Η επιστροφή του Τσίπρα | Οι κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού

Η επιστροφή του Τσίπρα | Οι κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού

Επέστρεψε από τις διακοπές του ο Αλέξης Τσίπρας και όσο θα μπαίνει ο Σεπτέμβριος θα κληθεί να λάβει βασικές αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσει την επόμενη περίοδο, μετά την παραίτησή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη απόφαση είναι ειλημμένη και …αδιαπραγμάτευτη: Πλήρη αποστασιοποίηση από την κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε η παραμικρή αφορμή για να παρεξηγηθούν τοποθετήσεις του.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Αυτό, βεβαίως, δεν τον οδηγεί σε αποστράτευση. Κάθε άλλο. Όπως λένε οι πληροφορίες:

  1. Εντός των προσεχών ημερών θα είναι έτοιμο το πολιτικό του γραφείο στη Βασιλίσσης Αμαλίας, απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, σε μια πραγματικά πολύ όμορφη και βολική από όλες τις απόψεις περιοχή.
  2. Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται ο Αλέξης Τσίπρας πολύ δύσκολα θα ίδρυε Ίδρυμα, όπως δικαιούνται οι πρώην πρωθυπουργοί -και έχουν συγκροτήσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Αντώνης Σαμαράς. Η δημιουργία ενός Ιδρύματος πρώην πρωθυπουργού σηματοδοτεί αποστρατεία. Και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καμία διάθεση να αποστρατευτεί.
  3. Δύσκολα, επίσης, θα ιδρύσει Όμιλο, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τα γεγονότα, άλλωστε, δεν θα τα δημιουργεί ο Όμιλος- σκοπεύει να τα δημιουργεί ο ίδιος.
  4. Αντιθέτως, αναμένεται να ξεκινήσει τη συγγραφή βιβλίου για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για όλα όσα έχουν συμβεί επί της πρωθυπουργίας του. Όπως καταλαβαίνει κανείς η συγγραφή ενός τέτοιου βιβλίου είναι αρκετά επίπονη και μπορεί να φτάσουμε και στα τέλη του 2024 για να το δούμε στα βιβλιοπωλεία.
  5. Ο πρώην πρωθυπουργός, όμως, ετοιμάζεται να λάβει μέρος σε μεγάλα Φόρουμ του εξωτερικού, κυρίως στην Ευρώπη, να κάνει διαλέξεις σε Πανεπιστήμια, ομιλίες, ενώ ετοιμάζει και άλλες εκπλήξεις ως προς τη διεθνή παρουσία του! Και φυσικά, δεν θα διστάσει να κάνει παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας, σε μείζονα θέματα που ο ίδιος θα κρίνει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *