Αθανάσιος Μαρτίνος | Η ευεργεσία με χαμόγελο έχει όνομα

Αθανάσιος Μαρτίνος | Η ευεργεσία με χαμόγελο έχει όνομα|

ΜΕΡΕΣ γιορτινές. Αγάπης και προσφοράς.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ταυτόχρονα μέρες με ειδήσεις σκοτεινές, απάνθρωπες, μας κάνουν όλους να μην αντέχουμε, να λυγίζουμε.

Γι αυτό το λόγο αποφασίσαμε να μιλήσουμε για κάτι καλό. Κάτι που μας θυμίζει πως υπάρχει καλοσύνη στον κόσμο.

Θα δώσουμε το παράδειγμα του κ. Αθανάσιου (Θανάση) Μαρτίνου .

Τους ανακαινισμένους χώρους παραρτήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “ΛΑΪΚΟ” εγκαινίασαν στις 18 Ιουνίου 2022 ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Πρόκειται για μία δωρεά ύψους 750.000 ευρώ του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο κ. Αθ. Μαρτίνος, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Αιματολογίας-Ογκολογίας Θάνος Δημόπουλος και ο διοικητής του νοσοκομείου Φάνης Ροΐδης.

Πρόκειται για την πλήρη ανακαίνιση των ορόφων 5ος, 3ος και 2ος του κτιρίου παραρτήματος του Νοσοκομείου επί της οδού Σεβαστουπόλεως 16.

Το έργο αφορά στη νέα διαμόρφωση των συγκεκριμένων χώρων και την προμήθεια του σταθερού και κινητού εξοπλισμού τους (ξύλινος εξοπλισμός, γραφεία, καρέκλες, Η/Υ, κλίνες χημιοθεραπειών κλπ) με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων χημιοθεραπειών για τους ασθενείς του Νοσοκομείου και τη βελτίωση – αξιοπρεπή ημερήσια νοσηλεία τους στο Ίδρυμα.

Το έργο αυτό εκτελέσθηκε σε τρεις φάσεις, καθώς το συγκρότημα λειτουργούσε παράλληλα με βάση τις εγκεκριμένες Αρχιτεκτονικές και Η/Μ μελέτες, η δαπάνη σύνταξης των οποίων επίσης καλύφθηκε από την δωρεά.

Εγκαίνια - ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ

Μέσω της Δωρεάς δημιουργήθηκαν:

  •  Στον 5ο όροφο νέοι χώροι για τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου και ένα πλήρως ανακαινισμένο κυτταρολογικό εργαστήριο.
  • Στον 3ο όροφο νέοι χώροι για την αξιοπρετπή χορήγηση χημιοθεραπειών των ασθενών του κτιρίου καθώς και νέοι βοηθητικοί χώροι για τη λειτουργία του τμήματος.
  • Έτσι στον 2ο όροφο συγκεντρώθηκαν τα ιατρεία εξέτασης των αιματολογικών ασθενών ώστε να είναι πιο λειτουργική η ροή των προσερχόμενων ασθενών.

«Πρόκειται για μια συνέχεια προσφορών που λαμβάνουμε από την οικογένεια σας στον τομέα της Υγείας σε πολλά επίπεδα», τόνισε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ευχαριστώντας τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο. “Η προσφορά αυτή θα βοηθήσει τους πολίτες να λαμβάνουν τη φροντίδα, τις θεραπείες και τις υπηρεσίες που τους αρμόζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα ενός νοσοκομείου.

Εγκαίνια - ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ

Στις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έχουμε μια φιλοσοφία ασθενοκεντρική. Να δώσουμε τη δυνατότητα στον κάθε πολίτη να αντιληφθεί ότι οι Υγειονομικές Δομές εξυπηρετούν απόλυτα τις ανάγκες του. Σε αυτό το πλαίσιο κάναμε νομοθετικές παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που ξεκινούν να υλοποιούνται. Αντίστοιχα έχουμε ξεκινήσει και για τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας, με πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει κυρίως η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα που έχει και την αρμοδιότητα των νοσοκομείων. Στόχος είναι να έχουμε μια ολιστική προσέγγιση των θεμάτων Υγείας που ξεκινούν από την πρόληψη, φτάνουν στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια φροντίδα Υγείας και σε όλο το κομμάτι της εξωνοσοκομειακής περίθαλψης.

Σε αυτό το πλαίσιο κύριε Μαρτίνο, είναι πολύ σημαντική οποιαδήποτε βοήθεια λαμβανουμε, πέρα από τους πόρους που οι ίδιοι έχουμε καταφέρει να εξοικονομήσουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, από την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ευαισθησία που υπάρχουν σε ανθρώπους σαν και εσάς. Η πανδημία έκανε εμφανή την ανάγκη στήριξης του συστήματος Υγείας, με αποτέλεσμα τη μεγάλη προσφορά των ιδιωτών. Εσείς όμως κύριε Μαρτίνο στηρίζατε συνολικά το σύστημα Υγείας, προ πανδημίας, κάτι που δείχνει την ευαισθησία που έχετε ως οικογένεια στο κομμάτι των υποδομών Υγείας. Σας ευχαριστούμε».

Εγκαίνια - ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε:

«Το Λαϊκό φυσικά το γνώρισα σαν φοιτήτρια, όπως όλοι οι φοιτητές της Ιατρικής Αθηνών και πολλούς από εσάς, σας ξέρω πάρα πολλά χρόνια. Όμως πρέπει να σας πω ότι με συγκινεί ιδιαίτερα αυτό το Παράρτημα, επειδή στη δική μου οικογένεια υπήρχε άνθρωπος που νοσηλεύτηκε εδώ και έγινε καλά. Το Κέντρο ήταν όχι μόνο Κέντρο Αριστείας της Ελλάδος , αλλά Κέντρο Αριστείας διεθνώς για τα αιματολογικά νοσήματα.

Το έχω ζήσει και το έχω βιώσει ως συγγενής ασθενούς, που νομίζω ότι είναι η καλύτερη μαρτυρία για το τι κάνει αυτό το κέντρο. Θέλω να ευχαριστήσω κατ αρχήν όλους τους συναδέλφους γιατρούς, νοσηλευτές, υγειονομικούς που είναι εδώ και προσφέρουν αυτή τη σημαντική στήριξη σε ανθρώπους για νοσήματα που δεν είναι απλά. Θέλω επίσης να τονίσω ότι όση δουλειά και να κάνουμε οι γιατροί και το ιατρικό προσωπικό, όταν είναι σε συνθήκες κακές, δεν φαίνεται αυτό στον άρρωστο, τον ταλαιπωρεί και τον κουράζει και χάνεται το ιατρικό και νοσηλευτικό έργο. Άρα κύριε Μαρτίνο, αυτό που προσφέρετε σε αυτό το κτίριο για τους ασθενείς και το προσωπικό σε αυτό το κτίριο, είναι πραγματικά αξεπέραστο.

Και δεν το έχετε κάνει μόνο εδώ,πήγαμε στο Θριάσιο πρόσφατα, θα πάμε στη Βούλα να εγκαινιάσουμε το καινούργιο κτίριο. Κάνετε πάρα πολλές δωρεές και σας είμαστε πραγματικά υποχρεωμένοι επειδή θέλουμε οι Έλληνες ασθενείς και όλο το προσωπικό των δομών να είναι μέσα σε καλές συνθήκες νοσηλείας. Έχουμε το RRF και τα εργαλεία. Με τον Υπουργό δουλεύουμε πολύ και θεωρούμε ότι είναι όλα συνδεδεμένα, η πρωτοβάθμια, η δευτεροβάθμια και η μετανοσοκομειακή φροντίδα. Έτσι πάμε ολιστικά, να υπάρχει μια σύνδεση σε όλες τις δομές.

Το θέμα των δομών και του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και πως νοσηλευεται ο άρρωστος είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Να σας ευχαριστήσω πολύ εσάς, τη γυναίκα σας και όλη την οικογένεια σας. Να ευχαριστήσω πολύ όλους σας, τους συναδέλφους που είστε εδώ και προσφέρετε καθημερινά στους ασθενείς. Είναι ανεκτίμητο, με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα».

ΌΠΟΥ κι αν σταθεί κανείς στην Ελλάδα θα συναντήσει και μια ευεργεσία της οικογένειας Μαρτίνου. Είναι εκείνη η οποία συνεχίζει τα δείγματα μεγαλοψυχίας και  γενναιοδωρίας της ελληνικής ψυχής που έχει μεγαλουργήσει ανά τους αιώνες.

Ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος χαμογελά συχνά. Ανοιχτόκαρδα. Οικεία. Καλοσυνάτα. Τον κοιτάζεις και νιώθεις πως είναι ένας δικός σου άνθρωπος. Δεν εκπλήσσεσαι όταν διαπιστώνεις ότι έχει αναπτύξει σημαντικότατη κοινωνική δράση στον τομέα της φιλανθρωπίας, βελτιώνοντας με παρεμβάσεις του την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων του.

Η αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ ιδρύθηκε το 2015, για να στεγάσει τη μακροχρόνια κοινωφελή δράση του ιδίου και της συζύγου του με πόρους από την ναυτιλιακή επιχειρηματική του δραστηριότητα.

ΜΙΑ προσφορά που αφορά στην υγεία με αναβάθμιση υποδομών, κτιριακών εγκαταστάσεων, εξοπλισμό εργαστηρίων με υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και κατασκευή ιατρείων, εξοπλισμό φορητών μηχανημάτων, ανακαίνιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, δημιουργία παιδότοπων και σταθμού θηλασμού μητέρων σε Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρωμένη μελέτη και εγκατάσταση συστήματος πυροπροστασίας στην Παιδική Κατασκήνωση Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας κλπ.

ΑΚΟΜΗ δωρεές στην εκπαίδευση με οικονομική ενίσχυση σχολείων, χορήγηση υποτροφιών, αλλά και ανακαινίσεις Ανωτάτων Ιδρυμάτων.

ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ στον πολιτισμό, στην χριστιανική παράδοση, εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Ο ΑΙΓΕΑΣ επιλέγει την αλληλεγγύη σε μια δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα και ανταποκρίνεται καθημερινά σε αιτήματα που αφορούν ανάγκες της κοινωνίας. Έχει προβεί σε πολλές δωρεές για τη συντήρηση αλλά και την κατασκευή πολλών εκκλησιών, σε διάφορες μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας καθώς και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθούν και οι  δωρεές του κ. Μαρτίνου σε Αστυνομικές  και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

ΤΑ παραπάνω είναι μερικές ενδεικτικές αναφορές του φιλανθρωπικού έργου του.

ΔΕΝ υπάρχει τομέας υγείας, παιδείας, εκκλησίας που να μη φέρει την υπογραφή της φιλανθρωπίας του.

ΈΧΕΙ αγκαλιάσει τους κατοίκους της πρωτεύουσας του νομού με αγάπη από την πρώτη στιγμή.

ΚΑΙ οι κάτοικοι κάθε χρόνο στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής  συρρέουν στον ιερό ναό του οποίου είναι Προνοιάρχης τόσο για να προσκυνήσουν ακόμη και μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, όσο και για να τον ευχαριστήσουν με τον τρόπο τους.

ΑΥΤΟΣ ο γενναίος κατακτητής των μακρυσμένων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων με χρήματα της εταιρείας του «επουλώνει» πληγές,  βελτιώνει την ποιότητα  ζωής συνανθρώπων μας υγιών και αρρώστων, κτίζει εκκλησίες, σχολεία, νοσοκομεία, σώζει από βέβαιο θάνατο αστέγους όταν άλλοι τους διώχνουν γιατί «χαλούν» τη βιτρίνα των περιοχών τους, αναπαλαιώνει και ανεγείρει μνημεία, κατασκευάζει  δρόμους και πάρκα, προσφέρει οικονομική βοήθεια σε δήμους και περιφέρειες προκειμένου να παραχθεί σημαντικό έργο για τους πολίτες ενώ τον περιμένουν προς διεκπεραίωση καθημερινά χιλιάδες νέα αιτήματα.

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ένας από τους μεγαλύτερους ευεργέτες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης.

ΤΟ μήνυμα των Αγίων ημερών λοιπόν  προέρχεται μέσα από το αθόρυβο έργο του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου τον οποίο επί ματαίω κανείς θα συναντήσει  σε κοσμικές εκδηλώσεις και… γκαλά.

ΜΕ φανερή την προσπάθειά του να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας εμφανίζεται σε χώρους που είναι αρωγός και χρειάζεται να τιμηθεί.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του Αγίου Όρους από τον Οκτώβριο του 2019,  Άρχων Οφφικίαλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τίτλος που του απονεμήθηκε το 2017 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όπου ανακαίνισε εκ βάθρων τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στην Πρίγκηπο.

ΑΚΟΜΗ τιμήθηκε , με τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Μάρκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας από τον Πατριάρχη Θεόδωρο το 2015.

ΑΛΛΑ και βραβευμένος το 2019 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο με το Χρυσό Μετάλλιο του Εθνικού Ευεργέτη Ευαγγέλου Ζάππα, για να αναφερθούν οι κορυφαίες ως τώρα διακρίσεις του.

ΟΙ ευεργεσίες του με ταπεινό τρόπο αποτελούν για εκείνον στάση ζωής. Φιλοσοφία που συνυπάρχει με αυτήν του Μπάουμαν.

ΕΚΕΙ, και το περίλαμπρο οικοδόμημα ανθρωπιάς που έχει χτίσει και δικαίως η κοινωνία μας – στην οποία έχει υπονομευθεί η αξία του ανθρωπιστικού αυτού ιδανικού –   τον έχει αναγορεύσει  σε κορυφαίο ευεργέτη της, μιας και οι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο από ποτέ να αλλάξουν στάση και να επαναπροσδιορίσουν τη σημασία της αγάπης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *