Την υποψηφιότητα του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο ανακοινώνει σήμερα ο Ron DeSantis παρουσία Elon Musk

Την υποψηφιότητα του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο ανακοινώνει σήμερα ο Ron DeSantis παρουσία Elon Musk

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis σχεδιάζει να ανακοινώσει την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας για το 2024 σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής ηχητικής συνομιλίας στο Twitter με τον Elon Musk, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα σχέδιά του.

Η είσοδος του DeSantis στην προκριματική κούρσα των Ρεπουμπλικάνων εναντίον του πρώην προέδρου Donald J. Trump ήταν ευρέως αναμενόμενη, αλλά η απόφαση να το κάνει με τον Musk προσθέτει ένα στοιχείο έκπληξης και δίνει στον DeSantis πρόσβαση σε ένα μεγάλο κοινό του διαδικτύου. Την αποκάλυψη έκανε πρώτο το NBC News.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η εκδήλωση στο Twitter Spaces, που έχει προγραμματιστεί για τις 6 μ.μ. τοπική ώρα Ανατολής ΗΠΑ (01.00 ώρα Ελλάδας), εμπεριέχει ωστόσο και ένα ένα επίπεδο ρίσκου για τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια, ο οποίος σίγουρα θα έχει μια ανακοίνωση προσεκτικά γραμμένη, καθώς ουσιαστικά ταυτίζει τον DeSantis ως προεδρικό υποψήφιο με τον Musk, έναν σε γενικές γραμμές εκκεντρικό και απόβλεπτο επιχειρηματία που κατά καιρούς κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας των πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου.

Πρόκληση για τον DeSantis καθώς θα μπαίνει στην κούρσα του 2024 θα είναι και ο ανταγωνισμός με τον Trump στη δημοφιλή πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος επί δεκαετίες έχει δείξει ταλέντο στο να κεντρίζει τα φώτα της δημοσιότητας. Οι βοηθοί του νυν προέδρου έχουν δείξει σημάδια επιστροφής του τελευταίου στο Twitter, κάτι μάλιστα που ίσως να συμβεί και τις επόμενες ημέρες. Ο Musk έχει ήδη άρει την απαγόρευση στον πρώην πρόεδρο, η οποία του είχε επιβληθεί πριν αναλάβει το Twitter ο ιδρυτής της Tesla.

Εκτός από την εκδήλωσή στο Twitter, ο DeSantis αναμένεται να εμφανιστεί το απόγευμα της Τετάρτης στο Fox News σε μια συνέντευξη με τον Trey Gowdy, πρώην βουλευτή από τη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με το δίκτυο. Ο κυβερνήτης έχει επίσης συγκεντρώσει δωρητές την Τετάρτη στο Four Seasons στο Μαϊάμι για να αρχίσει να συγκεντρώνει χρήματα για την εκστρατεία του.

Ο Musk είπε σε εκδήλωση με τη Wall Street Journal την Τρίτη ότι δεν υποστηρίζει επίσημα τον DeSantis ή οποιονδήποτε άλλο Ρεπουμπλικανό. Τη Δευτέρα, έκανε retweet ένα βίντεο από την εκδήλωση έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία του γερουσιαστή από τη Νότια Καρολίνα Tim Scott, έναν άλλο Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

Υπό τον Musk, το Twitter έχει καλλιεργήσει ένα πιο Ρεπουμπλικανικό κοινό. Αυτόν τον μήνα, ο Tucker Carlson, ο απολυμένος πρώην σταρ του Fox News, ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει τη δημοφιλή εκπομπή του στο Twitter.

Την εκδήλωση για τον DeSantis με τον Musk θα συντονίσει ο David Sacks, ένας Ρεπουμπλικανός δωρητής που είναι υποστηρικτής του κυβερνήτη και είναι κοντά στον Musk. Ο Sacks, επιχειρηματίας τεχνολογίας και επενδυτής, δώρισε 50.000 $ στην κρατική πολιτική επιτροπή του DeSantis πριν από την επανεκλογή του, σύμφωνα με τα αρχεία χρηματοδότησης της εκστρατείας. Ο ίδιος έχει μιλήσει θετικά για τον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη Φλόριντα από τον κυβερνήτη. «Ήταν ο πρώτος κυβερνήτης που σταμάτησε αυτά τα τρελά lockdown», είπε σύγκεκριμένα ο Sacks στο Bloomberg TV το 2021. «Το σέβομαι αυτό».

Όσον αφορά για την επιλογή του Spaces του Twitter, ο DeSantis βασίζεται σε ένα εργαλείο ροής μόνο ήχου του οποίου τις τεχνικές δυνατότητες έχει χρησιμοποιήσει ο Musk τακτικά τους έξι μήνες από τότε που αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, εμφανιζόμενος για να μιλήσει για την κατάσταση των διαφόρων επιχειρήσεών του και να δώσει συνεντεύξεις, οι οποίες προσελκύουν δεκάδες χιλιάδες ακροατές.

Ο Musk έχει δηλώσει ότι ψήφισε για τον Πρόεδρο Biden στις εκλογές του 2020, αλλά έκτοτε ασκεί κριτική εναντίον του και της κυβέρνησής του, η οποία έχει παγερές σχέσεις με την Tesla, την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του. Ο δισεκατομμυριούχος έχει δηλώσει ότι είναι δύσκολο για τον Biden να διατηρεί επαφή με τους ψηφοφόρους σε αυτή την ηλικία. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για τον νυν προέδρο σε συνέντευξή του στο CNBC την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι θέλει απλά «έναν κανονικό άνθρωπο» να ηγηθεί της χώρας.

Ενώ ο Musk έχει αποκαλέσει γενικότερα τον εαυτό του μετριοπαθή, δωρίζοντας σχετικά μικρά ποσά τόσο στους Ρεπουμπλικάνους όσο και στους Δημοκρατικούς στο παρελθόν, έχει μετατοπίσει την υποστήριξή του τα τελευταία χρόνια προς τα δεξιά. Επίσης, έχει εκφράσει την υποστήριξή του στον DeSantis, συμπεριλαμβανομένου του περασμένου Ιουλίου, όταν έγραψε στο Twitter ότι ο κυβερνήτης της Φλόριντα θα κέρδιζε «εύκολα» εάν ανταγωνίζονταν τον Biden για το Λευκό Οίκο. Και τον Νοέμβριο απάντησε καταφατικά όταν ρωτήθηκε από έναν χρήστη του Twitter αν θα υποστήριζε τον DeSantis στις εκλογές του 2024.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *