Από την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέχρι την δυναμική του Ολλανδού του Ελλάκτωρα

Από την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέχρι την δυναμική του Ολλανδού του Ελλάκτωρα

Από την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέχρι την δυναμική του Ολλανδού του Ελλάκτωρα, και από την τριανδρία Εξάρχου – Μπάκου – Καυμενάκη έως την Ενέργεια και τον όμιλο Βαρδινογιάννη

Αναφέροντας μόνο ορισμένες από τις κυριότερες επιχειρηματικές εξελίξεις, που άλλαξαν ριζικά και θα αλλάξουν σύντομα πολύ περισσότερο το τοπίο στην Ελλάδα, πρώτα από όλα πρέπει να σταθούμε στην απόφαση-ορόσημο της Πέμπτης του Αμερικανικού Κογκρέσου, που ενέκρινε τη χρηματοδότηση της ΟΝΕΧ με 125 εκατ. δολάρια, για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Πρόκειται για μια βαρύνουσας σημασίας ιστορική απόφαση για τη χώρα μας, καθώς εγκρίθηκε η εισήγηση της αμερικανικής αναπτυξιακής τράπεζας (U.S. International Development Finance Corporation – DFC) να προχωρήσει στη χρηματοδότηση, μέσω δανεισμού, με το ποσό των 125 εκατ. δολαρίων προς την ONEX Shipyards.

Στόχος η αναβάθμιση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, αυξάνοντας την ικανότητα εξυπηρέτησης του ναυπηγείου σε έως και 200 πλοία ετησίως. Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αποτελούν μία κρίσιμη υποδομή, ύψιστης στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα και την εθνική ναυπηγική βιομηχανία της, αλλά και την παγκόσμια ναυτιλία.

Μεταξύ των επιχειρηματικών κινήσεων που ξεχώρισαν ήδη και συνεχίζουν, αποτελούν οι περιπτώσεις του Ελλάκτωρα με την δυναμική είσοδο του Ολλανδού επιχειρηματία Χόλντερμαν, που επέφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις σε πολλά μέτωπα, καθώς η θυγατρική του ΑΚΤΩΡ πέρασε στο σχήμα των επιχειρηματιών Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου, το οποίο νωρίτερα είχε εξαγοράσει την Ιντρακάτ από τον όμιλο Κόκκαλη και τώρα έχει δρομολογήσει την συγχώνευση της Παγκρήτιας τράπεζας με την Attica Bank.

Ενώ ο τομέας των ΑΠΕ πέρασε πλειοψηφικά στον όμιλο Βαρδινογιάννη, σε μία σύμπραξη κορυφής. Μιλάμε για ένα πρωτόγνωρο οργασμό εξελίξεων, που αλλάζει τον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας, αναδεικνύει νέους παίκτες και δημιουργεί νέες συμμαχίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *