Άρχισε τις εκκαθαρίσεις ο Ερντογάν | Συνέλαβαν τον «πατέρα» της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Άρχισε τις εκκαθαρίσεις ο Ερντογάν | Συνέλαβαν τον «πατέρα» της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Οι δυνάμεις ασφαλείας και πληροφοριών στην Τουρκία προχώρησαν σε επιχειρήσεις «σκούπα» σε συγκεκριμένες εταιρείες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με στόχο να συλλάβουν άτομα που ήταν ύποπτα για κατασκοπεία και διασυνδέσεις με το περίφημο Δίκτυο Γκιουλέν.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρήσεις αυτές, που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα, στόχευαν σε πρόσωπα που είχαν θέσεις και πρόσβαση σε στρατιωτικά προγράμματα, που θεωρούνται ως γκιουλενιστές, μέλη της προαναφερθείσας μυστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως την χαρακτηρίζει η κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε τις συλλήψεις και έγιναν σε πέντε διαφορετικές επαρχίες, ενώ αξιωματούχος ασφαλείας αποκάλυψε ότι από τους 26 συνολικά κρατούμενους, οι 7 απελευθερώθηκαν ενώ οι υπόλοιποι 19 συνελήφθησαν και θα τους ασκήθηκαν διώξεις.

Σε ό,τι αφορά τους συλληφθέντες:

  • Δεκαέξι άτομα είναι πρώην υπάλληλοι της Turkish Aerospace Industries.
  • Τέσσερα άτομα είναι  είναι πρώην υπάλληλοι της Aselsan, της μεγαλύτερης αμυντικής εταιρείας της Τουρκίας.
  • Δύο άτομα είναι πρώην υπάλληλοι που εργάζονταν σε στρατιωτικό λογισμικό που συνδέεται με την εταιρεία Havelsan.
  • Δύο άτομα είναι πρώην υπάλληλοι του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας, αλλιώς γνωστός ως TUBITAK.
  • Ένα άτομο είναι πρώην υπάλληλος της εταιρείας κατασκευής πυραυλικών συστημάτων Roketsan.
  • Ένα άτομο είναι πρώην υπάλληλος της Διεύθυνσης της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB).

Ήταν θέμα χρόνου να ξεκινήσουν οι συλλήψεις μετά την επιστολή των 104 (πλέον) απόστρατων ναυτικών κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της απόφασής του να κάνει τη νέα Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης. Τον κατηγορούν πως θέλει να καταργήσει τη Συνθήκη του Μοντρέ και να ισλαμοποιήσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Άρχισε τις διώξεις ο Ερντογάν – Συνέλαβαν τον «πατέρα» της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Το πρωί της Δευτέρας (05.04.2021) εκδόθηκαν 10 εντάλματα σύλληψης, όλα για απόστρατους ναυάρχους, ενώ οι προσαγωγές έχουν ήδη ξεκινήσει και η αστυνομία, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη, έχει συλλάβει τον “πατέρα” της “Γαλάζιας Πατρίδας” που είναι ανάμεσα σε εκείνους που στράφηκαν κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι απόστρατοι ναυτικοί σήκωσαν “μπαϊράκι” κατά του “σουλτάνου” με επιστολή τους τα ξημερώματα της Κυριακής. Κατηγορούσαν τον Τούρκο πρόεδρο πως θέλει να ισλαμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και να καταργήσει τη Συνθήκη του Μοντρέ για τις διελεύσεις από τα Στενά του Βοσπόρου. 

Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση Ερντογάν έκανε λόγο για “απειλή πραξικοπήματος”. Και η εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα. Μοιραία, όλοι περίμεναν ότι θα γίνονταν συλλήψεις. 

Πληροφορίες: DefenseNews / Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *