Φεύγει οριστικά ο Ιβάν Σαββίδης από την Ελλάδα | Τέλης Μυστακίδης | Γίνεται ο νέος ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ;

Φεύγει οριστικά ο Ιβάν Σαββίδης από την Ελλάδα | Τέλης Μυστακίδης | Γίνεται ο νέος ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ;

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Φεύγει οριστικά ο Ιβάν Σαββίδης από την Ελλάδα – Ανέθεσε στους συμβούλους του την εξεύρεση …αμερικάνικης εταιρείας να αναλάβει όλο τον συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών, για την πώληση όλων των περιουσιακών στοιχείων και των επενδύσεών του στην Ελλάδα!

Ο ίδιος θεωρεί ότι είναι θύμα του πολέμου στην Ουκρανία καθώς και στο μάτι του κυκλώνα έχει μπει, και παράλληλα έχασε πολλά κεφάλαια και πολλές από τις επενδύσεις του και στις δύο χώρες!

Η πληροφορία που φέρνoyme σήμερα στη δημοσιότητα, δεν προέρχεται από ελληνικές πηγές, αλλά από πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά (τις επικαλείται το radar.gr) στον ελληνο-ρωσο-πόντιο επιχειρηματία και δεν βρίσκονται στη χώρα μας.

230725113006 ivan savidis

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα πρόσωπα αυτά, ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται αποφασισμένος να αποχωρήσει οριστικά από όλες τις επενδύσεις που έχει κάνει στη χώρα μας, όντας «δυσαρεστημένος σφόδρα από την αντιμετώπιση που έχει από την ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους».

Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι ο Σαββίδης, που έχει επενδύσει πολλά χρήματα στη χώρα μας, αποτελεί θύμα των στρατοπέδων που σχηματίστηκαν μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, χωρίς ο ίδιος να έχει καμία ανάμειξη και κυρίως χωρίς κανένα όφελος.

Τουναντίον έχασε πολλά κεφάλαια και πολλές από τις επενδύσεις του και στις δύο χώρες έχουν ουσιαστικά καταστραφεί, κάτι που κανένας στην Ελλάδα δεν το έχει υπολογίσει, ούτε το έχει αναφέρει, θεωρώντας μάλιστα οι περισσότεροι ότι ο ίδιος ο επιχειρηματίας είναι χειροκροτητής ενεργειών του Πούτιν.

Τα ίδια πρόσωπα, που γνωρίζουν όσο λίγοι τις κινήσεις του επιχειρηματία, αναφέρουν ότι έχει δώσει εντολή στους άμεσους συμβούλους του, να προχωρήσουν άμεσα στην εξεύρεση διεθνούς και έμπειρης εταιρείας, η οποία να αναλάβει όλο τον συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών, για την πώληση όλων των περιουσιακών στοιχείων και των επενδύσεών του στην Ελλάδα.

Ήδη δε, έχουν καταλήξει στην επιλογή αμερικάνικης εταιρείας.

Σχετικά με τον χρόνο που θα εκκινήσει η όλη διαδικασία αποεπένδυσης από τον Ιβάν Σαββίδη, όπως γίνεται αντιληπτό τα πρόσωπα κοντά στον επιχειρηματία δεν ήταν σε θέση να τον προσδιορίσουν, άλλωστε, όπως απαντούν, «είναι θέμα της διεθνούς εταιρείας που ανέλαβε αυτό το πολύ δύσκολο πρότζεκτ, καθώς πρόθεση του Σαββίδη είναι να μη χαθεί καμία θέση εργασίας στις επιχειρήσεις που κατέχει σήμερα, αλλά και να μην υπάρξουν απώλειες κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί σε επιχειρήσεις που εμφανίζουν πολύ θετικές προοπτικές ανάπτυξης».

Πάντως, απο τα συμφραζόμενα, αυτό που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι κάποια πρώτα νέα θα υπάρξουν τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες.

Από τον Ιβάν στον «Τέλη»; Η φημολογία (που δεν επιβεβαιώνεται επισήμως) για ενδιαφέρον του ομογενούς μεγιστάνα του χαλκού (3,2 δις. δολάρια) και των τραπεζών Αριστοτέλη Μυστακίδη για την απόκτηση του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!
Φεύγει οριστικά ο Ιβάν Σαββίδης από την Ελλάδα | Τέλης Μυστακίδης | Γίνεται ο νέος ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ;

Χτύπησε την πόρτα της UEFA για τον ΠΑΟΚ ο Τέλης Μυστακίδης

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Radar σύμφωνα με το οποίο ο ομογενής μεγιστάνας Τέλης Μυστακίδης, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος των μετάλλων που διαθέτει ελληνική και βρετανική ιθαγένεια και κατάγεται από την Θεσσαλονίκη, επέδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας (όχι μόνο λόγω του Ρώσο- Ουκρανικού ζητήματος), τα οποία άλλωστε είναι πλέον ευδιάκριτα στο σύνολο των επιχειρήσεων του!

Επιπροσθέτως, ο αμερικανικός παράγων, μέσω της πρεσβείας στην Αθήνα και όχι μόνο- πιέζει αφόρητα εδώ και αρκετό καιρό την κυβέρνηση προκειμένου να αποδομήσει τον Ρωσοπόντιο επιχειρηματία, τόσο όσον αφορά το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης που θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Δύσης, όσο και τις εμβληματικές τοποθετήσεις του στην Θεσσαλονίκη, όπως είναι η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, με το πλήθος φανατικών οπαδών και φιλάθλων που τον ακολουθούν παντού!

Υπό το πρίσμα αυτό, το φημολογούμενο μέχρι πρότινος ενδιαφέρον του Τέλη Μυστακίδη για τον ΠΑΟΚ πιθανόν να υποκινείται τόσο από τον αμερικανικό παράγοντα, όσο και από την ελληνική κυβέρνηση!

MISTAKIDIS SAVVIDIS 1 1 910x521 1

Θυμίζεται μεταξύ άλλων ότι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης αποτελεί και έναν εκ των βασικών μετόχων της Τρ. Πειραιώς!

Επί του προκειμένου τώρα: Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ο ομογενής billionaire Τέλης Μυστακίδης επικοινώνησε με τις υπηρεσίες της UEFA και ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με το πλήρες καθεστώς που τον διέπει και ζητήθηκαν πληροφορίες σχετικά με πρόσωπα που εμπλέκονται στη διοίκηση του, τη μετοχική του σύνθεση όπως επισήμως είναι ενημερωμένη η UEFA, αλλά και το οικονομικό του status που έχει υποβληθεί στις αρμόδιες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές αρχές βάσει του καθεστώτος του Financial Fair Play που διέπει το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι!

Η επίσημη επικοινωνία του Τέλη Μυστακίδη, με παράγοντες της UEFA έρχεται να καταδείξει ότι ο ομογενής μεγιστάνας με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη βλέπει βάσιμα και ουσιαστικά την υπόθεση του ΠΑΟΚ και επεξεργάζεται το περιβάλλον της ομάδας συγκεντρώνοντας την ώρα τούτη πληροφορίες από τις ανώτατες αρμόδιες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές αρχές!

Mένει να δούμε εάν το ενδιαφέρον θα μετουσιωθεί σε πράξη και θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τον Ιβάν Σαββίδη, όπως παράγοντες της κυβέρνησης πιθανολογούν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *