Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ | Λίφτινγκ στην προεκλογική εκστρατεία | Τα πρόσωπα κλειδιά και τα target groups

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ | Λίφτινγκ στην προεκλογική εκστρατεία | Τα πρόσωπα κλειδιά και τα target groups

Με βασική στόχευση να αναδείξουν όλα τα θέματα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών ξεκινάει από σήμερα και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει των εκλογών. Αξίζει να διαβάσουμε το ρεπορτάζ της Ελένης Καλογεροπούλου για το λίφτινγκ στο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της νέας κάλπης.

Επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής είναι ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος θα συντονίζει τις κινήσεις που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εμφανίσει μία καλύτερη εικόνα από αυτή που είχε στις εκλογές με την απλή αναλογική.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τετάρτης θα βρεθεί στην Νίκαια, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πολύτιμες δυνάμεις στην κάλπη της απλής αναλογικής.

Η τακτική που θα ακολουθήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με την προσέγγιση των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, που εγκατέλειψαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη κάλπη αντιδρώντας στην πολυφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κινήσεις των συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα αφορούν στοχευμένα κοινά, ενώ θα γίνουν και κάποιες συγκεντρώσεις σε πόλεις που η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα ή το δεύτερο και το τρίτο είναι μικρή.

syriza koumoundourou

Παράλληλα, στον σχεδιασμό της προεκλογικής καμπάνιας θα συνεισφέρει από σήμερα και ο πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο οποίος θα παρακολουθεί στενά και τις δημοσκοπήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να αναδείξει το θέμα που έχει προκύψει με τον ΕΦΚΑ, όπου χιλιάδες οφειλέτες θα βρεθούν απέναντι σε έκτακτα αιφνιδιαστικά μέτρα που αφορούν όλους τους οφειλέτες και ιδιαίτερα όσους χρωστούν μικρά ποσά. Και αυτό γιατί η αντίληψη που επικρατεί είναι ότι πιο εύκολα μπορεί να εισπράξει το ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) τις μικρές οφειλές από τις μεγαλύτερες ώστε να μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση, καθώς το χρέος προς τον ΕΦΚΑ ξεπερνά τα 45 δισεκατομμύρια ποσό που μελλοντικά μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων.

Ο Νίκος Μαραντζίδης αναλαμβάνει την προεκλογική καμπάνια του Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα αλλάξει ότι χρειάζεται ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου και το κάνει πράξη.

Ο Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συγγραφέας και αρθρογράφος αναλαμβάνει το σχεδιασμό της προεκλογικής καμπάνιας του Αλέξη Τσίπρα.

Την είδηση φέρνει στο φως της δημοσιότητας η στήλη «Θεωρείο» του Σταύρου Παπαντωνίου στην «Καθημερινή» της Κυριακής, ενώ εμείς – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – συμπληρώνουμε: Ο Νίκος Μαραντζίδης θα παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις (θα τις πραγματοποιεί, κατά πάσα πιθανότητα, η PRORATA) και τα focus group της Κουμουνδούρου, θα συμμετέχει στις αναλύσεις για το σχεδιασμό, θα προτείνει τις κινήσεις με βάση την εικόνα που θα εισπράττεται, ενώ θα συμμετέχει και στον πρωινό καφέ.

kapa96251685033451 3

Τσίπρας reloaded: Mένει και αλλάζει ριζικά τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Η απόφασή του είναι οριστική: Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, έχοντας ως στόχο να οδηγήσει ξανά ένα κόμμα που χαροπάλευε να μπει στη Βουλή στις νίκες και την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», μάλιστα, την απόφασή του αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσει δημοσίως εντός των επόμενων ημερών, σε μια από τις εμφανίσεις που ετοιμάζει,

Η αλήθεια είναι πως μετά το αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας ταλαντεύτηκε προς στιγμήν ως προς τη στάση που θα κρατήσει, γρήγορα όμως έλαβε την οριστική του απόφαση: Δεν πρόκειται να αφήσει το κόμμα που ταυτίστηκε σε μεγάλο βαθμό με το όνομά του να σκυλευτεί οδηγούμενο σε μια στρατηγική ήττα. Αντιθέτως, φέρεται να πιστεύει πως στις προσεχείς κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς δεν θα απειληθεί από το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση, αλλά και θα βελτιώσει τα ποσοστά που έλαβε στις 21 Μαΐου.

Η ειλημμένη απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις κάλπες εκ των πραγμάτων σταθεροποιεί την κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς δεν υπάρχει καν εν δυνάμει «δελφίνος» για την επόμενη μέρα. Αποχώρησή του, άλλωστε, από την ηγεσία θα έφερε αντιμέτωπο τον ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς με ένα αντίστροφο 2012, αλλά και με πιθανές διασπάσεις και διάλυση. Ο ίδιος θα εγκατέλειπε δε την ηγεσία ως «υπεύθυνος της καταστροφής», «κάτι που δεν πρόκειται να επιτρέψει».

Είναι μάλιστα σαφές πως παραμένοντας στην ηγεσία της Κουμουνδούρου μετά την 25 Ιουνίου προτίθεται να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και σε αντιλήψεις και πρόσωπα που έχει συμβιβαστεί τα τελευταία χρόνια.

Ας περιμένουμε όμως το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών από το οποίο θα κριθούν πολλά. Ακόμα και ο προγραμματισμός του Αλέξη Τσίπρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *