Εκλογές 2023 | Η «εμπροσθοφυλακή» του Μητσοτάκη στη Β. Ελλάδα | Στο Άγιο Όρος ο Γεωργιάδης

Εκλογές 2023 | Η «εμπροσθοφυλακή» του Μητσοτάκη στη Β. Ελλάδα | Στο Άγιο Όρος ο Γεωργιάδης

Μπορεί τα δημοσκοπικά ευρήματα να καταγράφουν δυναμική ασφαλούς αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, ωστόσο στην Πειραιώς τα χαμόγελα είναι συγκρατημένα, όπως αναφέρει η Ευαγγελία Τσικρικα

Στις δυόμισι εβδομάδες που απομένουν ως τις εκλογές, όλος ο εκλογικός αγώνας επικεντρώνεται στη διατήρηση ή και αύξηση του 40,8% που έλαβε η Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, ποσοστό που οδηγεί σε σίγουρη και ασφαλή αυτοδυναμία.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Στόχος του αγώνα δρόμου που έχουν επιδοθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα κομματικά στελέχη, είναι η διατήρηση των κεντρογενών ψηφοφόρων, όπως και να περιορίσουν την κινητικότητα ψηφοφόρων στα δεξιά τους, δηλαδή προς Ελληνική Λύση και Νίκη.

Στόχος οι τουλάχιστον 155 έδρες

Η ασφαλής αυτοδυναμία «μεταφράζεται» σε τουλάχιστον 155 βουλευτές, ώστε να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Η τελευταία δημοσκόπηση πάντως, αυτή της Marc για το Open, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, αποτυπώνει τη ΝΔ να εμφανίζει προβάδισμα ως και 21,2 μονάδες. Καταγράφει εύρος ποσοστού από 39,2% ως 43,2% με 161 έδρες, και ο ΣΥΡΙΖΑ από 18% έως 22% με 54 έδρες. Το ΠΑΣΟΚ από 9,9% έως 12,9%, το ΚΚΕ από 6% έως 8% και η Ελληνική Λύση 3,4 έως 5,4%.

Το εισιτήριο για τη Βουλή αποτυπώνεται να παίρνει με υψηλό ποσοστό και η Πλεύση Ελευθερίας, με εύρος από 3,8% έως 5,8% αλλά και η Νίκη από 3,1% έως 5,1%. Από 1,4% έως 3,4% το ποσοστό του ΜέΡΑ 25.

Στο Άγιο Όρος ο Άδωνις Γεωργιάδης

Τα δεξιά νώτα της ΝΔ αναλαμβάνουν να προστατέψουν και πρωτοκλασάτα “γαλάζια” στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ακύρωση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος, λόγω του κορονοϊού, τη σκυτάλη παίρνει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα, αναμένεται να μεταβεί και στην Αθωνική Πολιτεία, όπου μονές φέρεται να στήριξαν το κόμμα Νίκη του θεολόγου Δημήτρη Νατσιού.

Στη μάχη της Βόρειας Ελλάδας και σε νομούς που καταγράφουν υψηλά ποσοστά τα κόμματα των κ.κ. Βελόπουλου και Νατσιού, ρίχνονται και:

Ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος θα βρεθεί στην Πιερία όπου η Νίκη έλαβε ποσοστό 7,46%, το υψηλότερο ποσοστό της στην επικράτεια, και η Ελληνική Λύση 7,56%.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη θα περιοδεύσουν στην Καστοριά, όπου η Ν.Δ. είχε απώλεια 4 μονάδων. Η Ελληνική Λύση κατέγραψε ποσοστό 5,06% και η Νίκη 3,91%.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Άγγελο Συρίγο θα βρεθούν και στην Πέλλα όπου το κόμμα Βελόπουλου έλαβε ποσοστό 7,10% και του κ. Νατσιού 6,13%.

Ο κ. Βορίδης θα περιοδεύσει και σε Κιλκίς και Φλώρινα ενώ στον Έβρο θα περιοδεύσουν και οι Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος, επικοινωνώντας το έργο τους στη φύλαξη των συνόρων και στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Έλλης Τριανταφύλλου στις καθημερινές συσκέψεις που πραγματοποιούνται καθημερινά υπό τον Κ. Μητσοτάκη στην Πειραιώς, συζητήθηκε και η πιθανότητα να ζητηθεί από τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά να μεταβεί και ο ίδιος στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να μιλήσει «στην ψυχή των δεξιών», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Ωστόσο, η ιδέα ναυάγησε, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο Μακεδονικό και στις γνωστές και καταγεγραμμένες διαφωνίες του επί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, θα μπορούσε να πυροδοτήσει ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις στο κομμάτι των πρώην γαλάζιων ψηφοφόρων οι οποίοι μετακινήθηκαν προς τα δεξιά, ακριβώς γιατί διαφωνούν με την πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση της ΝΔ στα εθνικά θέματα. Οπότε, η δεδομένη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού στον αγώνα του Κ. Μητσοτάκη για την κατάκτηση ισχυρής αυτοδυναμίας, θα εκδηλωθεί με νέα ομιλία του κ. Σαμαρά στη γενέτειρά του, στη Μεσσηνία και ίσως και κάπου αλλού, που πάντως, δεν έχει αποφασιστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *