Όλες οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κι Ελευσίνας | Τι συμβαίνει με τα χρήματα των εργαζομένων

prokopioyu skaramagkas

Σήμερα αναμένεται να γίνει η συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, των γενικών γραμματέων των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, των νομικών συμβούλων, της ειδικής διαχείρισης για να συζητήσουν το σύνολο των οικονομικών και νομοτεχνικών ζητημάτων που προκύπτουν από χρηματικά ποσά του ICC τα οποία πρέπει να δοθούν στους εργαζόμενους.

Έχει προηγηθεί συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου “Τρίαινα”, εκπροσώπων των παρατάξεων και του δικηγόρου των εργαζομένων Βασίλη Πήττα με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Κουλοχέρη, τον συνεργάτη και εκπρόσωπο του Υπουργού κ. Φραγκίστα και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Συζητήθηκαν οι νομοτεχνικοί τρόποι που θα πρέπει να επιλεγούν, προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργού για απόδοση του συνόλου του ποσού του ICC στους εργαζόμενους.

Η πρόταση που διατυπώθηκε από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών ήταν να δοθεί ένα ποσό, αυτό που θα προκύψει με βάση τις προβλέψεις του νόμου της ειδικής διαχείρισης το οποίο ανέρχεται στα 90 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο, μέχρι τη συμπλήρωση του ποσού του ICC δηλαδή των 123 εκ. ευρώ, να δοθεί μέσω ειδικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων διαφώνησαν με την πρόταση αυτή. Ο δικηγόρος Β. Πήττας αντιπρότεινε συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις που πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή, οι οποίες αν γίνουν δεκτές, οι εργαζόμενοι θα λάβουν το συνολικό ποσό του ICC, σύμφωνα με την δέσμευση του Υπουργού.

Ναυπηγείο Ελευσίνας: Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου θα υπογραφεί το σχέδιο εξυγίανσης

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με επιστολή που εστάλη πριν από λίγο ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στις 12 μ.μ. θα υπογραφεί το σχέδιο εξυγίανσης του Ναυπηγείου Ελευσίνας, στον 7ο όροφο, γραφείο 711 του υπουργείου Ανάπτυξης.

Για την υπογραφή του σχεδίου, το οποίο αμέσως μετά θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο για την οριστική απόφαση κλήθηκαν να υπογράψουν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής Νίκος Παπαθανάσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι δύο εταιρείες της ΟΝΕΧ, εκπρόσωποι της Alpha Bank, του Ελληνικού Δημοσίου, της CEPAL, της Εμπορικής Διαχείρισης και Ρευστοποίησης, η Γενική Διεύθυνση ΓΔΑΕΕ.

Δείτε την επιστολή:

221103084356 epistoli nafpigio elefsinas

Πληροφορίες από mononews και τα άρθρα του Σάββα Αθανασίου