Εκλογές 2023 | Οι επιδόσεις της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας ανησυχούν τη ΝΔ | «Αντεπίθεση» από το Άγιο Όρος

mitsotakis scaled 2

Διττός ο στόχος της προεκλογικής εκστρατείας του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εκλογές της 25 Ιουνίου, αλλά και των στελεχών της ΝΔ.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Από τη μία θα επιδιώξουν να αναδείξουν την ανάγκη ισχυρής εντολής στη ΝΔ, με το επιχείρημα ότι η ισχυρή αυτοδυναμία «οδηγεί στη σταθερότητα», και από την άλλη θα «σεντράρουν» τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τους ότι επιδιώκουν μία ισχνή πλειοψηφία της ΝΔ στις εκλογές, η οποία ισοδυναμεί με πολιτική αστάθεια, σύμφωνα με την Πειραιώς.

Το στίγμα έδωσε χθες (29.05.2023) ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Περιστέρι, τον πρώτο σταθμό των περιοδειών του μετά και τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής και την προκήρυξη των νέων εκλογών.

«Αυτό είναι το ζήτημα και το πραγματικό αίτημά της επόμενης κάλπης: μία σταθερή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία απέναντι σε αυτούς οι οποίοι σήμερα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα έχει τα πρωτεία στην αντιπολίτευση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τους λέω λοιπόν: κυρίες και κύριοι ξυπνήστε, στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση. Οι πολίτες νοιάζονται για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος και πώς την επόμενη μέρα θα έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να παρέχει στους Έλληνες πολίτες ασφάλεια και προοπτική. Και το μόνο που τους ενδιαφέρει, στο μόνο στο οποίο ενώνονται, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι στην επιθυμία τους να έχουμε τελικά μια αδύναμη κυβέρνηση» πρόσθεσε με έμφαση.

mitsotakis 22

Ανησυχία για τις επιδόσεις της «Νίκης» και της «Πλεύσης Ελευθερίας»

Και από την Κρήτη, όπου θα βρεθεί σήμερα, αλλά και από τους σταθμούς του σε όλη την Ελλάδα, ο Κ. Μητσοτάκης θα τονίζει ότι προϋπόθεση για να μπορέσει η ΝΔ να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις είναι να προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση στις 25 Ιουνίου.

Παράλληλα θα επισημαίνει την δυσκολία αυτού του εγχειρήματος, αν και εφόσον επαληθευτούν τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν δυναμική για είσοδο στη Βουλή άλλων δύο κομμάτων: της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Να δώσουμε στη ΝΔ ακόμα υψηλότερο ποσοστό στις εκλογές της 25ης Ιουνίου» δήλωσε. «Προσέξτε» πρόσθεσε. «Τα μαθηματικά των εκλογών αλλάζουν από κάλπη σε κάλπη. Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε ότι ενδεχομένως την 25η Ιουνίου ο πήχης της αυτοδυναμίας να ανέβει. Όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή τόσο πιο δύσκολη γίνεται η αυτοδυναμία. Και αυτό το οποίο δεν χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μία ασταθή κυβέρνηση με οριακή πλειοψηφία».

«Αντεπίθεση» από το Άγιο Όρος

Στην Πειραιώς είναι διάχυτη η ανησυχία για την πίεση που δέχεται η ΝΔ από κόμματα δεξιά της – ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα – και κυρίως από τη Νίκη.

Μελετώντας τα δεδομένα γύρω από το πρωτοεμφανιζόμενο αυτό κόμμα – το οποίο αυτοαναφέρεται ως χριστιανικό κόμμα – παρατηρείται ότι διατηρεί σχέσεις και έχει στηριχθεί από εκκλησιαστικούς κύκλους και κυρίως από μοναστήρια.

Το προσεχές διάστημα κλιμάκια της ΝΔ, με επικεφαλής πρωτοκλασάτους υπουργούς, θα βρεθούν στις περιοχές όπου η ΝΔ δέχεται πιέσεις και αναμένεται να έχουν συναντήσεις με κληρικούς, ενώ θα εξηγήσουν και στις τοπικές κοινωνίες την εργαλειοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος από το συγκεκριμένο κόμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη – ο οποίος θα συνοδεύεται από τον γιο του Κωνσταντίνο – την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, στο ‘Αγιο Όρος, όπου πιστεύεται ότι έχει «χτίσει γέφυρες» και έτυχε στήριξης στις εκλογές, το κόμμα Νίκη του δασκάλου και θεολόγου Δημήτρη Νατσιού.

Οι 5 πολιτικοί κίνδυνοι και τα μαθηματικά της κάλπης

Ο νέος εκλογικός νόμος με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου προβλέπει κλιμακούμενο μπόνους εδρών για το πρώτο κόμμα και διευκολύνει υπό προϋποθέσεις τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Πως λειτουργεί το κλιμακούμενο μπόνους

Το πρώτο κόμμα μόλις φθάσει ποσοστό 25% παίρνει μπόνους 20 έδρες. Δηλαδή, μοιράζονται οι 280 έδρες αναλογικά και ο πρώτος παίρνει άλλες 20 έδρες. Για κάθε επιπλέον 1% πάνω από το 25% παίρνει μπόνους ακόμη δύο έδρες, με μάξιμουμ τις 30. Δηλαδή, αν πάρει ακόμη 15% και φτάσει το 40%, παίρνει άλλες 30 έδρες, και φθάνει τις 50 έδρες ως μπόνους. Αν πάρει 39% θα είναι δύο έδρες λιγότερες, θα είναι 48 έδρες το μπόνους. Αν φθάσει 38%, θα είναι 46 έδρες το μπόνους.

Τα ποσοστά των κομμάτων εκτός Βουλής

Το κρίσιμο μέγεθος για την αυτοδυναμία είναι το άθροισμα των ποσοστών των κόμματων που δεν πιάνουν το όριο του 3% για να μπουν στη Βουλή.

Όσο μεγαλύτερο είναι το άθροισμα των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής τόσο μικρότερος είναι ο πήχης για την αυτοδυναμία. Δηλαδή, αν το ποσοστό εκτός Βουλής είναι 0% τότε το πρώτο κόμμα για να πάρει αυτοδυναμία 151 εδρών χρειάζεται 40,4%. Αν είναι 10% τότε χρειάζεται ποσοστό 37,5% για 151 έδρες. Προφανώς, η αυτοδυναμία είναι ισχνή. (Αντιστοιχίστε τα χρώματα των ποσοστών εκτός Βουλής- από 0 έως 10- με τα χρώματα στην πίτα). EKTOS

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου τα ποσοστά των κομμάτων εκτός Βουλής  έφθασαν συνολικά το 16.03% καθώς τρία κόμματα ΝΙΚΗ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΜεΡΑ25 οριακά δεν μπήκαν στη Βουλή αυξάνοντας κατά 8,44% το σύνολο των ποσοστών των κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής. AP1

Αν θεωρήσουμε ότι τα ποσοστά των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή θα παραμείνουν σχεδόν τα ίδια – έστω να μειωθούν κατά 1,5%- και αυτά τα τρία  κόμματα θα μπουν στη Βουλή καθώς συνολικά υπολείπονται 1,3%, τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων εκτός Βουλής φθάνουν το 7,59%. AP2 AP3

Για να πάρει το πρώτο κόμμα ισχνή αυτοδυναμία με ποσοστό εκτός Βουλής 7,5% χρειάζεται περί το 38%.  Αν το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής φθάσει 10% χρειάζεται 37,5% ενώ με 6% απαιτείται 38,6%.(Αντιστοιχίστε τα χρώματα των ποσοστών εκτός Βουλής- από 0 έως 10- με τα χρώματα στην πίτα). EKTOS2

Οι πολιτικοί κίνδυνοι για την αυτοδυναμία της ΝΔ

Με το σλόγκαν «η κάλπη είναι άδεια» προσέρχεται στις εκλογές της 25ης Ιουνίου η ΝΔ. Το εντυπωσιακό ποσοστό που έλαβε και η τεράστια πτώση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, αν και φαίνεται αντιφατικό.

Αν η ΝΔ χάσει 3,79% από το 40,79% που έλαβε και πάρει δηλαδή 37% τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, εφόσον τα υπόλοιπα εκτός Βουλής είναι κάτω του 10-11%.

  • Κίνδυνος πρώτος

Να θεωρήσουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ ότι θα έχει άνετα αυτοδυναμία και να μην προσέλθουν στην ψηφοφορία.

  • Κίνδυνος δεύτερος

Να μετακινηθούν ψηφοφόροι της που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ πάλι προς το παλαιό κόμμα τους για να το στηρίξουν στην προσπάθεια να επανέλθει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  • Κίνδυνος τρίτος

Να μετακινηθούν ψηφοφόροι της που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ πάλι προς το κόμμα τους θεωρώντας «άδικο» το μικρό ποσοστό που έλαβε.

  • Κίνδυνος τέταρτος

Η ανασύνταξη δυνάμεων και ο πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να πείσουν τους ψηφοφόρους που την τελευταία στιγμή – πίσω από το παραβάν- επέλεξαν ΝΔ.

  • Κίνδυνος πέμπτος

Τα αυτογκόλ της ΝΔ στην προεκλογική μάχη καθώς από τη μια η ευφορία της νίκης και από την άλλη οι 26 μέρες προεκλογικού αγώνα μπορεί να προκαλέσουν χαλάρωση και άστοχες δηλώσεις που θα προκαλέσουν την κοινή γνώμη.

Αν και η ΝΔ μπορεί να αποκτήσει επιπλέον δυνάμεις στην μάχη λόγω και του αέρα του νικητή, εντούτοις είναι σαφές ότι όσο περισσότερα κόμματα μπουν στη Βουλή τόσο πιο δύσκολη είναι η επίτευξη μιας ισχυρής αυτοδυναμίας.

Βελόπουλος VS Νίκη | Άγιον Όρος – Ορθοδοξία – Μακεδονία | Πώς εξηγείται ο ακροδεξιός “εμφύλιος”

Ήταν η “έκπληξη” των εκλογών, ή μάλλον μία από τις εκπλήξεις της εκλογικής διαδικασίας, μαζί με τη διαφορά των 20 μονάδων ανάμεσα στα δύο κυρίαρχα κόμματα.

Το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα “Νίκη” ήρθε για να διεκδικήσει και εκείνο τα “ορφανά” της Χρυσής Αυγής, τους “μακεδονομάχους” και τους αντιεμβολιαστές, ενώ σύμφωνα με τον Κυριάκο Βελόπουλο ιδρύθηκε για να “ψαλιδίσει” το δικό του κόμμα που έχει αντίστοιχες θέσεις.

Η “Νίκη” έφτασε μάλιστα στο 4,58% στην Α’ Θεσσαλονίκης και στο 5,63% στη Β’ Θεσσαλονίκης. Αντιστοίχως η Ελληνική Λύση έφτασε στο 8,35% στην Α’ Θεσσαλονίκης όπου και αναδείχθηκε τρίτο κόμμα και 7,93% στη Β’ Θεσσαλονίκης. Στη Χαλκιδική ο Κ. Βελόπουλος είδε τα ποσοστά του να ανεβαίνουν στο 6,79%, ενώ η Νίκη έφτασε στο 5,39%. Στη δε Πιερία είχαμε “ντέρμπι”, με την Ελ. Λύση να βρίσκεται στο 7,56% και τη Νίκη στο 7,46%. Αντίστοιχη κατάσταση είχαμε και στην Πέλλα, το Κιλκίς και τη Δράμα. Το 7,46% της Πιερίας, είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό που έπιασε η Νίκη την 21η Μαίου.

Σημειώνεται πως η Ελληνική Λύση αύξησε το συνολικό ποσοστό της από 3,70% το 2019 σε 4,46% σε αυτές τις εκλογές, παρότι “είδε” ένα 11% των ψηφοφόρων της να “φεύγουν” προς τη ΝΔ. Αντιστοίχως η Νίκη έπιασε ακριβώς το ίδιο ποσοστό που είχε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2019, όταν και έμεινε εκτός Βουλής.

Το 2019 η Χ.Α. είχε λάβει τα μεγαλύτερα ποσοστά της σε Χαλκιδική και Κιλκίς, νομούς όπου και η Νίκη τα πήγε πολύ καλά. Στους ίδιους νομούς ανέβηκε και η Ελληνική Λύση, όπως επίσης και στις Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης όπως και στην Ημαθία. Είναι λοιπόν σαφές πως τα δύο αυτά κόμματα έλκουν τους πρώην ψηφοφόρους της Χ.Α. με κοινή επιχειρηματολογία, κάτι που εξηγεί και τη μεταξύ τους κόντρα που έχει αναδυθεί τις τελευταίες ώρες. Θυμίζουμε πως το 2012 η Χ.Α. είχε φτάσει στο 7,02% και στις δεύτερες του 2015, 6,99%.

Στις 21 Μαίου, Ελληνική Λύση και Νίκη έφτασαν μαζί στο 7,4%.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του exit poll, η ΝΔ πήρε από τη Χ.Α. ένα 18% των ψηφοφόρων της, ενώ μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Βελόπουλος με 24,5%. Η Πλεύση Ελευθερίας πήρε ένα 8,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,8% και τέλος το ΠΑΣΟΚ 4,5%.

νίκη

Τι είναι το κόμμα Νίκη

Τα ακροδεξιά στοιχεία του κόμματος “Νίκη” είναι εμφανή από το όνομά του, καθώς παραπέμπει στο γερμανικό – νεοναζιστικό “Sieg Heil”, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως με το ίδιο όνομα εμφανίζεται και το τουρκικό κόμμα Zafer, ή αλλιώς Victory Party του Ümit Özdağ. Σε σχέση με την πρότερη Χρυσή Αυγή, τους ψηφοφόρους της οποίας και φιλοδοξεί να “γοητεύσει”, η Νίκη εμφανίζεται με πιο έντονο το δήθεν χριστιανικό πρόσημο στις θέσεις της.

Δείτε την εύστοχη αντιπαραβολή μέχρι και των εμβλημάτων, όπως την έθεσε χρήστης του Twitter:

#εκλογες
Στην Γερμανία το Νεό-Ναζιστικό κόμμα θα κατέβαινε με το όνομα SIEG (Γερμανικά = Νίκη) .
Στην Τουρκία το αντίστοιχο κόμμα είναι το ZAFER (Τούρκικα = Νίκη). Με σύμβολο αναμμένο πυρσό.
Στην Ελλάδα εμφανίσθηκε το ΝΙΚΗ. Το σύμβολο του περιστραμένο θυμίζει πυρσό.
Τυχαίο;;; pic.twitter.com/4bSsK362no

— Spartalis SL (@Spartalis_SL) May 23, 2023

Μετά το 2,94% που “έπιασε” στις 21 Μαίου, ο πρόεδρός της (θεολόγος) Δημήτρης Νατσιός, ξεκίνησε μάλιστά τη “πανηγυρική” του δήλωση, ως εξής: “Χριστός Ανέστη!

Η νίκη της ΝΙΚΗΣ ανήκει στον Ελληνικό λαό. Είναι μια λαονίκη. Ευχαριστούμε ολόψυχα όσους μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν περίτρανα ότι ο λαός μας, απογοητευμένος από το σύστημα των κομμάτων εξουσίας, ζητά όχι μόνο μία μεγάλη αλλαγή, αλλά επιθυμεί οι κυβερνήτες του να είναι όμοιοι με αυτόν, σάρκα από την σάρκα του. Να μην είναι ξενοκίνητοι αλλά ελληνόφρονες και ελληνόκαρδοι”.

Ξενοφοβία με δήθεν αντισυστημικότητα και θρησκευτικές θέσεις στη φαρέτρα. Η καταληκτική φράση του κ. Νάτσιου, ήταν η εξής: “Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν”.

Δείτε πώς ξεκινάει μια… προεκλογική “σύναξις” του κόμματος στο παρακάτω βίντεο, που έγινε viral στο TikTok.

Το περίεργο με το κόμμα “Νίκη” είναι πως δεν υπήρχε πουθενά στον “χάρτη”, εμφανίστηκε ξαφνικά και τον τελευταίο μήνα είχε έντονη παρουσία στα social media, πραγματοποιώντας ένα τρελό “ράλι”. Η καταγραφή της δυναμικής του έγινε αμέσως μετά τον αποκλεισμό Κασιδιάρη, ο οποίος βέβαια επιδιώκει να κατέλθει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ως ανεξάρτητος. Ευνοήθηκε επίσης από τον αποκλεισμό των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου – Λατινοπούλου.

Στο site του κόμματος φιλοξενούνται δε άρθρα και αρθρογραφία “φίλων”, όπως αναφέρεται. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκει κανείς αντιμεταναστευτικά πονήματα, άρθρα εναντίον του εμβολιασμού και των αμβλώσεων, εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, φιλορωσικές δημοσιεύσεις και άλλα κείμενα που συντάσσονται πλήρως με την “παραδοσιακή” ακροδεξιά ατζέντα, με μπόλικες δόσεις ψευδοχριστιανικής απήχησης (που προσβάλλουν και την ίδια την Εκκλησία).

Για τα σχολεία μάλιστα προτείνει τον θεσμό του “Συνηγόρου του Μαθητή”, αναφέροντας στο καταστατικό: “Τέλος, στο πάρτι για τους ιδεολήπτες ινστρούχτορες και τον πνευματικό εκφοβισμό που ασκούν ανενόχλητοι μέσα στις σχολικές τάξεις. Για κάθε περιστατικό εντός σχολικού περιβάλλοντος που θίγει το έννομο συμφέρον μαθητή και γονέα, με άσεμνα θεάματα, εθνομηδενιστική προπαγάνδα ή αντιχριστιανικά κηρύγματα, θα παρέχονται δωρεάν πρακτικές ή και νομικές συμβουλές από ειδικούς της ΝΙΚΗΣ”.

Στα αντιεπιστημονικά επιχειρήματα του κόμματος εντάσσεται δε και η “θεραπευτική δράση” της Θρησκείας, καθώς αναφέρεται σχετικά στις θέσεις:

“Ως Κυβέρνηση, θα μας ήταν αδιανόητο να επεμβούμε στον τρόπο ή το χρόνο που η Εκκλησία τελεί τα Ιερά της Μυστήρια. Αντιθέτως, το Κράτος θα βοηθούσε την Εκκλησία να υλοποιήσει τις επιλογές της με τον ασφαλέστερο τρόπο, αξιοποιώντας την θεραπευτική ισχύ της πίστης μας σε όφελος του ελληνικού λαού, αγκαλιάζοντας εξίσου και τους πιο επιφυλακτικούς αλλά και τους ψύχραιμους.

Περαιτέρω, θα μας ήταν αδιανόητο ως Κυβέρνηση να στοχεύουμε στον ψυχαναγκασμό των συμπολιτών και των παιδιών μας σε ιατρικές πράξεις, στερώντας τους από τον βιοπορισμό ή την πρόσβαση σε πνευματικά ή υλικά αγαθά, με πρόσχημα το «καλό των άλλων» – παρανοϊκή ιδεοληψία απέναντι σε νόμιμους, φορολογούμενους, υγιείς πολίτες”.

Ιδεολογικά Ελληνική Λύση και Νίκη σχεδόν ταυτίζονται, ενώ αντίστοιχες θέσεις με τη Νίκη περί εμβολιασμού, είχε διατυπώσει ο Βελόπουλος στη Βουλή, την ώρα που ο ίδιος πουλούσε ματζούνια και “θεραπευτικές κρέμες” που θα μας προστάτευαν από τον Covid-19:

Βέβαια στην αρχή ήταν υπέρ των σκληρότερων μέτρων lockdown (το 2020) – Χαρακτηριστικά ζητούσε να μην επιτρέπεται η κυκλοφορία μετά τις 18:00 . Αυτό 21-03-2020 στο 06,30 το χαρακτηριστικό απόσπασμα Εδώ στο 09,50

Τα ίδια βέβαια έλεγε κι ο κος Νατσιός

image 11

Στα “θρησκευτικά επιχειρήματα” τα δύο κόμματα ταυτίζονται αν και στο παρελθόν ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε εκδώσει το συλλεκτικό πλέον βιβλίο, Ιησούς και Δίας, που είχε θεωρηθεί μέχρι και… αντιχριστιανικό εξαιτίας της απόπειρας του συγγραφέα του να καταδείξει τις ομοιότητες μεταξύ χριστιανικών τελετουργιών και αρχαίων λατρευτικών πρακτικών.

Το βιβλίο εκδόθηκε το 2003, επανακυκλοφόρησε με “διορθώσεις” στις οποίος ο συγγραφέας επιχειρεί να αποδείξει την… πίστη του στην “Ορθοδοξία” αλλά και στην “Πατρίδα”, ενώ διαρκώς ο Βελόπουλος προσπαθούσε και προσπαθεί να προσεταιριστεί το υπερορθόδοξο κοινό μέσα από τα τηλεοπτικά του πάνελ.

image 3

Αμέσως μετά το αποτέλεσμα της 21ης Μαίου μάλιστα, ο Νίκος Ευαγγελάτος φιλοξένησε τον κο Νατσιό στην εκπομπή του Live News. “Όσοι μας ψήφισαν το έκαναν συνειδήτα. Δεν είμαστε ούτε Δεξιά, ούτε Αριστερά, ούτε κέντρο. Είμαστε τα παιδιά της πονεμένης ρωμιοσύνης” είπε ο ίδιος για το κόμμα του που εμφανίζει στα ψηφοδέλτιά του και την… ανιψιά του Αγίου Παϊσίου, φυσικά για λόγους ψηφοθηρίας.

Η διασύνδεση άλλωστε εθνικισμού και αντιεμβολιασμού με τον Χριστιανισμό και τις “διδαχές”, μόνο ως αίολη μπορεί να θεωρηθεί.

Η “σφαγή” με το συγγενικό κόμμα του Βελόπουλου

Τις τελευταίες ώρες το κόμμα Νίκη εξέδωσε και ανακοίνωση εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου, στην οποία -μεταξύ άλλων- επιτίθεται στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης για τις “επιστολές του Ιησού”.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τη “Μεγάλη Επανεκκίνηση” που αποτελεί αγαπημένο θέμα των συνωμοσιολόγων και δη των QAnon οπαδών του Τραμπ, στις ΗΠΑ. Τοποθετούνται ακόμη για το ζήτημα της Βορείου Μακεδονίας, καθώς εμφανίζονται ως προασπιστές του “Μακεδονικού”, ενώ ισχυρίζεται πως η Ελληνική Λύση είναι αυτή που έχει σχέσεις με τη ΝΔ και όχι το αντίστροφο, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Κ. Βελόπουλος.

Η ανακοίνωση της Νίκης, αναλυτικά:

“Ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σε εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου σήμερα 23/5, καταφέρθηκε εναντίον της ΝΙΚΗΣ την οποία αποκάλεσε «υποκομματίδιο», φτιαγμένο από τη Νέα Δημοκρατία για να ανακόψει την Ελληνική Λύση και μάλιστα επικαλέστηκε ότι «έχει και στοιχεία».

Κάκιστη η επιλογή του κ. Βελόπουλου να υποβαθμίσει την δημοκρατική γνώμη 172.000 Ελλήνων, οι οποίοι γνωρίζουν σαφώς τις επανειλημμένες και ξεκάθαρες δημόσιες δηλώσεις μας, ότι η ΝΙΚΗ θεωρεί τη Νέα Δημοκρατία καταστροφική για την Ελλάδα και δεν πρόκειται επ’ουδενί λόγω να συνεργαστεί μαζί της. Θα το επιβεβαιώσει στον ίδιο τον κ. Βελόπουλο και ο κατά σάρκα αδελφός του, ο εκλεγείς βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Δημήτρης Βενιέρης – Βελόπουλος.

Καλούμε τον κ. Βελόπουλο να φέρει στη δημοσιότητα τα «στοιχεία» του, τα οποία εμαστε βέβαιοι ότι συναγωνίζονται σε γνησιότητα τα «χειρόγραφα του Ιησού» που εμπορευόταν από το τηλεκατάστημά του. Ενδεχομένως τα «στοιχεία» να συναγωνίζονται σε γνησιότητα και το υποκοριστικό «Φραγκούλης», με το οποίο βάπτισε τον τότε υποψήφιο (και νυν Ευρωβουλευτή) Εμμανουήλ Φράγκο, ώστε ο ανύποπτος πολίτης να πιστέψει ότι τάχα μαζί του συστρατεύθηκε ο γνωστός απόστρατος στρατηγός κ. Φραγκούλης Φράγκος.

ujaa

Ας αναρωτηθεί το εκλογικό σώμα, πώς γίνεται ο κ. Βελόπουλος να μας κατηγορεί ως «δεκανίκι της ΝΔ» και ταυτόχρονα να προσπαθεί για πεντακομματική Βουλή, δηλαδή αυτά ακριβώς που επιδιώκει και η ΝΔ ώστε να αλλάξει ανενόχλητη το Σύνταγμα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της «Μεγάλης Επανεκκίνησης».

Ξέχασε ο κ. Βελόπουλος τη δική του θητεία στη Νέα Δημοκρατία όταν διαλύθηκε το ΛΑΟΣ με το οποίο ψήφισε και ο ίδιος το πρώτο μνημόνιο.

Ξέχασε ο κ. Βελόπουλος ότι δεν θεωρεί προδοσία την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Άραγε οι ψηφοφόροι του γνωρίζουν ότι η ιστοσελίδα «pro news» που συστηματικά στηρίζει την Ελληνική Λύση πετώντας λάσπη και συκοφαντίες για τη ΝΙΚΗ, ανήκει επίσημα στην DNM Group, της οποίας ιδιοκτήτης και διευθυντής είναι ο κ. Αναστάσιος Γκουριώτης, συνεργασθείς με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Κυβερνήσεων ΝΔ; Γνωρίζουν ότι ο όμιλος που μας αποκαλεί «μαξιλάρι» της ΝΔ, είναι εκείνος που δίνει έντυπά του για διανομή στον Ελεύθερο Τύπο;

Δεν ξέρουμε τι να του ευχηθούμε. «Ο Ιησούς ή ο Δίας μαζί σου»; Η αλήθεια είναι ότι με το βιβλίο του «Ιησούς και Δίας», μας έχει μπερδέψει για το ποιον ακριβώς έχει για θεό του. Σαφώς όμως, ένας άνθρωπος που διεκήρυττε δημοσίως ότι ο Ιησούς είναι νόθο παιδί Έλληνα στρατιώτη, δε μπορεί να αυτοτιτλοφορείται «ορθόδοξος».

Προτείνουμε στον κ.Βελόπουλο να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δικών του θέσεων, αφήνοντας κατά μέρος την υπηρεσία του στα εκλογικά συμφέροντα της ΝΔ, που είναι να φιμώσει και να διαστρεβλώσει τη φωνή της Νίκης. Πόσο δύσκολο του είναι να κάνει έναν τίμιο προεκλογικό αγώνα;

«Οι ψεύτες και οι κλέφτες τον πρώτο χρόνο χαίρονται», λέει ο Λαός μας. Στις 25 Ιουνίου ο χρόνος αυτός τελειώνει. Στις 25 Ιουνίου έρχεται η Νίκη του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας. Η Νίκη μπαίνει στη Βουλή και οι αλήθειες θα ακούγονται πεντακάθαρα”.

Ο ίδιος ο Βελόπουλος είχε δηλώσει για τη Νίκη, μιλώντας στον Ρ/Σ Real FM:

“Μας σφήνωσαν και μια μαχαιριά στην πλάτη, έχω ετοιμάσει ολόκληρο φάκελο πώς κινήθηκε στη βόρεια Ελλάδα ένας κομήτης περίεργος που έφερε η ΝΔ, γιατί την βόλευε. Ένα υποκομματίδιο. Δεν θέλω να πω ούτε το όνομά του (του προέδρου του κόμματος) για έναν και μόνο λόγο, γιατί δεν θεωρώ ότι είναι κόμμα. Είναι κόμμα εναντίον της Ελληνικής Λύσης που στήθηκε από τη ΝΔ και έχω στοιχεία. Φάκελο ολόκληρο έχω ετοιμάσει με sms, μηνύματα”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Για την ανιψιά του Αγίου Παϊσίου που είναι στο κόμμα ΝΙΚΗ, είπε: “Εγώ τον έχω συναντήσει τον Παϊσιο στο Άγιο Όρος. θα τρίζουν τα κόκαλά του. Αφήστε το καλύτερα. Η ουσία είναι πώς το έφτιαξαν το μαγαζί αυτό. Είναι παράρτημα. Τα ξέρω. Και ονόματα Μητροπολιτών έχω που λειτούργησαν ως δεξιά δεκανίκια και sms έχω και όλα τα έχω”.

“Δεν μπορείς να προμοτάρεις κάποιον από το πουθενά τόσο πολύ. Η προβολή που έχουμε, είναι υποδεέστερη αυτών. Προσπάθησαν να βγάλουν εμάς από τη μέση μήπως βάλουν τους δικούς τους”.

Βελόπουλος για Νίκη: Δεν θέλω να αναφέρομαι σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, μετά από αναφορά του Δημήτρη Καμπουράκη στο κόμμα Νίκη (συνέντευξη που δόθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Open στις 25/05/2023) , τόνισε πως δε θέλει να αναφέρεται σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε πως πηγαίνει στο Άγιο Όρος 25 χρόνια. Μάλιστα, τόνισε πως το Άγιο Όρος δεν το έχει ως μηχανισμό εργαλειοποίησης.

Ωστόσο αυτό δεν είναι ακριβές καθώς στο παρελθόν ο κος Βελόπουλος έχει προκρίνει την ιδιαίτερη σχέση που έχει με το Άγιον Όρος. Μία σχέση προσωπική μεν , δημοσιοποιείται δε. Η σχέση του κάθε προσώπου με το Θείο, τη θρησκεία γενικότερα είναι μία προσωπική επιλογή. Σίγουρα όμως θα παρατηρήσετε ομοίοτητες ανάμεσα στον χειρισμό της σχέσης αυτής ανάμεσα στη Νίκη και την Ελληνική Λύση.

Τα παραδείγματα πολλά:

image 7

Kαι η τότε ανακοίνωση του κόμματος της Ελληνικής Λύσης :

image 10

Το ορθόδοξο ταξίδι του κλιμακίου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στο Άγιο Όρος ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ αύριο, Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 το κλιμάκιο και ο πρόεδρος Κ.Βελόπουλος θα αναχωρήσουν από το Άγιο Όρος.

Σήμερα το κλιμάκιο και ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Ιβήρων η οποία αποτελεί και την τελευταία Μονή που θα επισκεφθούν. Τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο συνοδεύουν οι Ευάγγελος Φανίδης Γενικός Διευθυντής, Βασίλειος Γραμμένος Διευθυντής ΚΟ και Αντώνης Μυλωνάκης Βουλευτής Α Ανατολικής Αττικής .

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ επισκέφτηκε τις Καρυές. την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας και την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

735948 0d3f3cf64c 9158e2117d0213de
Από αριστερά προς δεξιά οι πολιτικοί που βλέπετε είναι οι εξής : Βασίλειος Γραμμένος (βουλευτής Α Αθηνών στις εκλογές του Μαίου του 2023, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Αντώνης Μυλωνάκης διαγραφείς βουλευτής της Ελληνικής Λύσης τότε εν ενεργεία βουλευτής κι ο Βαγγέλης Φανίδης υποψήφιος με την Ελληνική Λύση στη Β Αθηνών Δυτικό Τομέα και διευθυντής του κόμματος Ελληνική Λύση.
735948 43995c5624 814c1c9fc7ca1adf
735948 84f4f2c4bd 92b6d211e0e9ca48

Επίσης το 2021

image 8

Το 2016

image 9

Το 2019

Στο βίντεο αναφέρει πως συγγενής του Αγίου Πορφυρίου θα είναι (το βίντεο είναι πριν τις εκλογές του 2019) υποψήφιος με την Ελληνική Λύση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *