“Διοικητής υπουργείου”… ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για την τοποθέτηση Γεραπετρίτη στο Υπ. Μεταφορών | Η απάντηση της κυβέρνησης

ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ

Όπως φαίνεται από το ΦΕΚ με υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη υιοθετείται ένας νέος όρος ατός του “διοικητή υπουργείου” όσον αφορά την τοποθέτηση Γεραπετρίτη ως επικεφαλής του Υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 2 Μαρτίου, δύο ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναλαμβάνει τη διοίκηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και την εποπτεία των φορέων που υπάγονται σε αυτό.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

image 3
image 4

Το θέμα είχε αναδείξει ο συνταγματολόγος και πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ακρίτας Καϊδατζής, ο οποίος πριν μερικές μέρες είχε σημείωσε ότι «η απόφαση του πρωθυπουργού είναι αντισυνταγματική. Τα υπουργεία μόνο από τους υπουργούς τους διοικούνται, δεν νοείται ανάθεση της διοίκησής τους σε τρίτους. Κάποιος βεβαίως μπορεί να διοριστεί υπουργός σε δύο υπουργεία, όμως απαιτείται Π.Δ. Δε γίνεται με απόφαση πρωθυπουργού».

Ο Γιάννης Οικονόμου το μεσημέρι της Δευτέρας υποστήριξε ότι οι αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας ανατίθενται από τον πρωθυπουργό ενώ ο Γιώργος Γεραπετρίτης όσον αφορά στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έχει κρατήσει για τον εαυτό του μόνο την αρμοδιότητα του συντονισμού και της διαλεύκανσης της συγκεκριμένης υπόθεσης όπως επίσης και το θέμα της επαναλειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Γιώργος Γεραπετρίτης δεν έχει καμιά αρμοδιότητα που να σχετίζεται με αναθέσεις έργων, πληρωμές και δημοπρασίες.

Ο Γιάννης Οικονόμου δεν απάντησε, πάντως, στην ερώτηση αν επιλέχθηκε αυτή η φόρμουλα επειδή υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της τοποθέτησης του Γιώργου Γεραπετρίτη στη θέση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών και της οικογενειακής σχέσης του με στέλεχος μεγάλης εργολαβικής εταιρείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *