Επίθεση Μάνου κατά Θεοδωρικάκου για τα… 5ετή διαβατήρια | Υπονοούμενα για οσμή σκανδάλου

Επίθεση Στ. Μάνου κατά Θεοδωρικάκου για τα... 5ετή διαβατήρια: Υπονοούμενα για οσμή σκανδάλου

Μια επίθεση από πηγή που σίγουρα δεν θα περίμενε δέχτηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μέσω twitter.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

«Δράστης» ήταν ο πρώην υπουργός της ΝΔ Στέφανος Μάνος, ο οποίος με τρεις διαδοχικές αναρτήσεις τις οποίες απευθύνει στον ίδιο τον Τάκη Θεοδωρικάκο, τον εγκαλεί για το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμενει μια από τις ελάχιστες δυτικές χώρες που έχει ανώτατο χρονικό όριο ισχύος των διαβατηρίων της τα πέντε χρόνια.

O πρώην υπουργός επικρίνει τη συνέχιση της πρακτικής να εκδίδονται διαβατήρια τόσο μικρής ισχύος και μάλιστα με υψηλό κόστος, τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες εκδίδουν διαβατήρια με δεκαετή ισχύ και σε χαμηλότερη τιμή.

Κλείνοντας μάλιστα την παρέμβασή του, ο Στέφανος Μάνος αφήνει υπόννοιες για εξυπηρέτηση… «ημέτερων», αφού αναφέρει: «Γιατί δεν κάνει το αυτονόητο ο Υπουργός να ευθυγραμμίσει την Ελλάδα με την πρακτική της μεγάλης πλειοψηφίας των Δυτικοευρωπαϊκών χωρών; Ίσως διότι η εκτύπωση των διαβατηρίων έχει ανατεθεί σε ιδιώτη επιχειρηματία που έτσι θα χάσει τον μισό τζίρο του».

Z

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου έχει ως εξής: 

1η Νοεμβρίου έγραψα στα ΝΕΑ για το καθεστώς ανανέωσης διαβατηρίων: 84,40 Ευρώ κάθε πέντε χρόνια εδώ, στην Ισπανία 30 Ευρώ κάθε 10 χρόνια. Τα ΝΕΑ επιβεβαίωσαν τα στοιχεία 18 Νοεμβρίου 11. Ο αρμόδιος Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε πως δεν ακούει! Ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος που έκανε πως δεν ακούει, μπορεί με μόνο μια υπογραφή, τη δική του, σε ένα Προεδρικό Διάταγμα να διορθώσει το Π.Δ.25/2004 του προκατόχου του Γιώργου Φλωρίδη που όρισε την πενταετία.

Γιατί δεν κάνει το αυτονόητο ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος να ευθυγραμμίσει την Ελλάδα με την πρακτική της μεγάλης πλειοψηφίας των Δυτικοευρωπαϊκών χωρών; Ίσως διότι η εκτύπωση των διαβατηρίων έχει ανατεθεί σε ιδιώτη επιχειρηματία που έτσι θα χάσει τον μισό τζίρο του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *