Μετανάστες με Κορωνοϊό. 2ος γύρος της ασύμμετρης απειλής από την Τουρκία.Ύψιστη Ετοιμότητα της Ελλάδας

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:41 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Κορωνοϊό
Τα πληρώματα των πλοίων επιτήρησης του Ανατολικού Αιγαίου, οι Κανονιοφόροι δηλαδή, πήραν εντολή από το επιτελείο να προωθηθούν και πάλι στην οριογραμμή και πίσω από τα πλωτά του Λιμενικού που έχουν τον πρώτο λόγο. Δίπλα στα σκάφη του Λιμενικού βρίσκονται και τα φουσκωτά κρούσης των ειδικών δυνάμεων όπως αυτό που προσεγγίζει την κανονιοφόρο στην εικόνα. Πληροφορίες για μετανάστες με Κορωνοϊό. Πηγή: Hellas Journal

-Επείγον σήμα σε όλους τους σχηματισμούς γι’ αύξηση των μέτρων φρούρησης των συνόρων
-Στο πόδι Ένοπλες Δυνάμεις Λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ στα νησιά
-Πληροφορίες στις ΕΔ για μετανάστες με Κορωνοϊό

Προετοιμασίες σαν του Έβρου φαίνεται ότι ζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις το τελευταίο 24ωρο στα νησιά κυρίως του Βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά και νοτιότερα καθώς οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι η γείτονα ετοιμάζει την μεγάλη απόβαση, μεταφέροντας την ασύμμετρη απειλή στη θάλασσα.

Ήδη σε όλους τους σχηματισμούς των νησιών, με πρώτη την ΑΣΔΕΝ που ελέγχει και συντονίζει τα πάντα, κανείς δεν κοιμάται διότι ο δεύτερος γύρος της ασύμμετρης απειλής, εν τω μέσω των συμπληγάδων που αντιμετωπίζει η Τουρκία με τον Κορωνοϊό, όπως σημειώνουν ανώτατες στρατιωτικές πηγές βρίσκεται προ των πυλών.

Εντολή για απόπλου έλαβαν ήδη όσες μονάδες στα νησιά διαθέτουν πλωτά σκάφη (Καταδρομείς & Μηχανικό) και εντός αυτών επιβαίνουν και στελέχη του Λιμενικού.

Τα σκάφη κρούσης Magna 960 και τα 6μετρα VTR, με ισχυρό οπλισμό και την προβλεπόμενη επάνδρωση ήδη είναι στην οριογραμμή, ακόμη μια νύχτα αλλά με πλήρη εγρήγορση των αντανακλαστικών τα πληρώματα.

Οι οδηγίες που έχουν λάβει στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των αρχών ασφαλείας είναι σε καμία περίπτωση να μην περάσουν εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων βάρκες με μετανάστες κι αυτό μπορεί να γίνει μόνον μ’ έναν τρόπο, όπως δηλαδή συνέβη και στις 28 Φεβρουαρίου και για έναν μήνα. Επιφυλακή, παρουσία και αποτροπή στην οριογραμμή. Φυσικά δόθηκαν και οι απαραίτητες κατευθύνσεις προς τα στελέχη για την προστασία τους από τον Κορωνοϊό σε περίπτωση που μια προσπάθεια αποτροπής εξελιχθεί εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων σε επιχείρηση Έρευνας Διάσωσης.

Προβολείς, σειρήνες, νερό, πυρά με αβολίδωτα, μηνύματα που εκφωνούνται με ηχητικό σύστημα από το πλωτό μέσω που ενημερώνουν τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά και υποχρεούνται να επιστρέψουν πίσω στα τουρκικά παράλια είναι ορισμένα από τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την αποτροπή ακριβώς πάνω στην θαλάσσια οριογραμμή Ελλάδας και Τουρκίας.

Τ’ αποτελέσματα στις εξετάσεις που έδωσαν όλα τα στελέχη που υπηρετούν στα νησιά είναι ισάξια με των συναδέλφων τους στον Έβρο διότι την στιγμή που όλα τα βλέμματα είχα στραφεί στον ακριτικό Νομό και τις Καστανιές, στο Αιγαίο εξελίσσονταν ένας παράλληλος αγώνας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μέσα στο υγρό στοιχείο το οποίο διέπετε από διαφορετικούς κανόνες και Νόμους.

Πώς πιάστηκαν οι Τούρκοι με την γίδα στην πλάτη. Εκμεταλλεύονται άρρωστους ανθρώπους με Κορωνοϊό

Η έντονη Τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών (σ.σ. θυμίζουμε και το περιστατικό το οποίο αποκάλυψε η σελίδα μας χθες με την προσπάθεια παρενόχλησης σκάφους των Καταδρομών) οδήγησε με μεθοδικότητα την έρευνα των Ελληνικών αρχών, οι οποίες αποκάλυψαν τον λόγο που οι γείτονες μας και κατά τ’ άλλα Νατοϊκοί σύμμαχοι, δείχνουν τόσο προκλητική συμπεριφορά κι αυτό οφείλετε στο γεγονός της προετοιμασίας του εδάφους για την «μεγάλη φυγή» των μεταναστών όπου πολλοί εξ αυτών, όπως υποστηρίζουν πηγές του ΓΕΕΘΑ, είναι φορείς του Κορωνοϊού.

Το «ξεμπρόστιασμα» που έγινε πριν λίγες ώρες από τις Ελληνικές αρχές του ιδιαιτέρως σοβαρού θέματος πως η γείτονα έχει προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες για να ξεκινήσει το νέο trafficking ανθρώπων που υποφέρουν και ορισμένοι από αυτούς νοσούν από το νέο ιό που πλήττει όλο τον πλανήτη, καταδεικνύει την έμμεση εντολή που είχε δοθεί από τον υπουργό εσωτερικών της γείτονος Σοϊλού, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε παραδεχτεί με κυνικό τρόπο ότι «η Τουρκία βρήκε τον τρόπο να μειώνει τα κρούσματα στο έδαφος της…τα στέλνει αλλού»….

Οι Ελληνικές αρχές θορυβήθηκαν αρχικά από τις navtex που εξέδωσε η γείτονα με τις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ απειλούσε τις Ελληνικές αρχές ότι θα λάβει μέτρα αν «παρενοχληθεί» εκ νέου πλοίο υπό Τουρκική σημαία. Οι ναυτικές οδηγίες είχαν εκδοθεί μετά το περιστατικό με το δουλεμπορικό σαπιοκάραβο «Akinturk 2» στην θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου που επιχειρήθηκε ακόμη μια φορά με πλοίο φάντασμα ν’ αποβιβαστούν εκατοντάδες μετανάστες στο ακριτικό μικρό νησί του Αν. Αιγαίου. Η αποτροπή εκείνης της απόπειρας είχε δημιουργήσει και πάλι εκνευρισμό στη γείτονα με υπερπτήσεις, κάτι που έγινε ξανά πριν από ένα 24ωρο με τις υπερπτήσεις σε Λέσβο, Χίο και Καστανιές του Έβρου.

Υπό αυτό το πρίσμα η Άγκυρα επιχείρησε τη νομιμοποίηση των έκνομων ενεργειών της που ηθελημένα μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιο θερμό επεισόδιο, πράγμα που έχει στον σχεδιασμό αντιμετώπισης το Ελληνικό Επιτελείο.

Μέσω αυτών των navtex η Τουρκία θέλει να δώσει τη δική της προειδοποίηση προς τα Ελληνικά πληρώματα πως ο δεύτερος γύρος της ασύμμετρης απειλής, στην θάλασσα, θα είναι πολύ πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμος και πολύ πιο επικίνδυνος ιδιαίτερα όταν έχεις να κάνεις και με κρούσματα Κορωνοϊού.

Πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Ελληνικές αρχές μίλησαν για μετανάστες και μια βιολογική βόμβα. Είχε ειπωθεί πρώτη φορά στις Καστανιές και εκεί το Επιτελείο επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο μετά την άτακτη φυγή των πάνω από 4000 μεταναστών.

Οι ενδείξεις που υπάρχουν ότι πολλοί εκ των μεταναστών είναι πρόσωπα που είχαν βρεθεί τον Μάρτιο στο Παζάρ Γκιουλέ του Έβρου και τώρα είναι στα παράλια της Μ. Ασίας κι αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία όπως σημειώνουν ανώτατες πηγές του Επιτελείου.

Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν για τις πράξεις της Τουρκίας στα παράλια απέναντι από Λέσβο και Χίο, «Απελπισία, σπασμωδικές ενέργειες, αλλά και η αναποτελεσματικότητα της Τουρκίας στο θέμα COVID-19,  δεν κρύβεται με τίποτα. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω. Αυτό θα κάνουν συνέχεια.»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *