Και οι Τούρκοι ονειρεύονται …συμφωνία! Το Ισραήλ συγχαίρει την ελληνική Βουλή για τον EastMed..

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:34 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Ισραήλ
Ο EastMed είναι το πιο ώριμο έργο για την επίτευξη του στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δημιουργία ενεργειακού διαδρόμου. Φωτογραφία copyright EURONEWS

Άλλη μία απάντηση πήραν οι εμπνευστές των “fake news” από την Τουρκία, που …είδαν (στον ύπνο τους” οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με το Ισραήλ.

Η πρεσβεία του Εβραϊκού Κράτους στην Αθήνα έστειλε το μήνυμα πως το Ισραήλ προσβλέπει στην υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου East Med και την περαιτέρω περιφερειακή συνεργασία με την Ελλάδα, μία ημέρα μετά την κύρωση της συμφωνίας για την κατασκευή του έργου, με ευρύτατη συναίνεση από τη Βουλή.

Το μήνυμα της πρεσβείας του Ισραήλ

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα συγχαίρει τη Βουλή των Ελλήνων για την κύρωση της συμφωνίας και δηλώνει ότι «είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την πολυκομματική υποστήριξη, με ευρεία πλειοψηφία της συμφωνίας».

Αναδεικνύοντας τη σημασία του αγωγού East Med, η ισραηλινή πρεσβεία τονίζει πως είναι αγωγός συνεργασίας και διαφοροποίησης ενεργειακών πόρων για την περιοχή και την Ευρώπη, και προωθεί την αυτονομία στην ενέργεια.

Υπενθυμίζουμε ότι με ευρύτατη συναίνεση και με τη στήριξη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια, η Συμφωνία μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ-Ιταλίας, για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed.

Από την πλευρά τους, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την κύρωση της Διακρατικής Συμφωνίας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του που η Βουλή, όπως είπε, «κυρώνει, μέσα σε κλίμα ευρύτατης συναίνεσης, μια ιστορική συμφωνία, από τις πιο σημαντικές, η οποία συμπληρώνει τα βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια και τους τελευταίους μήνες ενισχύοντας την ενεργειακή γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της χώρας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *