Ποιος είναι ο Ιταλός που συνελήφθη στη Βάρκιζα | Αρχηγός διεθνούς κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων

Σε μια πολυτελή έπαυλη στην Βάρη κατοικούσε ένας 48χρονος Ιταλός, που αναζητείτο ως αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών, με κέρδη που υπερβαίνουν τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια, και συνελήφθη στην Βάρκιζα.

Όπως έχει αναφέρει το de-facto, ο 48χρονος είχε εγκατασταθεί στην Αθήνα και ζούσε έναν πολυτελή τρόπο ζωής. Μαζί με την οικογένειά του κατοικούσε σε μια εντυπωσιακή έπαυλη, ενώ κινούνταν με μια σειρά από ακριβά αυτοκίνητα και σκάφη. Δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο αναφέρουν ότι τα κέρδη από τις δραστηριότητες λαθρεμπορίου τους είναι «τρομακτικά».

Στα social media ήταν ιδιαίτερα ενεργός και ανέβαζε συχνά στοιγμιότυπα από την υπερπολυτελή ζωή που έκανε.

italos_ccbf7.jpg

Η οργάνωση φέρεται να είχε δεξαμενόπλοια υπό την κάλυψη νόμιμων ναυτιλιακών εταιρειών. Από αχρησιμοποίητα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια χωρών της Ασίας, προμηθευόταν δορυφορικούς αναμεταδότες και συσκευές αναγνώρισης, τις οποίες στη συνέχεια τοποθετούσε σε πλοία που ανήκαν στην οργάνωση. Αυτά τα πλοία φορτώνονταν με προϊόντα πετρελαίου σε λιμάνια της Βενεζουέλας.

Αυτός είναι ο 48χρονος Ιταλός

varkiza1_68645.jpeg

Στη συνέχεια τα δεξαμενόπλοια που μετέφεραν τα προϊόντα πετρελαίου απενεργοποιούσαν τα συστήματα προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να ειδοποιηθούν το φορτίο εξαπατώντας τους ναυλωτές.

Από τη δράση τους ζημιώθηκαν οι ναυλωτές της «νόμιμης» ναυτιλιακής εταιρίας όσο και το κράτος της Βενεζουέλας. Τα κέρδη τους εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 21 δισ. δολάρια.

Ηγετικό μέλος ήταν ο 48χρονος Ιταλός που ήρθε στη χώρα μας για να «κρυφτεί». Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής τον εντόπισαν χθες, Παρασκευή (29/03), στην παραλιακή, στο ύψος της Βάρκιζας και του πέρασαν χειροπέδες. Σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία της Interpol.

varkiza_ecceb.jpeg

Για την υπόθεση εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ.: «Από την Υποδιεύθυνση Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη χθες, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, κατόπιν ενδελεχών ερευνών, σε περιοχή της Βάρκιζας, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, με έδρα χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκδοθείσα ερυθρά αγγελία από την INTERPOL και με πληροφορίες από Αρχές του εξωτερικού, ο αλλοδαπός ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς.

Η εν λόγω οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και επετύγχανε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα.

Ειδικότερα, προμηθεύονταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, τις τοποθετούσαν στα δεξαμενόπλοιά τους, και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές.

Το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α., ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *