«Καταμέτρηση» κάνει το Μαξίμου από τη συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές

mitsotakis

H επόμενη μέρα από την αναμενόμενη καταψήφιση από το σύνολο της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των υποκλοπών, βρίσκει το Μέγαρο Μαξίμου και τη ΝΔ να μετρούν εντυπώσεις και κυρίως να βάζουν στο φουλ τις μηχανές, επιδιώκοντας να μεταφέρουν την πολιτική ατζέντα στα πεδία που θεωρούν πιο ευνοϊκά.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Αν και άπαντες στην κυβερνητική πλειοψηφία αναγνωρίζουν ότι οι απαντήσεις στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης έμειναν μετέωρα και θα επανέρχονται με κάθε ευκαιρία από τον ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνονται ανακουφισμένοι που εξαντλήθηκε το βασικό κοινοβουλευτικό όπλο της Κουμουνδούρου και ευελπιστούν ότι η προσήλωση στα ζητήματα που σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταγράφουν ως πρώτης προτεραιότητας για τους πολίτες και κυρίως με τις προγραμματισμένες αλλά και τις έκτακτες οικονομικές παροχές, θα διατηρήσουν σε ένα ασφαλές ποσοστό τη διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν παραγνωρίζουν, ωστόσο, τέσσερα στοιχεία :

  1. Ότι ήταν η πρώτη φορά που στο «πλάνο» των υποκλοπών μπήκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και μένει να απαντηθεί πως εισέπραξαν οι πολίτες τις απαντήσεις του
  2. Ότι η τριήμερη συζήτηση στη βουλή και η τοξικότητα στην αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανό να ενισχύσει περαιτέρω την τάση ριζοσπαστικοποίησης της κοινωνίας που ήδη και στις πρώτες κάλπες και αυτή να εκφραστεί με πιο μαζική υπερψήφιση ακροδεξιών σχηματισμών
  3. Ότι μπορεί σε πρώτο πλάνο το σκάνδαλο των υποκλοπών να μην περιλαμβάνεται στις βασικές προτεραιότητες των πολιτών, αλλά είναι πιθανό να λειτουργήσει «αθόρυβα», παίζοντας το δικό του ρόλο στην τελική στάση των εκλογέων
  4. Ότι η νέα μετωπική αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Βενιζέλου επαναβεβαίωσε ότι το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο πνέει στα λοίσθια και ότι η προσπάθεια του πρωθυπουργού να διατηρήσει τους δεσμούς με τους κεντρογενείς του ΠΑΣΟΚ προσκρούσει στον πολιτικό όγκο του πρώην προέδρου του.
«Καταμέτρηση» κάνει το Μαξίμου από τη συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές
«Καταμέτρηση» κάνει το Μαξίμου από τη συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές

Το κυβερνητικό επιτελείο, βεβαίως, εκτιμά ότι στην αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες, αφενός η άγρια πόλωση που ήδη καταγράφεται, αφετέρου ο έντονα διλημματικός χαρακτήρας της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ, σε συνδυασμό με τις προεκλογικές παροχές που έρχονται, θα διευκολύνουν τον στόχο να μην πέσει ο στόχος κάτω από 33% στις πρώτες κάλπες.

Το θέμα είναι αν οι παροχές, έκτακτες και προγραμματισμένες, θα πετύχουν τον στόχο τους. Διότι, κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα καταβολής των συντάξεων, τα ΜΜΕ πλημμύρισαν από αντιδράσεις συνταξιούχων που είδαν μηδενικές έως αστείες αυξήσεις, αναγκάζοντας την κυβέρνηση, να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο έκτακτης ενίσχυσής τους πριν το Πάσχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *