Κορονοϊός | Υπό εξέταση κοινά μέτρα στην Ευρώπη λόγω έξαρσης covid στην Κίνα | Τι βρίσκεται στο τραπέζι

Κορονοϊός | Υπό εξέταση κοινά μέτρα στην Ευρώπη λόγω έξαρσης covid στην Κίνα | Τι βρίσκεται στο τραπέζι

Κοινά μέτρα σε όλες τις χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζονται πλέον να ληφθούν με αφορμή την έξαρση των περιστατικών κορονοϊού στην Κίνα η οποία έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

Όλες οι χώρες της Ε.Ε. είναι επί ποδός και παρακολουθούν συστηματικά την εξέλιξη της επιδημίας στην Κίνα, όπως και οι ελληνικές υγειονομικές αρχές.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η πρωτοβουλία ορισμένων χωρών να λάβουν δικά τους μέτρα προκειμένου να αποφύγουν μία διασπορά κάποιας νέας μετάλλαξης, οδηγεί τα αρμόδια όργανα της Ευρώπης να συνεδριάσουν προκειμένου να ακολουθηθεί κοινή πορεία.

Γι αυτό και αύριο Τετάρτη 4 Ιανουαρίου αναμένεται να συνεδριάσει ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων (IPCR) με πρωτοβουλία της Σουηδικής Προεδρίας προκειμένου να υπάρξει μια κοινή προσέγγιση του θέματος. Και αυτό διότι φαίνεται ότι εντείνεται η ανησυχία στους κόλπους της Ευρώπης μετά την απόφαση της Κίνας να άρει τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορονοϊό, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφονται.

Η χώρα μας θα ακολουθήσει τις όποιες αποφάσεις ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο στην Ευρώπη διαβεβαιώνουν οι Έλληνες αξιωματούχοι που από την πρώτη στιγμή ανέμεναν μία κοινή γραμμή για το θέμα από την Ε.Ε.

Αυτό που είναι πλέον στο τραπέζι είναι η πιθανότητα να εφαρμοσθούν μέτρα στις εισόδους των χωρών όπως προληπτικά τεστ σε όσους φθάνουν στην Ευρώπη από την Κίνα.

67aa3fab 41e7 4966 b667 bf2b941037ab
κορονοϊός στην Κίνα (AP)

Τι σημειώνουν οι ελληνικές Αρχές

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως ενώ στην αρχή οι αρμόδιες ελληνικές υγειονομικές Αρχές ήταν καθησυχαστικές για την πιθανότητα μίας νέας έξαρσης του κορονοϊού ή εμφάνισης μετάλλαξης, πλέον η εικόνα έχει αλλάξει και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ΕΟΔΥ τόνιζε πως «δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για διαφαινόμενη απειλή και η κινητικότητα από την Κίνα προς τη χώρα μας είναι μικρή και δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση».

Βέβαια μέτρα στο εσωτερικό της χώρας μας προς ώρας δεν έχουν καν τεθεί, καθώς οι προσπάθειες όλων είναι να περιορισθεί η πιθανότητα μίας διασποράς στα σύνορα των Ευρωπαϊκών χωρών, ανεξάρτητα εάν υπάρχουν ή όχι απ’ ευθείας πτήσεις Ελλάδος Κίνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *