«Απόπειρα Δολοφονίας» του Ανδρέα Λοβέρδου | Σαμαράς και Βενιζέλος παρουσιάζουν το βιβλίο

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 09:08 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
«Απόπειρα Δολοφονίας» του Ανδρέα Λοβέρδου | Σαμαράς και Βενιζέλος παρουσιάζουν το βιβλίο
«Απόπειρα Δολοφονίας» του Ανδρέα Λοβέρδου | Σαμαράς και Βενιζέλος παρουσιάζουν το βιβλίο

«Γύριζα πίσω στην Αθήνα, αποφασισμένος να μην αφήσω πέτρα πάνω στην πέτρα. Να κτυπήσω καίρια τους δολοφόνους. Να συμβάλω με όλες τις δυνάμεις μου στην τιμωρία των ενόχων. Είχα μάθει άλλωστε τις άθλιες συκοφαντίες των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων επ’ αμοιβή, την άθλια συμπεριφορά πολλών εκ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και τα συναισθήματα που με πλημμύριζαν ήταν ο πόνος και η οργή. Ο θυμός και η αγανάκτηση.

Και η απέχθεια για τα ανθρωπάκια που με μισούσαν και οργάνωσαν όλα αυτά για το συμφέρον τους. Δεν θα επέτρεπα, όμως, στον εαυτό μου να μισήσει, να σπαταλήσει δηλαδή το μυαλό του σε αυτό το ψυχοφθόρο κι αδιέξοδο συναίσθημα. Μια ήττα του νου δεν θα τους την χάριζα. Ήταν και είναι αξιολύπητοι. Η κακία των μικρών ανθρώπων… Όλα, όμως, εδώ πληρώνονται. Και ο αγώνας είχε αρχίσει».

andreas_loverdos
«Απόπειρα Δολοφονίας» του Ανδρέα Λοβέρδου | Σαμαράς και Βενιζέλος παρουσιάζουν το βιβλίο

Στο βιβλίο «Απόπειρα Δολοφονίας» του Ανδρέα Λοβέρδου που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Ίνδικτος», ο ίδιος ο συγγραφέας σημειώνει στο πρόλογο του ότι πρόκειται «για μία προσωπική μαρτυρία.

Τίποτε περισσότερο αλλά κυρίως τίποτε λιγότερο». Στη πραγματικότητα, όμως , είναι κάτι πολύ παραπάνω. Είναι ένα πολιτικό ντοκουμέντο που διατρέχει την περίοδο 2016-2020, μια ιστορική αναπαράσταση των πολιτικών γεγονότων του ίδιου χρονικού διαστήματος και, ταυτόχρονα, μια βιωματική αφήγηση. Σε αυτή τη συνεκτική σύνθεση ο πρώην υπουργός δεν παραθέτει απλώς την βάναυση εμπειρία που υπέστη από την ατιμία, τη πλεκτάνη και τη κατάχρηση εξουσίας εις βάρος του κατά τη πολιτικοδικαστική σκευωρία Novartis. 

Ερμηνεύει τα γεγονότα, τα συνδέει αιτιακά και διακινεί με ενάργεια τα αισθήματα του. Με συγκροτημένο και καθαρό λόγο οργανώνει τη διάταξη της σκέψης του και δίνει νόημα στη σθεναρή αντίσταση του στο παρακρατικό-παραδικαστικό κύκλωμα που επιχείρησε να τον δολοφονήσει. Μέσα από τις 305 σελίδες του βιβλίου παρελαύνουν πρόσωπα, καταστάσεις, στιγμιότυπα και διαδικασίες που χαρίζουν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία ανάγνωσης.

Αν θα έπρεπε, ίσως, να σηματοδοτηθεί με μια φράση το βιβλίο, αυτή θα ήταν η αναφορά του συγγραφέα στο ρήση του Ρήγα Φεραίου «όλο το έθνος αδικείται, όταν αδικείται ένας μόνος πολίτης»

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις έξι το απόγευμα, για το βιβλίο «Απόπειρα Δολοφονίας» του Ανδρέα Λοβέρδου θα μιλήσουν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, και ακόμη ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος και ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης.

Λόγω των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού η παρουσίαση του βιβλίου, που θα γίνει διαδικτυακά από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: www.loverdos.gr και www.indiktos.gr ή στο Facebook live (Andreas Loverdos) και Facebook live (Εκδόσεις Ίνδικτος).

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours