Λίμνη Βουλιαγμένης | Μια όαση μέσα στην Αττική

Λίμνη Βουλιαγμένης | Μια όαση μέσα στην Αττική

Λίμνη Βουλιαγμένης. Ακόμη κι αν δεν έχεις οργανώσει και κανονίσει τις καλοκαιρινές σου διακοπές ακόμη σε κάποιο νησί ή άλλη περιοχή εκτός Αττικής, το σίγουρο είναι ότι μπορείς να βρεις εντός αυτής πολλά μέρη να επισκεφθείς και να χαλαρώσεις ή να κάνεις τις βουτιές σου. Και δεν είναι μόνο οι παραλίες της Αττικής στις επιλογές σου για να κολυμπήσεις αλλά στην Αττική υπάρχει και ένας ακόμη εξαιρετικός και εναλλακτικός προορισμός.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Και φυσικά δεν είναι άλλος από τη λίμνη Βουλιαγμένης που αφήνει τον επισκέπτη με το στόμα ανοιχτό όταν βρεθεί εκεί. Αν δεν την έχεις επισκεφθεί ακόμη, τότε μάλλον έχει έρθει η ώρα να ζήσεις μια πρωτόγνωρη εμπειρία δίπλα σου.

Λίμνη Βουλιαγμένης: Μαγευτική το καλοκαίρι

Η Λίμνη Βουλιαγμένης, λοιπόν, είναι στην πραγματικότητα μια υφάλμυρη λίμνη της οποίας το βάθος αλλά και η σύνδεση με την θάλασσα δεν έχουν ανακαλυφθεί ποτέ. Αποτελεί ένα μοναδικό και πανέμορφο μνημείο της φύσης το οποίο όχι άδικα έχει συμπεριληφθεί ανάμεσα στα top αξιοθέατα της Ελλάδας, σύμφωνα με το Forbes. Η λίμνη είναι υφάλμυρη καθώς τροφοδοτείται και με γλυκό νερό από μια πηγή που βρίσκεται σε βάθος 17 μέτρων. Αυτό, λοιπόν, το γλυκό νερό που αναβλύζει από την πηγή είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνο για τον υφάλμυρο χαρακτήρα του νερού της. Οι εικόνες που θα αντικρίσεις φτάνοντας εκεί σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν και θα θες να μείνεις όλη την ημέρα.

λίμνη Βουλιαγμένης

Να σου πούμε, επίσης, ότι η θερμοκρασία του νερού της λίμνης παραμένει σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και κυμαίνεται από 22 έως 29 βαθμούς. Το μέγεθος της υπέροχης αυτής λίμνης της Αττικής είναι 550 μέτρα πλάτος και 1820 μέτρα μήκος.


Λίμνη Βουλιαγμένης: Μια λίμνη αντικείμενο έρευνας

λίμνη Βουλιαγμένης

Η Λίμνη Βουλιαγμένης δεν είναι απλώς μια όμορφη λίμνη της Αττικής αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Έχει αποτελέσει αντικείμενο αρκετών επιστημόνων και σπηλαιολόγων. Κι αυτό γιατί η λίμνη δημιουργήθηκε όταν κατέρρευσε η οροφή ενός σπηλαίου περίπου πριν 2.000 χρόνια. Ο λόγος των πολλών ερευνών που έχουν γίνει εκεί είναι ότι η λίμνη Βουλιαγμένης θεωρείται ότι διαθέτει την μεγαλύτερη υπόγεια σήραγγα του κόσμου με μήκος 800 μέτρα και βάθος 80 μέτρα. Η εξερεύνηση της συγκεκριμένης σήραγγας είναι δύσκολη και επικίνδυνη αλλά σίγουρα συναρπαστική για όσους την εξερευνούν.

λίμνη Βουλιαγμένης

Η Λίμνη Βουλιαγμένης είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα στην Αθήνα και σίγουρα αξίζει να μπει στη λίστα με τα μέρη που θα επισκεφθείς φέτος στην Αττική.

αναδημοσίευση από exploringgreece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *