Nα αποκτήσουμε οικονομία ανταγωνιστική -Αν προλάβετε μέχρι το 2023, έχει καλώς

Αν προλάβετε μέχρι το 2023, έχει καλώς- Nα αποκτήσουμε στην Ελλάδα μια οικονομία ανταγωνιστική- Να ανακοπεί η επιχειρηματική μετανάστευση

Προσέξτε εικόνα που βγάζει η χώρα. Έχουμε απόλυτη ανάγκη 100 δισ. σε επενδύσεις, με 500.000 θέσεις εργασίας. Και τι προτείνουμε στους επενδυτές;

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Να κοιτάξουν πως μπορούν να φέρουν τα κεφάλαια των 100 δισ. (που έχουμε εμείς ανάγκη να επενδυθούν στην οικονομία μας…) μέχρι τις αρχές του 2023, γιατί τον Ιούλιο του 2023, το αργότερο, θα έχουμε εκλογές. Και μετά τις εκλογές δεν μπορούμε τους να εγγυηθούμε τίποτε από αυτά που θα τους τάξουμε το 2021!!.

Το οικονομικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε από το 2021 θα ισχύει και μετά το 2023 μόνο αν στις εκλογές ο λαός ψηφίσει ξανά κυβέρνηση Ν.Δ., με αρχηγό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εάν δεν ψηφιστεί το κόμμα του κ. Μητσοτάκη και για κάποιον λόγο ο λαός επαναφέρει κυβέρνηση αριστεράς και προόδου , τύπου ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα το οικονομικό πρόγραμμα Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει κουρέλι ,στην αυλή της Βουλής με ένα νόμο και ένα άρθρο… (όπως συνηθίζει ο ΣΥΡΙΖΑ).
Αυτή είναι η απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα . Μόλις αναλάβουν την κυβέρνηση θα καταργήσουν το οικονομικό πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Μεταφέρω εδώ τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα από την συνέντευξή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα ieidiseis.gr και στον έγκριτο συνάδελφο κ. Βασίλη Σκουρή. 

“…εμείς θα προχωρήσουμε ανεξάρτητα. Έχω ήδη ζητήσει από τη Λούκα Κατσέλη να μου φέρει μια πρόταση – σχέδιο, για να οργανώσουμε αυτόν τον πλατύ και ανοιχτό διάλογο με τη κοινωνία των πολιτών και τους φορείς της. Θα τη θέσω υπόψη των συλλογικών μας οργάνων, ώστε να στελεχώσουμε τις σχετικές ομάδες εργασίας τόσο με στελέχη του κόμματος όσο και με ευρύτερους επιστήμονες. Και πιστεύω ότι θα κάνουμε μια πολύ σοβαρή δουλειά, ώστε μόλις αναλάβουμε ξανά, να είμαστε έτοιμοι να καταργήσουμε και να αντικαταστήσουμε ξεπερασμένες και αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις με αυτές που πραγματικά έχει ανάγκη η κοινωνία και η οικονομία για να αναπτυχθεί δίκαια και ισόρροπα”.

Και πάμε τώρα στην ουσία του όλου θέματος, που ασφαλώς δεν μπορεί να είναι η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι κυβέρνηση, ούτε και το ενδεχόμενο να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του 2023. Δεν υπάρχει ουσία γιατί τίποτε από αυτά δεν παρουσιάζει το παραμικρό ενδιαφέρον. 

Η ουσία βρίσκεται στην εικόνα της Ελλάδας. Οικονομικά έχει επιστρέψει στο 2008

Η ουσία βρίσκεται στην εικόνα της Ελλάδας. Οικονομικά έχει επιστρέψει στο 2008, οδεύει σε ύφεση ίσως και πάνω από το 10% ,η εθνική της παραγωγή ,κατά 98,5%, βρίσκεται στα χέρια της μικρής βιοτεχνίας (ή των μικρομεσαίων, στην καλύτερη περίπτωση) η τάξη των οποίων ενημέρωνε και την Βουλή, μέχρι το τέλος του 2019, (με υπομνήματα Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων) ότι ετοιμάζονται άλλα 20.000 λουκέτα και περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας πρόκειται να χαθούν. 

Η ουσία βρίσκεται στην ανάγκη να αποκτήσουμε και εμείς, στην Ελλάδα, μια οικονομία ανταγωνιστική ,αν όχι της βιομηχανικής , εξαγωγικής και τεχνολογικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, τουλάχιστον όπως των πρώην κομμουνιστικών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης , μήπως και ανακοπεί η επιχειρηματική μετανάστευση (βαριάς, μεγάλης και μεσαίας βιομηχανίας ) που έχει αφαιρέσει από την χώρα και 450.000 θέσεις εργασίας . 

Η ουσία, τέλος, βρίσκεται στην ανακοπή της αποχώρησης από την Ελλάδα των τελευταίων πολυεθνικών, σοβαρών εμπορικών αλυσίδων, και ελληνικών επιχειρήσεων που συντηρούν στην Ελλάδα μόνο αποθήκες και κέντρα διακίνησης προϊόντων , (από πρώτες ύλες οικοδομικών υλικών, μέχρι βασικά οικοδομικά και από φάρμακα μέχρι τρόφιμα και ποτά) που παράγονται σε ελληνικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις εκτός Ελλάδας και πλησίον των συνόρων με την Ελλάδα…

Η κυβέρνηση λοιπόν έδωσε μια πρώτη απάντηση επί της ουσίας. Παρέδωσε στο οικονομικό της επιτελείο μια μελέτη 150 σελίδων, την μελέτη Πισσαρίδη ,με πρωθυπουργική εντολή να αναμορφώσει την οικονομία ,με βάση τις προτάσεις της. Θα μου πείτε πως ,από παρόμοιες μελέτες είναι γεμάτο το χρονοντούλαπο της ιστορίας μας ..Σωστά. Ωστόσο ,τώρα που καιγόμαστε ,αυτά έχουν να διαβάσουν οι επενδυτές που προσκαλούμε. Αυτά όμως ,θα ισχύσουν μόνο μεταξύ 2021-2023 .

Η αξιωματική αντιπολίτευση ,ως υποψήφιο κυβερνητικό κόμμα, δεν συμφωνεί. Και το 2023 που έχουμε εκλογές, μια ,πιθανή, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα σκίσει τις προτάσεις Πισσαρίδη και θα φέρει τις προτάσεις Κατσέλη. Εσείς θα επενδύατε 100 δις ,από τα κεφάλαιά σας, σε αυτή την χώρα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *