Εκλογές 2023 | Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως υπάρχει «μυστικό» πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

tsipras syriza

Για το μεγάλο ψέμα των εκλογών κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας – ότι μετά τη δήλωση του Θεόδωρου Σκυλακάκη ότι τα προεκλογικά μέτρα της ΝΔ δεν περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο – και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, παραδέχθηκε την Τετάρτη (21.6.2023) ότι υπάρχουν μέτρα «που δεν αναφέρονται ονομαστικά» στο πρόγραμμα Σταθερότητας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του τόνισε ότι: «Η ΝΔ εξαγγέλλει και υπόσχεται πράγματα τα οποία δεν θα υλοποιήσει, γιατί το πραγματικό της πρόγραμμα είναι αυτό το οποίο κατέθεσε στους Ευρωπαίους εταίρους, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, όχι πολύ καιρό πριν, δυο μήνες πριν, τέλη Απριλίου, όπου δεν συμπεριλαμβάνεται σχεδόν καμία από τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Άρα, λέει πράγματα που δεν θα κάνει και δεν λέει πράγματα που έχει σκοπό να κάνει. Και κάποια από αυτά φανέρωσε ο κ. Πνευματικός με όλα όσα είπε για το σχέδιο για την Υγεία. Ιδιωτικοποιήσεις νοσοκομείων, συρρίκνωση δαπανών και ακόμα και διαλογή ασθενών, διότι δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις ακριβές θεραπείες».

Και πρόσθεσε «ο κ. Μητσοτάκης βγήκε και είπε το πρόγραμμά μας είναι πλήρως κοστολογημένο, διότι το έχουμε καταθέσει στο Μεσοπρόθεσμο. Και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός λέει, όχι, δεν το καταθέσαμε. Άρα είναι στον αέρα και ακοστολόγητο. Εάν αυτό γινόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ, φανταστείτε πόσοι συνάδελφοί σας θα ξεκινούσαν όλα τα δελτία των ειδήσεων με αυτή την είδηση. Αλλά αυτό δεν υπάρχει ως είδηση. Άρα λοιπόν μη ρίχνουμε την ευθύνη μονάχα στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν συζητάμε προγραμματικά. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συνολική ομερτά σε όλο το πολιτικό και μιντιακό σύστημα, προκειμένου να μη συζητηθούν τα κρίσιμα και μεγάλα προβλήματα».

Εκλογές 2023 | Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως υπάρχει «μυστικό» πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας
Εκλογές 2023 | Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως υπάρχει «μυστικό» πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ – μετά τον Θόδωρο Σκυλακάκη – δήλωσε πως υπάρχουν όντως «μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά την κατάθεση του προγράμματος σταθερότητας».

Ο Άκης Σκέρτσος υποστήριξε ότι στη σελ. 7 και 17 του προγράμματος Σταθερότητας, «περιλαμβάνονται όλα τα προεκλογικά μέτρα ως προς το δημοσιονομικό τους κόστους για την περίοδο 2023 – 2026 και 2027».

Σημείωσε ακόμα ότι με βάση το σενάριο βάσης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας δημιουργούνται κάποια πλεονάσματα που θα διατεθούν για τα μέτρα και δεν αναφέρονται ονομαστικά.

Όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «έχει ενδιαφέρον πώς αναλύει η ΝΔ τα οικονομικά δεδομένα των προεκλογικών υποσχέσεων που δίνει, καθώς αποδεικνύεται μία ακόμη απάτη».

Όπως ισχυρίζεται η ΝΔ το συνολικό πακέτο είναι 9,1 δισ. ευρώ και τα ποσά κατανέμονται ετησίως ως εξής: 1,3 δισ. ευρώ το 2024, 2 δισ. ευρώ το 2025, 2,5 δισ. ευρώ το 2026 και 3,3 δισ. ευρώ το 2027. Και σημειώνει στην ανακοίνωσή ότι τότε «αυτός είναι και ο υπολογιζόμενος δημοσιονομικός χώρος που έχουμε σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας».

Όμως «το Πρόγραμμα Σταθερότητας αφορά στο διάστημα 2023 – 2026 κι άρα δεν περιλαμβάνει το ποσό 3,3 δισ. ευρώ για το 2027. Δηλαδή από το συνολικό ποσό των μέτρων, ύψους 9,1 δισ. ευρώ, πάνω από το ένα τρίτο της δαπάνης (36% είναι τα 3,3 δισ.), δεν έχουν πάρει καμία έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι πολύ απλά δεν θα μπορούσε να γίνει κοστολόγηση για το 2027, αφού το Πρόγραμμα Σταθερότητας αφορά μέχρι και το 2026!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *