Η Ευρώπη θα μπορούσε να φτιάξει το δικό της Canadair;

canadair 1

Η καταστροφική περίοδος των πυρκαγιών στην Ευρώπη φέτος θα μπορούσε να γίνει η αιτία για την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων. Δείτε για παράδειγμα τη Viking Air μια εταιρεία αεροσκαφών με έδρα τη Βικτώρια στον Καναδά η οποία ενδιαφέρεται να ξεκινήσει την παραγωγή του θρυλικού Canadair στην Ευρώπη.

Η ιδέα της Viking Air ήρθε όταν ανέλαβε τη συντήρηση και υποστήριξη των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair CL-415 το 2016 της Νότιας Ευρώπης.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Τα έχουμε συνδέσει με την σωτηρία μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές και όχι άδικα. Τα Canadair CL-415 συχνά έσωσαν περιοχές και χωριά, αδειάζοντας τις δεξαμενές νερού 6.000 λίτρων σε πυρκαγιές στην Πορτογαλία , την Ιταλία, την Κροατία, τη Γαλλία και την Ελλάδα.

TΩΡΑ ΠΙΑ Η VIKING AIR ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΗΣ De Havilland Aircraft of Canada (ΠΗΓΗ)

%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF 2021 08 06 10 11 21 %CE%BC%CE%BC

Ήδη η Bombardier έχει σταματήσει την παραγωγή του Canadair που έκλεισε 30 χρόνια υπηρεσίας σε πολλές αεροπορικές βάσεις.

Η Viking απέκτησε τα δικαιώματα από την Bombardier Inc. το 2016 για την κατασκευή, υποστήριξη και εξυπηρέτηση του υπάρχοντος στόλου περίπου 170 CL-415 που χρησιμοποιήθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε 11 χώρες.

cl 515 canadair

Η Bombardier σταμάτησε την παραγωγή το 2015 και απέλυσε 33 εργαζόμενους στο εργοστάσιό της στο North Bay στο Οντάριο.

Όταν η Viking απέκτησε τα δικαιώματα για το CL-415 το 2016 ανακοίνωσε επίσης νεοαποκτηθείσες και ειδικά ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στο Κάλγκαρι αλλά και πρόσληψη 40 νέων υπαλλήλων.

Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης που διαθέτει ή εκμισθώνει η Ελλάδα δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για νυχτερινές πτήσεις.

Είναι τελείως διαφορετικό απ’ ότι ισχύει στα πολιτικά και μαχητικά αεροσκάφη, όπου οι πτήσεις πραγματοποιούνται με συγκεκριμένους κανόνες και οι πιλότοι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα ειδικά όργανα των αεροσκαφών. Τα Canadair δεν διαθέτουν εξελιγμένη τεχνολογία βοηθητικών οργάνων – κάποια είναι παλιά έως και 50 ετών – και μέσα στη νύχτα ο πιλότος είναι πολύ δύσκολο να δει οτιδήποτε άλλο πέρα από τη φλόγα.

Η έλλειψη προκαθορισμένων αεροδιαδρόμων και ειδικών οργάνων, σε συνδυασμό με την ανάγκη για πτήσεις σε πολύ χαμηλό ύψος, καθιστούν απαγορευτική κάθε προσπάθεια νυχτερινής ρίψης νερού.

Υπάρχει όμως αμφίβιο αεροσκάφος δασοπυρόσβεσης που μπορεί να επιχειρήσει στο σκοτάδι; Υπάρχει και είναι ο «διάδοχος» του 415, το Canadair CL-515. Βασισμένο στο γενεαλογικό σύστημα του Canadair CL-415, το CL-515 «First Responder» είναι η επόμενη γενιά πυροσβεστικών αεροπλάνων και αμφίβιων αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων.

Όπως αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρία, η καναδική Viking Air, μέσω της ενσωμάτωσης της νέας τεχνολογίας και της ενσωμάτωσης της υπερσύγχρονης ψηφιακής σουηδικής σειράς Collins Pro Line Fusion, το 515 παρέχει στους χειριστές αξιοπιστία παγκόσμιας κλάσης, βελτιωμένη ασφάλεια και ασυναγώνιστη επίγνωση της κατάστασης. Η παραγωγικότητά του σε ρίψη νερού είναι αυξημένη κατά 15%, αλλά η πιο σημαντική καινοτομία είναι τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης που επιτρέπουν στον πιλότο να επιχειρεί και τις βραδινές ώρες.

canadair1 710x401 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *