Έλυρος | Βίντεο με τη στιγμή που σπάνε οι κάβοι στα Χανιά

Έλυρος
Έλυρος | Βίντεο με τη στιγμή που σπάνε οι κάβοι στα Χανιά

Οι θυελλώδεις νοτιάδες που έπνεαν το πρωί στα Χανιά όπως προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στα λιμάνια και ειδικά στο Ε/Γ – Ο/Γ «Έλυρος» το οποίο εκτελώντας το δρομολόγιο Πειραιάς – Χανιά είχε «δέσει» στο λιμάνι της Σούδας.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, στις 8:30 το πρωί της 17/4/2022 και ενώ είχαν αποβιβαστεί οι επιβάτες από το δρομολόγιο Πειραιάς – Χανιά και έμεναν κάποια φορτηγά, ισχυρότατες ριπές αέρα έσπασαν τους κάβους με αποτέλεσμα το πλοίο να παρασυρθεί στα ανοιχτά του λιμανιού.

Τελικά μετά από δύο περίπου ώρες το «Έλυρος» με την βοήθεια ρυμουλκού και με αντικατάσταση των κάβων κατάφερε να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που κατέγραψε ένας οδηγός ταξί την στιγμή που σπάνε οι κάβοι και το πλοίο παρασύρεται στα ανοιχτά του κόλπου.

Έλυρος | Βίντεο με τη στιγμή που σπάνε οι κάβοι στα Χανιά

Κάθε χρόνο η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού ενημερώνει με έκθεσή της το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με κοινοποίηση στις αρμόδιες Υπηρεσιακές Αρχές «για τον εντοπισμό προβλημάτων που προκύπτουν σε κάθε δρομολόγιο των πλοίων με τις γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές και για την ευαισθητοποίηση –ενεργοποίηση των αρμόδιων αρχών προκειμένου να δοθούν λύσεις».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ και γγ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Μανώλης Τσικαλάκης «κάνω έκκληση σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς για αναβάθμιση των λιμανιών και των λιμενικών υποδομών στη χώρα μας, αλλά και για την κατάργηση των αναχρονισμών που κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και δεν λύση. Τα πλοία εκσυγχρονίζονται και κατασκευάζονται όλο και πιο μεγάλα» και προσθέτει:

tsiklakis
O πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ και γγ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Μανώλης Τσικαλάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *