Π.Ούτσης: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης μπορούν να γίνουν «Δρούζοι του Ισραηλινού Στρατού»

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:55 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Π.Ούτσης: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης μπορούν να γίνουν «Δρούζοι του Ισραηλινού Στρατού»
Π.Ούτσης: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης μπορούν να γίνουν «Δρούζοι του Ισραηλινού Στρατού»

Το διάστημα της καραντίνας, επικοινώνησα μέσω skype με την κόρη ενός φίλου μου από την Ξάνθη. Η νεαρή σήμερα είναι δεκατεσσάρων ετών και το μεγάλο όνειρο της είναι να δώσει εξετάσεις και να εισέλθει στην σχολή Ευελπίδων.

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης
για το viadiplomacy.gr

Mε όσα ισχύουν σήμερα το όνειρο της δεν θα μπορέσει να το πραγματοποιήσει για έναν λόγο, είναι μουσουλμάνα. Φυσικά όσοι δεν γνωρίζουν και διαβάζουν αυτές τις γραμμές, θα αναρωτηθούν, είναι δυνατόν μια μουσουλμάνα να γίνει αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού; Και η απάντηση είναι ναι, και μάλιστα είναι άδικο που μια νεαρή Ελληνίδα, με Ελληνική παιδεία και συνείδηση, να μην της επιτρέπει η πολιτεία να πραγματοποιήσει το όνειρο της.

Η πολιτεία έχει κάνει πάρα πολλά για τους μουσουλμάνους της Θράκης, ειδικά τα τελευταία 30 χρόνια. Η ισονομία και ισοπολιτεία που είχε διακηρύξει για την περιοχή πρώτος ο Ιωάννης Μεταξάς, το ακολούθησε και το υλοποίησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η ίδια πολιτεία δεν φρόντισε όμως να εξηγήσει σε όλο τον Ελληνικό λαό την μοναδικότητα αυτών των Ελλήνων ώστε τέτοια θέματα, όπως η φοίτηση στην σχολή Ευελπίδων, να γίνεται αποδεκτή.

Το ότι στην περιοχή το Τουρκικό Προξενείο μέσω της οικονομικής εξάρτησης ελέγχει έναν αριθμό 2,500 με 3000 μουσουλμάνους δεν μπορεί να είναι εις βάρος των 120.000 Ελλήνων μουσουλμάνων.

Οι μουσουλμάνοι της περιοχής, ειδικά στα χωριά, έχουν σε τεράστια εκτίμηση τον Ελληνικό Στρατό. Πρώτα, νιώθουν την πολιτεία κοντά τους , είναι θρήσκοι άνθρωποι, τυπικοί στις υποχρεώσεις τους, και το κράτος το βλέπουν σαν μια ομπρέλα όχι μόνο στην καθημερινότητα τους, αλλά ακόμα και στην πίεση του Τουρκικού Προξενείου. Το δεύτερο είναι ότι το Δ Σώμα Στρατού, και πιο συγκεκριμένα το Μηχανικό, κάθε χρόνο επεμβαίνει όπου το έχουν ανάγκη. Συντήρηση δρόμων προς τα χωράφια τους και τα ζώα τους, μεταφορές,και εξετάσεις από το υγειονομικό του Σώματος, είναι μια καθημερινότητα.

Ας φανταστεί ο καθένας αν σε αυτά τα χωριά έκανε την εμφάνιση μια νεαρή ή νεαρός μουσουλμάνος αξιωματικός, τι μήνυμα θα περνούσε. Και αν τώρα όσοι διαβάζουν αυτές τις γραμμές αρχίζουν και εκνευρίζονται που ένας Έλληνας μουσουλμάνος θα είναι αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, να τους ενημερώσω ότι μας έχουν προλάβει οι Ισραηλινοί, και μάλιστα όχι με Ισραηλινούς Μουσουλμάνους, αλλά με μειονότητα.

Η ισραηλινή κοινότητα Δρούζων είναι η μόνη μεγάλη μη εβραϊκή ομάδα στο κράτος του Ισραήλ των οποίων οι γιοι υποχρεούνται να υπηρετήσουν στον IDF. Τα τελευταία 50 χρόνια η κοινότητα έχει σφυρηλατήσει μια συμφωνία αίματος με το εβραϊκό κράτος, έχει εκατοντάδες θύματα σε συγκρούσεις ενώ υπερασπίζεται πιστά την πατρίδα του

Οι Δρούζοι φτάνουν στα ανώτερα αξιώματα του Ισραηλινού Στρατού και πολεμούν με το Κοράνι στο χέρι. Είναι πιστοί όχι μόνο στο κράτος του Ισραήλ, αλλά και στην καταγωγή τους. Στον εμφύλιο της Συρίας, οι Δρούζοι που ζούνε στα σύνορα Συρίας – Ισραήλ, απειλήθηκαν από τον ISIS, αλλά η συμμετοχή εκατοντάδων απόστρατων του Ισραηλινού Στρατού, απέτρεψε την σφαγή τους.

Αν λοιπόν οι Ισραηλινοί έχουν καταφέρει να εντάξουν μια μειονότητα στον στρατό , να διοικεί και να πολεμά, τότε οι Έλληνες Μουσουλμάνοι της Θράκης μπορούν και αυτοί. Μια καλή αρχή είναι η ένταξη τους στην Ελληνική Αστυνομία που γίνεται σήμερα

Η νέα διακομματική επιτροπή για την Θράκη που θα κάνει τις προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής, θα πρέπει να λάβει υπόψη και τέτοιες παραμέτρους, οι οποίες ενισχύουν την ασφάλεια των κατοίκων και τους απομακρύνουν από την πίεση της Τουρκίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *