Γεωργία Μαρτίνου | Η κόρη του Θανάση Μαρτίνου | Η πολιτική και το γνωστό εστιατόριο Γη

Γεωργία Μαρτίνου | Η κόρη του Θανάση Μαρτίνου | Η σχέση με την πολιτική και το γνωστό εστιατόριο Γη

Από τα αγχωτικά και άκρως… απαιτητικά έδρανα της Βουλής αποχώρησε η Γεωργία Μαρτίνου.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η Γεωργία Μαρτίνου, κόρη του γνωστού εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, άφησε την πολιτική για χάρη της αγάπης. Την είδηση είχε αποκαλύψει τον Ιανουάριο του 2021 η στήλη «Πράκτωρ» της εφηµερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», µε τίτλο «Προτεραιότητα στον γάµο δίνει η Μαρτίνου». Λίγους µήνες αργότερα ήρθε και η επιβεβαίωση.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι σε καµία περίπτωση η απόφασή της δεν συνδέεται µε δυσαρέσκεια ή κάποιο παράπονο. Απεναντίας, τα κριτήρια είναι άκρως προσωπικά και σχετίζονται µε ένα πολύ σηµαντικό κεφάλαιο που η ίδια έχει ανοίξει στη ζωή της. Ανθρωπος από το περιβάλλον της είπε: «Η Γεωργία εδώ και περίπου δυόµισι χρόνια διατηρεί σχέση µε έναν άνδρα. Θέλει να δώσει προτεραιότητα στην προσωπική της ζωή και -γιατί όχι;- να προχωρήσει και στην επισηµοποίηση της σχέσης, αφού τον άνθρωπο αυτόν τον γνωρίζει η οικογένειά της, που βλέπει τη Γεωργία ευτυχισµένη στο πλευρό του».

78
Γεωργία Μαρτίνου | Η κόρη του Θανάση Μαρτίνου | Η σχέση με την πολιτική και το γνωστό εστιατόριο Γη

Ποια είναι η Γεωργία Μαρτίνου

Η Γεωργία Μαρτίνου γεννήθηκε στις 24 Σεπτεµβρίου του 1975. Είναι κόρη του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου και της Μαρίνας Μαρτίνου. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια στη Σχολή ∆ιεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Στη συνέχεια σπούδασε Μαθηµατικά στο Imperial College του Λονδίνου, ενώ έκανε µεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική στο University College London (UCL). Επιστρέφοντας από τις σπουδές της, δούλεψε στην εφοπλιστική εταιρεία της οικογένειας Μαρτίνου, ενώ δραστηριοποιήθηκε και στον τοµέα της πληροφορικής.

Το 2010 εξελέγη πρώτη σε σταυρούς προτίµησης δηµοτική σύµβουλος στον ∆ήµο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγµένης και ανέλαβε καθήκοντα αντιδηµάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου. Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, καθώς και σε αυτές του Ιανουαρίου και του Σεπτεµβρίου του 2015 εξελέγη στο ελληνικό Κοινοβούλιο µε το κόµµα της Νέας ∆ηµοκρατίας, στην εκλογική περιφέρεια της Αττικής. Επανεξελέγη στις κάλπες του 2019 στην Περιφέρεια Α’ Ανατολικής Αττικής.

Γεωργία Μαρτίνου | Η κόρη του Θανάση Μαρτίνου | Η σχέση με την πολιτική και το γνωστό εστιατόριο Γη

Tο ξεχωριστό project – To εστιατόριο «Γη»

Αξίζει να σηµειωθεί ότι το εστιατόριο «Γη» φέρει τη σφραγίδα της Γ. Μαρτίνου. Οταν άνοιξε στη Γλυφάδα, το 2014, στο ισόγειο του κτιρίου διοίκησης του εφοπλιστικού Oµίλου Μαρτίνου, η ωµοφαγική διατροφή, η raw vegan κουζίνα, ήταν εντελώς άγνωστη στην πόλη και γενικώς στην Ελλάδα. Σήµερα το δηµοφιλές εστιατόριο διαθέτει µενού για όλες τις ώρες, χωρίς λακτόζη, γλουτένη και ζάχαρη.

Τα φρέσκα και αποξηραµένα φρούτα, τα λαχανικά, οι σπόροι, οι ξηροί καρποί, τα βότανα, τα φυτικά έλαια και τα µυρωδικά αποτελούν τα κύρια υλικά των πιάτων, σε συνάρτηση µε τη φαντασία και τις επιρροές από τις κουζίνες του κόσµου. Το ελληνικό vegan έχει στην ουσία ως αφετηρία δύο ονόµατα, εκείνα της σεφ Αννας Χοχλάκη και της βουλευτίνας της Ν.∆. Γεωργίας Μαρτίνου, που της πρότεινε να φτιάξουν το «Γη».

Η ευρεία απήχηση του εστιατορίου της κ. Μαρτίνου και της κ. Χοχλάκη, πέραν του εξαιρετικού διακόσµου και του ζεστού περιβάλλοντος, οφείλεται στην ποιότητα του φαγητού και στην αυθεντικότητα των υλικών. Το φαγητό είναι µαριναρισµένο, αφυγραµένο, ωµό ή ήπια µαγειρεµένο, για να µη χάνει τα θρεπτικά συστατικά του και να παραµένουν στην αρχική τους κατάσταση οι άριστες πρώτες ύλες που χρησιµοποιούνται. Αυτό σηµαίνει ότι το 60% των πιάτων υφίστανται την κατάλληλη θερµική επεξεργασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *