Ο λόγος που η Εύα Καϊλή άλλαξε δικηγόρο | Το έντονο παρασκήνιο

Καϊλή

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση που πήρε η Εύα Καϊλή να αλλάξει τον δικηγόρο που θα την εκπροσωπεί και στη θέση του Αντρέ Ριζόπουλου να προσλάβει τον επονομαζόμενο και «δικηγόρο του διαβόλου», Σβεν Μαρί.

Ο Σβεν Μαρί, διάσημος δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, δήλωσε στο POLITICO τη Δευτέρα ότι θα αναλάβει τη σκυτάλη από τον Αντρέ Ριζόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την Καϊλή.

Ο Αντρέ Ριζόπουλος επιβεβαίωσε στο POLITICO ότι δεν είναι πλέον υπεύθυνος για την υπόθεση, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει γιατί συμβαίνει αυτό.

Ποιος είναι ο λόγος

Ο λόγος πίσω από την απόφαση της Εύας Καϊλή φαίνεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, επιμένει στην αρχική της στάση, ότι είναι αθώα και δεν είχε καμία εμπλοκή στο Qatargate.

Μάλιστα η απόφαση της Εύας Καϊλή να αναθέσει την υπεράσπισή της στον πρώην δικηγόρο του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του βασικού προσώπου στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 στο θέατρο Μπατακλάν, έχει έντονο παρασκήνιο.

Συγκεκριμένα μετά την απόφαση του φερόμενου ως εγκέφαλου του σκανδάλου διαφθοράς Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι να αρχίσει να συνεργάζεται με τις Αρχές και να δίνει ονόματα ο Αντρέ Ριζόπουλος φαίνεται πως πρότεινε στην Εύα Καϊλή να κάνει το ίδιο, δηλαδή να αποδεχτεί την ενοχή της και να διαπραγματευτεί με τις Αρχές.

Αυτό έφερε τη ρήξη στις σχέσεις της Ελληνίδας ευρωβουλευτή με τον επιφανή δικηγόρο του Βελγίου και οδήγησε την Εύα Καϊλή στην απόφαση να αλλάξει συνήγορο υπεράσπισης.

Σημειώνεται ότι η επόμενη προγραμματισμένη ακρόαση για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή είναι στις 16 Φεβρουαρίου.

Ποιος είναι ο Σβεν Μαρί

Ο Μαρί είναι ένας πολύ γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των πελατών υψηλού προφίλ όσο και λόγω των δημοσίων εμφανίσεων του.

Εκτός Βελγίου, ο Μαρί είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, το μόνο επιζών μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ήδη πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» λόγω προηγούμενων πελατών όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Ο Μαρί είναι γνωστή ως ειλικρινής προσωπικότητα στα βελγικά μέσα ενημέρωσης και έχει τονίσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει μόνο να υπερασπιστεί τα θύματα».

230213232641 svenmary