράφου έγινε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, όπου κοινοποίησε την υποστήριξη του Politico προς τη Νεκταρία Σταμούλη.

“Είναι υπέροχο να βλέπω την υποστήριξη στη Ν. Σταμούλη από πολλές πλευρές. Είναι λάθος μια κυβέρνηση να καταφέρεται εναντίον των δημοσιογράφων”, ενώ συνεχίζει καταγγέλλοντας πως και η DW “είχε επίσης προβλήματα με τα μέλη του προσωπικού του γραφείου του Πρωθυπουργού που έστελναν “προτάσεις”. Αυτό το είδος συμπεριφοράς ενισχύει την κριτική αναφορά σε θέματα ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα”.

Ο “δυσαρεστημένος” σύμβουλος του Πρωθυπουργού

Ο Schmitz ωστόσο, επανήλθε με δεύτερη, διευκρινιστική ανάρτηση για την παραπάνω καταγγελία, τονίζοντας ότι αφορά περιστατικό του 2020, όταν σύμφωνα με δημοσίευμα του balkaninsight.com ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της DW στη Γερμανία, έκανε λόγο για “περίεργες παρεμβάσεις συμβούλου επικοινωνίας του πρωθυπουργού”, ο οποίος και εμφανιζόταν “δυσαρεστημένος” με ορισμένα ρεπορτάζ του μέσου.

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του, ο δημοσιογράφος διευκρίνισε ότι η εν λόγω καταγγελία δεν συνδέεται κάπως με την περίπτωση της Νεκταρίας Σταμούλη και το σκάνδαλο των υποκλοπών.


Καταγγελία για “συστάσεις” Μαξίμου στην Deutsche Welle

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *