Ν.Δένδιας:«Ο Ερντογάν υπερβαίνει τα εσκαμμένα»…

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 09:10 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Δένδια

Ο Ερντογάν υπερβαίνει τα εσκαμμένα γυρνώντας την πλάτη στη διεθνή κοινότητα» δήλωσε, σήμερα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας την απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Ο Νίκος Δένδιας, σημείωσε ότι η απόφαση του Τούρκου Προέδρου γυρίζει την πλάτη στη διεθνή κοινότητα και στους κανόνες της, ενώ εκτίμησε ότι ««αναιρεί ακόμα και την παράδοση της ίδιας του της χώρας».

Δένδιας: H Αγία Σοφία είναι παγκόσμιο θέμα

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί δεν είναι ελληνοτουρκικό αλλά παγκόσμιο ζήτημα και πρόσθεσε ότι η UNESCO έχει την ευθύνη προστασίας. «Θελήσαμε να δώσουμε στην Τουρκία τη δυνατότητα να αλλάξει κατεύθυνση χωρίς να φανεί ότι την υποχρεώνει η παγκόσμια κοινότητα. Είναι κρίμα που η τουρκική πλευρά δεν εκτίμησε την προσπάθειά μας και συνέχισε την πορεία της. Η UNESCO έχει την ευθύνη της προστασίας του μνημείου», τόνισε ο Έλληνα Υπουργός Εξωτερικών.

Αναφορικά με τη συζήτηση στο αυριανό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει να ετοιμαστεί κατάλογος ισχυρότατων κυρώσεων κατά της Τουρκίας, σε περίπτωση που παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και συμπλήρωσε ότι στην αυριανή συζήτηση θα υποστηρίξει το αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επιβολή κυρώσεων για την παραβίαση των δικών της κυριαρχικών δικαιωμάτων από την τουρκική δραστηριότητα στην ΑΟΖ της.

Για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει άμεσα να συνειδητοποιήσει την ανάγκη αποτροπής της τουρκικής επιθετικότητας. «Αν δεν την αποτρέψει δεν θα της αρέσει αυτό που θα συμβεί. `Εχουμε πει και στην Τουρκία ότι δεν πρόκειται να μείνουμε αδρανείς», υπογράμμισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

πηγή ΚΥΠΕ

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours