Κίσινγκερ | Πώς δικαιολόγησε τις δηλώσεις του για την Ουκρανία στο Νταβός

κίσινγκερ kissinger kisinger

Ο Χένρι Κίσινγκερ είχε προκαλέσει την οργή της Ουκρανίας μετά τις δηλώσεις του στο Νταβός.

Ο Χένρι Κίσινγκερ, σε συνέντευξή του στο Ινστιτούτο Berggruen (τις ερωτήσεις έκανε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιντ), προχώρησε σε διευκρινίσεις για τα σχόλιά του για την Ουκρανία στο Νταβός, όταν κατηγορήθηκε ότι ζήτησε εδαφικές παραχωρήσεις στη Ρωσία.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Θυμίζουμε ότι η Ουκρανία είχε εξοργιστεί από τις συγκεκριμένες δηλώσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε στο μυαλό του την επιστροφή στην κατάσταση της 24ης Φεβρουαρίου, καθώς η αναγνώριση των ρωσικών κεκτημένων από εκείνη τη στιγμή και μετά θα αποτελούσε επιβράβευση της επιθετικότητας. Αλλά το ζήτημα της Κριμαίας είναι ένα άλλο θέμα διαπραγμάτευσης.

Πώς εκτιμά την κατάσταση στην Ουκρανία

Πιο ενδιαφέρουσα είναι μια άλλη παρατήρηση του Κίσινγκερ: «Kατά τη γνώμη του, η Ρωσία έχει ήδη υποστεί μια στρατηγική ήττα, καθώς οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν καταδείξει μια ποιοτική αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη».

Ο Κίσινγκερ πιστεύει επίσης ότι ο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος υποστήριξε τον Πούτιν, έκανε μεγάλο λάθος, διότι υπολόγιζε σε μια γρήγορη νίκη της Ρωσίας. Και τώρα αυτή η υποστήριξη είναι εις βάρος της Κίνας. Ο Κίσινγκερ δεν πιστεύει στη μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *