Βουλευτές – Σταυρός Προτίμησης | Το σταυρόλεξο με τους εξωκοινοβουλευτικούς της κυβέρνησης

βουλευτ

Ποια εξωκοινοβουλευτικά στελέχη του κυβερνητικού μηχανισμού αναμένεται να μπουν στη μάχη της διεκδίκησης του σταυρού και σε ποιες εκλογικές περιφέρειες. Τι θα γίνει με τους σημερινούς βουλευτές Επικρατείας

Mε την κυβέρνηση να έχει περάσει το μισό της θητείας της (εκτός κι αν προκύψουν πρόωρες εκλογές) έχει ανοίξει το ζήτημα των προσώπων που θα εκλεγούν βουλευτές, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσει κανείς ότι το πλήθος των βουλευτών θα είναι μικρότερο (και με την απλή αναλογική και με το νέο εκλογικό νόμο).

Ας εξετάσουμε όμως το θέμα των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και τι θα γίνει με τα πρόσωπα αυτά που θα διεκδικήσουν (ίσως όχι όλοι) έδρα βουλευτού.

21 πρόσωπα του κυβερνητικού επιτελείου είναι εξωκοινοβουλευτικοί ενώ αν σε αυτούς προστεθούν και οι βουλευτές Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, Τάκης Θεοδωρικάκος και Παναγιώτης Πικραμμένος ο αριθμός τους ανεβαίνει στα 24.

Ποιοι από αυτούς θα πολιτευθούν και σε ποια περιφέρεια;

Μεταξύ των συγκεκριμένων κυβερνητικών στελεχών υπάρχουν κάποιοι που αναμένεται να μην είναι υποψήφιοι. Η Λίνα Μενδώνη, ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο Ακης Σκέρτσος, ο Ευάγγελος Τουρνάς, ο Πάνος Τσακλόγλου, ο Ελευθέριος Οικονόμου, ο Θοδωρής Λιβάνιος και πιθανότατα ο Κώστας Φραγκογιάννης, εκτιμάται ότι δεν θα διεκδικήσουν σταυρό προτίμησης.

Ο Νίκος Παπαθανάσης φέρεται να κινείται μεταξύ Νοτίου και Βορείου Τομέα, χωρίς να αποκλείεται το σενάριο του Επικρατείας. Περισσότερες πιθανότητες για το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο φέρεται να έχει ο Θόδωρος Σκυλακάκης με εναλλακτικά σενάρια την Ηλεία και τον Βόρειο Τομέα. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης μπορεί να πολιτευθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Φωκίδα, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος στον Νότιο Τομέα, ενώ οι δύο κυρίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου και Μαρία Συρεγγέλα οδεύουν η πρώτη προς την Α΄ Πειραιά και η δεύτερη για τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας.

Στην Α’ Πειραιά είναι πολύ πιθανό να πολιτευθεί και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ ένας άλλος Πειραιώτης βουλευτής Επικρατείας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, φαίνεται πως θα δώσει τη μάχη του σταυρού στον Νότιο Τομέα.

Στην Α’ Αθήνας αναμένεται να αναμετρηθούν ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη με κοινό στόχο ένα καλό «πλασάρισμα», ενώ η Μίνα Γκάγκα «παίζει» για τον Βόρειο Τομέα, παρότι η ίδια – όπως και αρκετοί ακόμη – θα προτιμούσε μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.

Στην Ανατολική Αττική σίγουρος θεωρείται ο Στέλιος Πέτσας. Στην ίδια περιφέρεια μπορεί να πολιτευθεί και η Σοφία Ζαχαράκη, χωρίς να αποκλείεται και το σενάριο της Ευρυτανίας, απ’ όπου κατάγεται. Για τον Γιώργο Καραγιάννη υπάρχουν δύο σενάρια: είτε να μην είναι καθόλου υποψήφιος είτε να πολιτευθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Β΄ Θεσσαλονίκης, ενώ ο Χρήστος Τριαντόπουλος πιθανότατα θα είναι υποψήφιος στη Μαγνησία.

Τέλος, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, που κάποιοι προσμετρούσαν στις γυναικείες υποψηφιότητες, δεν αναμένεται να είναι υποψήφια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *